Korkomarkkinan kehitys lupaa hyvää osakkeille

Osakesijoittajan kannattaa seurata korkomarkkinaa. Tällä hetkellä riskit ja korkotuotot ovat laskussa. Tämä povaa hyvää osakesijoituksille.

korko markkinaympäristö osakkeet

Korot laskussa

Markkinaympäristö-osiostamme sijoittaja löytää kaiken olennaisen sijoituspäätösten tueksi. Markkinaympäristössä voi seurata osakkeiden lisäksi myös korkomarkkinaa, joka on osakesijoittajalle tärkeä tietolähde. Korkomarkkina on osakemarkkinaa vähemmän volatiili, eikä erityisen herkkä sopulikäyttäytymiselle. Korkosijoittajat ovat pääosin instituutioita.

Korkomarkkinat ovat erittäin herkkiä yleisen korkotason ja yritysten konkurssiriskien kasvulle, ja ne hinnoittelevat yleensä muuttuneet riskit nopeasti korkosijoitusten hintoihin.

Alla olevasta kuvasta nähdään, että korkomarkkinoilla riskit ovat edelleen laskussa. Yrityslainojen korot ovat laskeneet (musta ja punainen viiva). Samaan aikaan osakemarkkina on noussut (sininen viiva). Vastaava kehityskulku on havaittavissa myös historiasta. Korkojen lasku viestii mm. riskien tippumisesta. Myös markkinaympäristöstä löytyvä kokonaisriski-indikaattorimme on edelleen jatkanut laskua.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että korkosijoitusten odotettu tuotto on laskenut ja vastaavasti osakkeiden noussut. Osakkeet ovat jälleen selvästi korkoja houkuttelevampi omaisuusluokka ja käytännössä ainoa, josta on saatavilla tuottoa.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


13.7.2020 09:20 | Sijoittaja.fi
Osakesäästötilin hyvät ja huonot puolet

11.7.2020 17:00 | Sijoittaja.fi
Kolme sijoittajan tärkeintä tunnuslukua

10.7.2020 18:43 | Timo Heikkilä
Osakemarkkina on nyt hurjan vaarallinen


Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy