Northcrypto

Yrityslainoilla houkuttelevaa tuottoa nykyisessä markkinatilanteessa

Yrityslainoilla voi tavoitella yli 7 %:n vuotuista tuottoa. Tämä on nykyisessä markkinatilanteessa erinomainen tuotto-odotus. Lue, miten yrityslainoihin voi sijoittaa ja miten lainasalkku kannattaa rakentaa.

Julkaistu: 15.03.2019 Kirjoittaja:

Fundu korko yrityslainat

Yrityslainat sopivat nykyiseen markkinatilanteeseen

Nykyisessä markkinaympäristössä listattujen joukkovelkakirjojen ja valtionlainojen tuotto-odotus on nollassa. Markkinakorot ovat alkuvuoden aikana kääntyneet laskuun, mikä on entisestään heikentänyt tuotto-odotusta.

Aiemmin korkorahastot ovat tarjonneet sijoittajalle maltillista tuottoa hyvin matalalla riskillä. Nyt tuottoa ei ole tarjolla. Esimerkiksi matalariskiset korkopainotteiset yhdistelmärahastot tuottivat keskimäärin -4,4 % vuonna 2018. Vastaavasti tasaisesti sijoitettu yrityslainasalkku tuotti 7,55 % vuonna 2018.

Hyvä tuotto-odotus yrityslainoissa ja heikko tuotto-odotus listatulla korkomarkkinalla on saanut aikaan sen, että myös suursijoittajat ovat nostaneet yrityslainojen allokaatiota sijoitussalkuissa.

Yksityissijoittajille mahdollisuus sijoittaa yrityslainoihin

Fundu tarjoaa yksityissijoittajille sähköisen kanavan, jonka avulla on helppo sijoittaa yrityslainoihin. Korot vaihtelevat tyypillisesti 7-14 %:n vuosikoron välillä. Korko on suoraan verrannollinen sijoituksen riskiin. Mitä matalampi korko, sitä alhaisempi riski.

Tällä hetkellä auki on kuusi sijoituskohdetta. Sijoittaja voi mm. lukea kohteen esittelyn, tarkistaa luottoanalyysin, tutkia lainan pääoman ja koron takaisinmaksuaikataulua ennen sijoituspäätöstä.

Esimerkki Fundun avoimesta sijoituskohteesta

Miten sijoittaa yrityslainoihin?

Yrityslainasalkussa sijoittajan tuotto on korkotuotto vähennettynä toteutuneilla luottotappioilla. Salkun maksimituotto on siten korkotuottojen painotettu keskiarvo. Lainasijoittaminen eroaa osakesijoittamisesta, jossa tuottokattoa ei ole. Vastapainona on matalampi riski.

Yrityslainasijoittamisessa tärkeintä on hajautus. Laaja hajautus on merkittävästi tärkeämpää kuin osakesijoittamisessa, jossa 10 osakkeella saa jo hyvän hajautuksen.

Pitkässä juoksussa yrityslainasijoittaja saa sitä paremman tuoton, mitä laajempi on hajautus. Tällöin yksittäiset luottotappiot heikentävät salkun tuottoa vain pienellä osuudella. Yrityslainasijoittajan kannattaa varautua henkisesti noin 2-3 % luottotappioon. Tämä tarkoittaa, että 100 yrityslainan joukosta 2-3 yritystä ei pysty maksamaan lainaansa takaisin.

Sijoittajan kannattaa hajauttaa sijoitukset eri luottoluokkiin. Fundussa lainan korko kertoo heti sijoituskohteen riskistä. Sijoittajan ei kannata tavoitella vain mahdollisimman korkean koron kohteita. Silloin lainasalkun riski on myös keskimääräistä korkeampi. Salkussa on hyvä olla kymmeniä sijoituksia eri korkotasoilla.

On myös tärkeää, että lainat lyhenevät tasaisesti. Tällöin sijoittajan luottotappioriski alenee heti ensimmäisestä lyhennyserästä lähtien.

Tutustu Fundun avoimiin kohteisiin

 

Yhteistyössä FunduSINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy