Sijoittaja.fi:n osaketyökalun kärkeen Capman

Osaketyökalun kärkeen nousi Capman. Katso muu kärki ja seuraa kehitystä!

Sami Väänänen
Sami Väänänen

Osaketyökalun kärkeen nousi Capman. Katso muu kärki ja seuraa kehitystä!

TOP-osakkeiden tuotot

Uudistimme aiemmin Osaketyökalun. Työkalu pisteyttää osakkeet kuuden pääfaktorin perusteella. Työkalu laskee kokonaispisteet osakkeille ja korkeimmat pisteet saaneet osakkeet ovat houkuttelevimpia. Olemme seuranneet parhaat pisteet saaneiden osakkeiden tuottokehitystä Osaketyökalun perustamisesta lähtien. Parhaat pisteet saaneet osakkeet ovat systemaattisesti voittaneet vertailuindeksit.

Helmikuun alkupuoliskolla Osaketyökalun TOP-osakkeet kehittyivät seuraavasti:

  • TOP 5 -osakkeet +1,6 %
  • TOP 10 -osakkeet +3,0 %
  • TOP 15 -osakkeet +2,9 %
  • HEX 25 -indeksi +3,3 %

TOP-osakkeet

Osaketyökalussa on 116 kotimaista osaketta. Ne pisteytetään sijotustutkimuksessa löydettyjen faktoreiden perusteella: momentti, kokonaisriski, laatu, arvo, kasvu ja osinko. Kokonaispisteiden perusteella houkuttelevimmat osakkeet ovat: Capman, eQ ja Olvi. Capman on tullut uutena kärkikolmikkoon. Kaikki kolme saavat erinomaiset pisteet matalasta riskistä. Capman ja eQ saavat hyvät tai erinomaiset pisteet kasvusta ja osingosta.

Alla on kuvakaappaus Arvostusluvut-välilehdeltä. Siitä voidaan havaita, että eQ:n ja Capmanin historiallinen osinko on ollut yli 6 % kurssista. Näille kahdelle erinomaisen kasvun yhtiölle odotetaan edelleen merkittävää vuotuista tuloskasvua. Capmanin odotetaan parantavan tulostaan 14,8 % vuodessa ja eQ:n 11,4 % seuraavan kolmen vuoden aikana.

Capmanin Q4:lla liikevaihto oli 8,9 M€ (ennuste 8,5 M€) ja liikevoitto -2,9 M€ (ennuste 2,1 M€). Ilman sijoitusten käyvän arvon muutoksia liikevoitto olisi ollut 1,0 M€. Pääomamarkkinoiden yleinen heikko kehitys vuoden viimeisinä kuukausina vaikutti negatiivisesti kaupankäyntisalkun arvoon ja konsernin viimeisen vuosineljänneksen tulokseen. Johdon mukaan palkkiotuotot kasvoivat viime vuonna 22 prosenttia. Kasvu tulee jatkumaan vahvana vuonna 2019. Osinkoa jaetaan 0,12 euroa per osake (ennuste 0,12 €).

eQ:n neljännen kvartaalin liikevaihto oli 14,7 M€ (ennuste 14,0 M€) ja liikevoitto 7,4 M€ (ennuste 7,0 M€). eQ:n tulos oli erittäin vahva. eQ Varainhoito pystyi markkinoita nopeampaan kasvuun erityisesti johtuen hyvästä kiinteistörahastojen ja Private Equity -tuotteiden myynnistä. Varainhoito -segmentin nettoliikevaihdon ja liikevoiton kasvavan vuonna 2019. Arvioimme, että kiinteistö- ja Private Equity -varainhoitojen hallinnointipalkkiot kasvavat viime vuodesta, minkä lisäksi tuottosidonnaisten palkkioiden määrän ennustetaan myös kasvavan. Osinkoa jaetaan 0,54 euroa per osake (ennuste 0,51 €).

Olvi julkaisee Q4-tuloksen 28.2.. Yhtiöltä odotetaan 82 M€ liikevaihtoa ja 7,0 M€ liiketulosta. Yhtiön suoritus Q3:lla oli vahva. Liiketoiminta kehittyi kolmannella kvartaalilla vahvasti koko konsernissa. Suomessa hyvää liiketoiminnallista kehitystä auttoi heinäkuussa ja elokuussa lämpimänä jatkunut kesä, joka kasvatti erityisesti alkoholittomien juomien menekkiä. Myös markkinaosuuksissa on tapahtunut positiivista kehittymistä useissa tuotekategorioissa edelliseen vuoteen verrattuna. Vahvojen oluiden myynti on kasvanut edelleen, joka parantaa myyntivolyymin keskihintaa. 

Viron kolmannen kvartaalin suoriutuminen parani selvästi viime vuoteen verrattuna. Myös Latvia ja Liettua kehittyivät suotuisasti. Valko-Venäjällä myyntivolyymin kehitys on ollut vahvaa sekä kolmannella kvartaalilla että koko toimintavuotena. Olvi arvioi konsernin vuoden 2018 myyntivolyymin, liikevaihdon ja liikevoiton kasvavan hieman edellisvuoteen verrattuna.

Osaketyökalut Sijoittaja.fi:n jäsenille

Osaketyökalut kuuluvat Sijoittaja.fi:n maksulliseen jäsenyyteen ja löytyvät Sijoittajan työkalut -osiosta:

Tutustu Sijoittaja.fi:n jäsenyyteen.  Valittavana joustava kuukausijäsenyys tai vuosijäsenyys!

Sinua voisi kiinnostaa
Viikon kasvuosake: Puuilon osakkeella on vahva momentti päällä
Tekoälyuutiset: GPT-4 ei ole enää paras
Viikon osinko-osake: Wulff Groupin osakkeella 5,8 prosentin osinkotuotto
Ilmoittaudu webinaariin
Sijoittajan valinnat