Tulosviikon positiiviset yllättäjät

parhaat osakkeet

Tulosviikko on jatkunut vilkkaana. Keräsimme positiivisia yllättäjiä.

osakkeet tulokset

Tulosviikon positiiviset yllättäjät

Pienemmistä yhtiöistä Honkarakenne ylsi selvästi positiiviseen tulokseen, mikä oli heikon H1:n jälkeen positiivinen yllätys. Yhtiöllä olisi “tuhannen taalan” paikka hyödyntää terveellisen hirsirakentamisen megatrendi. Vielä on epäselvää, pystyykö yhtiö siihen ja tekemään samalla kasvavaa tulosta. Myös Rauten vahva tuloskunto säilyi, vaikka Q4:n kannattavuus ei ollutkaan huipputasolla.

Positiivisimmat yllättäjät olivat kuitenkin Incap ja Alma Media, joiden molempien tulokset ylittivät selvästi odotukset. Alma Median ongelma on heikko kasvu ja kilpailu kansainvälisten uusien mainoskanavien, kuten Facebookin, Googlen jne., kanssa. Incap teki toisella vuosipuoliskolla 5,6 M€:n tuloksen (ennuste 3,0 M€). Vuoden viimeinen neljännes oli vahva sekä liikevaihdoltaan että kannattavuudeltaan ja ylitti johdon odotukset. Sijoittajia pelottaa Incapissa yhtiön rooli alihankintaketjussa ja osingonjakokielto. Jälkimmäinen poistuu kuluvan vuoden aikana.

Myös tietoturvayhtiöt F-Secure ja SSH suorituivat hyvin. F-Securen liikevaihto oli 53,7 M€ (ennuste 53,1 M€) ja liikevoitto 2,8 M€ (ennuste 0,4 M€). Yritystietoturvan liikevaihto kasvoi 48%, kuluttajatietoturvan liikevaihto oli edellisen vuoden tasolla ja kannattavuus oli aivan johdon odotusten ylälaidassa. MWR:n yrityskaupasta johtuen osinkoa ei jaeta. Yhtiön näkymät vuodelle 2019 ovat:

 • Yritystietoturvan liikevaihdon odotetaan kasvavan yli 30% verrattuna vuoteen 2018 (95,9 M€)
 • Kuluttajatietoturvan liikevaihdon odotetaan pysyvän noin vuoden 2018 tasolla (94,9 M€)
 • Oikaistun käyttökatteen odotetaan olevan yli 15 miljoonaa euroa pois lukien IFRS 16:n vaikutus.

SSH:n  liikevaihto oli 6,4 M€ (ennuste 6,0 M€) ja liiketulos 1,3 M€ (ennuste 0,8 M€). Johto oli erityisen tyytyväinen siitä, että yhtiö pystyi pitämään kulut edellisvuoden tasolla, vaikka liikevaihto kasvoi yli 10 prosenttia, mikä johti selvästi parantuneeseen ja voitolliseen tulokseen. Tavoittelemme vuonna 2019 yli 10 prosentin liikevaihdon kasvua ohjelmistoliiketoiminnassamme (lisenssimyynti, palvelumyynti ja jatkuvat tuotot) vertailukelpoisilla valuuttakursseilla, mikä ylittää tietoturvamarkkinan arvioidun vuotuisen 10 prosentin kasvun. SSH tutkii yrityskauppakohteita.

Molemmat osakkeet palautunevat takaisin sijoittajien suosioon, kun markkinat alkavat odottaa yrityskauppauutisia.

Huhtamäki teki vahvan comebackin. Yhtiö on tarjonnut sijoittajille lähinnä pettymyksiä, mutta nyt suunta kääntyi. Huhtamäen liikevaihto oli 812,8 M€ (analyytikoiden ennuste 802,6 M€) ja liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä 61,6 M€ (ennuste 48,5 M€). Liikevaihdon vertailukelpoinen kasvu oli yhteensä 6 % ja kehittyvillä markkinoilla 5 %. Vuoden aikana yhtiö toteutti toimenpiteitä kustannusten alentamiseksi ja myyntihintojen parantamiseksi. Toimenpiteiden positiivinen vaikutus alkoi näkyä vuoden viimeisen vuosineljänneksen aikana ja täysi hyöty niistä saadaan vuosien 2019 ja 2020 aikana. Johto arvioi kannattavuuden kehittyvän positiivisesti vuoden 2019 aikana. Osinkoa jaetaan 0,84 euroa (ennuste 0,77 €).

Myös suurelta yleisöltä hieman piilossa oleva First North -listan Fellow Finance suoriutui erinomaisesti. Liikevaihto oli 12,0 miljoonaa euroa (8,7), kasvua 38,2%. Oikaistu liikevoitto (oikaistu EBIT) oli 3,5 miljoonaa euroa (2,5), kasvua 41,7 %. Harva yhtiö pystyy antamaan samanlaista ohjausta kuin Fellow Finance. Yhtiön vuoden 2019 liikevaihdon odotetaan kasvavan yli 30% ja oikaistun liikevoiton kasvavan vuodesta 2018.

Osakkeet osaketyökalusta

Tutki osakkeiden pisteytystä, vertaile tunnuslukuja ja arvostustasoja Osaketyökalulla.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy