Trumpin mukaan Yhdysvaltain keskuspankki Fed on tullut hulluksi

Donald Trumpin omintakeinen retoriikka on tullut tutuksi. Nyt Trump väittää keskuspankki Fedin tulleen hulluksi.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Donald Trumpin omintakeinen retoriikka on tullut tutuksi. Nyt Trump väittää keskuspankki Fedin tulleen hulluksi.

Fed on tullut hulluksi

Yhdysvaltain keskuspankki Fed on politiikasta irrallinen toimija, jonka toimintaan hallitus tai presidentti ei saa puuttua. Sen pääasiallinen tehtävä on huolehtia, että inflaatio pysyy aisoissa.

Viimeisissä haastatteluissa presidentti Trump on antanut kärkeviä kommentteja Fedin toiminnasta. Trump on sanonut, että Fed on tullut hulluksi. Trumpin mukaan keskuspankin rahapolitiikka on liian kireää ja korkojen kiristysvauhti liian nopeaa.

Trumpin lausunnot juontavat juurensa Fedin pääjohtajan kommenteista. Pääjohtaja Jeremy Powell on sanonut, että Fed jatkaa korkojen nostoja ja jopa yli neutraalin korkotason. Alla olevan Markkinaympäristöstä löytyvän kuvaajan mukaan Fedin normaali ohjauskoron taso on 3,00 %. Fedin jäsenien ennusteiden mukaan ohjauskorko on vuonna 2019 tasolla 3,125 % ja vuonna 2020 peräti 3,375 %.

Tätä rahapolitiikkaa Trump pitää hulluna. Myös markkinat ovat säikähtäneet korkojen nousua. Lue tästä artikkelista, miksi korkojen nousu on myrkkyä osakkeille.

Seuraa markkinaa

Seuraa markkina- ja riski-indikaattorien kehitystä Markkinaympäristössä. Lue tuorein sijoitusnäkemyksemme Markkinakatsaus: mistä tuottoa? -analyysista.

Siirry uudistettuun markkinaympäristöön tästä!

Sinua voisi kiinnostaa
Sijoittaja: varaudu osakemarkkinoiden korjausliikkeeseen!
Markkinaympäristö: Yhdysvaltojen inflaatio kiihtyi ennusteita korkeammalle tasolle
Tulevat inflaatioluvut ovat sijoittajan tärkeimmät indikaattorit hetkeen
RiverRecycle näkyvyys
Sijoittajan valinnat