Fellow Finance listautuu – haastattelussa yhtiön johto

Fellow Financen listautumisannin merkintäaika alkoi 27.9.2018. Haastattelimme yhtiön johtoa ja kysyimme, miksi Fellow Financeen kannattaa sijoittaa?

Fellow Finance listautuminen osakkeet

Listautuminen

 • Yleisöannin merkintäaika 27.9.-5.10.2018.
 • Listautumisanti koostuu osakeannista (”Osakeanti”) ja osakemyynnistä (”Osakemyynti”).
 • Yhtiö tarjoaa Osakeannissa enintään 1 300 000 uutta Yhtiön osaketta
 • Tietyt Yhtiön nykyiset osakkeenomistajat (”Myyjät”) tarjoavat ostettavaksi alustavasti enintään 1 293 658 Yhtiön osaketta
 • Tarjottavat Osakkeet edustavat noin 44,6 % Yhtiön osakkeista ja niiden tuottamasta äänimäärästä ennen Listautumisantia
 • Merkintähinta Yleisö- ja Instituutioannissa on 7,73 euroa Tarjottavalta Osakkeelta. 
 • Yhtiön koko osakekannan arvostus on noin 45,0 miljoonaa euroa (ennen annista saatavia varoja).
 • Listautumisen tiedot ja esite

Haastattelussa Fellow Financen toimitusjohtaja Jouni Hintikka.

Mikä on Fellow Finance?

Fellow Finance on Pohjoismaiden johtava* joukkorahoitus- ja vertaislaina-alustaa tarjoava fintech-konserni. Olemme luoneet innovatiivisen digitaalisen markkinapaikan, jossa yhdistämme rahoitusta tarvitsevat yritykset ja yksityishenkilöt Suomessa, Ruotsissa, Saksassa ja Puolassa kansainväliseen, tuottohakuiseen sijoittajakuntaan. Rahoitusta hakeville välitämme markkinaehtoisia kuluttajalainoja ja yrityslainoja sekä markkinaehtoista laskurahoitusta. Sijoittajille palvelumme mahdollistaa varojen hajauttamisen vaihtoehtoiseen omaisuusluokkaan vaivattomasti ilman kuluja tai palkkioita sijoittamisen aloittamisvaiheessa.

*Välitetyn rahoituksen määrällä mitattuna 4.9.2018. Lähde: Altfi Data.

Mitkä ovat vertaislainamarkkinan kasvuennusteet?

Globaalit trendit ovat tukeneet joukkorahoituksen markkinan voimakasta kasvua viimeiset vuodet ja odotuksissa on kasvun jatkuminen myös tulevaisuudessa. Vuonna 2016 globaalin joukkorahoituksen volyymi kasvoi 101 prosenttia, 261,1 miljardiin euroon. Suomessa välitetyn joukkorahoituksen volyymi on kasvanut vuosina 2013–2017 vuosittain keskimäärin noin 68 prosenttia ja oli 246,7 miljoonaa euroa vuonna 2017. Fellow Financen markkinaosuus tästä oli vuonna 2017 noin 39 prosenttia.

Näemme markkinoilla useita kasvun ajureita – muun muassa teknologian kehittymisen tuomat mahdollisuudet, alustatalouden esiinmarssin useilla liiketoiminta-alueilla, koneoppimisen kehittymisen tuomat mahdollisuudet, perinteisten rahoitusinstrumenttien alhaiset tuotto-odotukset sekä palvelujen helppokäyttöisyyttä ja nopeaa saatavuutta suosivat kuluttajatrendit. Markkinan mukana myös Fellow Finance on kasvanut viime vuosina vahvasti. Vuonna 2017 yhtiömme liikevaihto kasvoi 55 prosentilla edellisvuodesta ja oli 8,7 miljoonaa euroa.

Mikä on Fellow Financen kilpailuetu voimakkaasti kasvavassa markkinassa?

Muutamia asioita mainitakseni:

 • Oma ja itse kehitetty teknologia-alusta mahdollistaa volyymien ja kannattavuuden skaalautumisen,
 • Monipuoliset ja kilpailukykyiset rahoituspalvelut sekä yrityksille että kuluttajille. Laaja, kansainvälinen ja nopeasti kasvanut asiakaskunta: yli 430 000 käyttäjää (lainanhakijat ja sijoittaja-asiakkaat) noin 50:stä eri maasta
 • Vaivaton ja pääasiassa maksuton palvelu, joka haastaa perinteiset sijoitusmuodot
 • Henkilökunta, jolla on monipuolinen kokemus ja osaaminen rahoituksesta, varainhoidosta ja teknologiakehityksestä sekä liiketoiminnan kansainvälistämisestä
 • Voimakkaaseen kasvuun ja vahvaan kannattavuuteen tähtäävä kansainvälistymisstrategia

Miksi omistajat myyvät osakkeita?

Selvää on, että omistajuuden täytyy pörssiyhtiössä olla laajasti hajautunut osakkeen likviditeetin varmistamiseksi. Tässä yhteydessä on luonnollista, että erityisesti suurin omistajamme Taaleri tekee tilaa myös uusille omistajille. Yhtiön perustajat ja toimiva johto jäävät jatkossakin suurimpien omistajiemme joukkoon vieden Fellow Financea kohti tulevaisuuden tavoitteitamme.

Mihin listautumisessa kerätyt 10 M€ bruttovarat käytetään?

Osakeannista saadut varat käytetään ensisijaisesti kansainvälisen kasvun ja toiminnan laajentamisen rahoittamiseen.

Miksi Fellow Financeen kannattaa sijoittaa?

Fellow Finance on kasvanut koko toimintahistoriansa ajan voimakkaasti ja kannattavasti Pohjoismaiden johtavaksi* toimijaksi selkeiden aiemmin mainitsemieni kilpailuetujemme vuoksi.

Vuonna 2017 Yhtiön liikevaihto kasvoi 55 prosentilla edellisvuodesta ja oli 8,7 miljoonaa euroa. Hyvä kehitys jatkui vuoden 2018 ensimmäisellä vuosipuoliskolla liikevaihdon kasvaessa 43 prosenttia edellisvuoden vastaavasta ajanjaksosta. Konsernin koko vuoden 2018 liikevaihdon odotetaan olevan yli 12 miljoonaa euroa ja liikevoiton olevan 3,1–3,6 miljoonan euron välillä.

Fellow Financen tavoitteena on jatkossakin kasvaa voimakkaasti ja olla Euroopan johtava joukkorahoituspalvelu yksityishenkilöille ja yrityksille. Tavoitteena on saavuttaa 80 miljoonan euron liikevaihto vähintään 25 prosentin liikevoittomarginaalilla vuoden 2023 loppuun mennessä sekä toimia kymmenessä Euroopan maassa.

Tutustu Fellow Financen listautumiseen ja materiaaleihin tästä

 

Jouni Hintikka, toimitusjohtaja

Fellow Finance

*Välitetyn rahoituksen määrällä mitattuna 4.9.2018. Lähde: Altfi Data.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


22.1.2020 14:32 | Timo Heikkilä
Netflix ja IBM avasivat tuloskauden

21.1.2020 10:59 | Timo Heikkilä
Katkeaako osakkeiden kurssinousu tuloskauteen?

mallisalkku 16.1.2020 13:26 | Sijoittaja.fi
Osakesäästötilisalkku Aktiivi päivitetty


Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy