Fellow Finance suunnittelee listautumista pörssiin

Pohjoismaiden johtava* joukkorahoitusyhtiö Fellow Finance suunnittelee listautumista Nasdaq First North Finland -markkinapaikalle.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Pohjoismaiden johtava* joukkorahoitusyhtiö Fellow Finance suunnittelee listautumista Nasdaq First North Finland -markkinapaikalle.

Fellow Finance

Tiedotteen mukaan Fellow Finance on vuonna 2013 perustettu ja vuonna 2014 toimintansa aloittanut kansainvälisesti toimiva, kasvuhakuinen joukkorahoituspalveluita tarjoava fintech-konserni. Yhtiö on erikoistunut tarjoamaan perinteiselle pankkirahoitukselle vaihtoehtoisia rahoitus- ja sijoitusratkaisuja yksityishenkilöille ja yrityksille. Yhtiön liiketoiminnan kannalta keskeisin sen tarjoamista palveluista on Yhtiön ylläpitämä Pohjoismaiden johtava lainamuotoinen joukkorahoitusalusta.

Fellow Financen liikevaihto syntyy pääasiassa välityspalkkioista ja kuukausittaisista tilinhoitopalkkioista. Taaleri Oyj on Yhtiön suurin omistaja 45,7 prosentin omistusosuudella ennen suunniteltua Listautumisantia.

Olennaiset luvut ja ohjaus

Vuonna 2017 Fellow Financen liikevaihto kasvoi 55 prosentilla edellisvuodesta ja oli 8,7 miljoonaa euroa. Hyvä kehitys jatkui vuoden 2018 ensimmäisellä vuosipuoliskolla liikevaihdon kasvaessa 43 prosenttia edellisvuoden vastaavasta ajanjaksosta.

Vuoden 2018 ensimmäisen vuosipuoliskon luvut olivat seuraavat:

  • Liikevaihto 5,6 M€ (kasvua 43 %)
  • Liikevoitto 1,7 M€ (kasvua 68 %).

Tulosennuste

Konsernin vuoden 2018 liikevaihdon odotetaan olevan yli 12 miljoonaa euroa (8,7 miljoonaa euroa vuonna 2017) ja liikevoiton olevan 3,1–3,6 miljoonan euron välillä (2,5 miljoonaa euroa vuonna 2017).

Strategiset tavoitteet vuoden 2023 loppuun mennessä

  • Välitetty rahoitus 1,5 miljardia euroa vuodessa
  • Liikevaihto yli 80 miljoonaa euroa
  • Liikevoitto vähintään 25 prosenttia liikevaihdosta
  • Välitämme rahoitusta vähintään 10 Euroopan maassa

Listautuminen lyhyesti

  • Listautumisen tavoitteena on kansainvälisen kasvun ja toiminnan laajentamisen rahoittaminen.
  • Lisäksi Listautumisella tavoitellaan osakkeenomistajien määrän kasvattamista, pääsyä pääomamarkkinoille sekä yhtiön osakkeen likviditeetin ja yhtiön tunnettuuden lisäämistä.
  • Yhtiön Listautumisannista hankkimien bruttotuottojen arvioidaan olevan yhteensä noin 10,0 miljoonaa euroa.
  • Institutionaaliset sijoittajat, jotka ovat tietyt OP-Rahastoyhtiö Oy:n hallinnoimat rahastot, tietyt SP-Rahastoyhtiö Oy:n hallinnoimat rahastot ja Prior&Nilsson Fond och Kapitalförvaltning AB ovat antaneet etukäteiset merkintäsitoumukset ja sitoutuneet tulemaan ankkurisijoittajiksi suunniteltuun Listautumisantiin. 
  • Lisäksi Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Kai Myllyneva ja hallituksen jäsenet Esa Laurila ja Jorma Alanne ovat antaneet etukäteiset merkintäsitoumukset merkitä osakkeita Listautumisannissa.
  • Etukäteisten merkintäsitoumusten yhteismäärä on noin 4,6 miljoonaa euroa.

Sijoittaja.fi on seurannut Fellow Financea toiminnan alusta lähtien. Fellow Finance oli kumppanivalintamme vertaislainauksessa huolellisen analyysimme jälkeen. Perustimme jo toukokuussa 2015 live-salkun 30 000 euron alkupääomalla Fellow Financeen. Olemme saavuttaneet salkulla noin 10 %:n vuosituoton ja olleet tyytyväisiä salkun kehitykseen.

*Välitetyn rahoituksen määrällä mitattuna 4.9.2018. Lähde: Altfi Data (tiedot haettu 4.9.2018).

Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: Tekoälyrobotit ovat täällä
Osakesäästötili sijoituskohteena
Osakesäästötili UKK | Usein kysytyt kysymykset
Kaikki vuoden 2024 osingoista
Omalla Maalla LKV
Sijoittajan valinnat