New call-to-action

Suursijoittajien ETF-rahavirrat kääntyivät takaisin Yhdysvaltoihin

ETF-rahavirtoja seuraamalla sijoittaja voi saada käsityksen siitä, mikä sijoituskohde on nyt suursijoittajien suosiossa. Suursijoittajat lisäsivät panoksiaan osakemarkkinoille: Yhdysvallat ylivoimaisena suosikkina numero 1.

Julkaistu: 17.08.2018 Kirjoittaja:

ETF ETF-rahavirrat markkinaympäristö TOP5

USAn osakemarkkinat houkuttavat – Kehittyviltä markkinoilta vedetään rahaa ulos

Yhdysvaltalaiset osakkeet olivat heinäkuussa jälleen kovassa huudossa suursijoittajien keskuudessa. Yhdysvaltojen osake-ETF:t keräsivät heinäkuussa nettomääräisesti noin 58,9 miljardia euroa lisää rahaa kuukauden aikana. Alkuvuoden aikana muut markkinat olivat selvästi houkuttelevampia, sillä edellisen kuuden kuukauden aikana Yhdysvaltojen osake-ETF:istä virtasi nettomääräisesti rahaa ulos (ennen heinäkuuta 6 kk saldo oli -23,8 mrd. euroa.)

Rahavirrat eurooppalaisiin osake-ETF:iin ovat plusmerkkiset – suursijoittajat syöttivät eurooppalaisiin osake-ETF:iin rahaa enemmän, kuin niistä nostettiin entisiä sijoituksia. Nettovirtaukset olivat kuukauden aikana yli 7,9 miljardia euroa plussalla. Kuuden kuukauden ajalta tarkasteltuna Eurooppaan sijoittavista osake-ETF:istä on kuitenkin lähtenyt enemmän rahaa kuin sinne on tullut uusia sijoituksia. Kuuden kuukauden aikana Euroopan osake-ETF:istä on virrannut ulos 8,2 miljardia euroa.

Suursijoittajien Japani-innostus tuli päätökseensä kevään aikana, sittemmin Japanilaiset osake-ETF:istä on nostettu nettomääräisesti ulos 7,2 miljardia euroa varallisuutta viimeisen kuuden kuukauden aikana. Alku- ja loppuvuodesta rahavirrat Japaniin olivat vielä vahvoja houkuttelevan arvostustason, vahvan tuloskehityksen ja keskuspankkielvytyksen tukemana.

Kehittyvät markkinat ovat hyppineet viime kuukaudet edestakaisin sijoittajien suosioon ja jälleen pois. Kesällä nettorahavirrat kehittyvien markkinoiden osake-ETF:iin ovat olleet reilusti miinusmerkkiset mm. kohonneen kauppasodan uhan myötä. Keväällä kehittyvien markkinoiden osakkeet houkuttivat runsaasti pääomia houkuttelevien arvostustasojen ja nousutrendin tukemana. Touko-, kesä- ja heinäkuun aikana kehittyvien markkinoiden osake-ETF:istä vedettiin 9,6 miljardia euroa. Kevään innostuksen ja kesän pessimismin myötä kuuden kuukauden nettovirta on lähes plusmiinusnolla.


Kategorioihin sopivat ETF:t löydät helposti uudesta ETF-valintatyökalustamme!

Teknologiasektorille pumpataan lisää rahaa, myös terveydenhuolto ja kiinteistösektori houkuttavat

Teknologiasektorille sijoittavat ETF:t keräsivät heinäkuun ja edellisen 6 kuukauden aikana enemmän varoja kuin yksikään toinen sektori. Yksistään heinäkuussa teknologiasektorille virtasi 4,2 miljardia euroa varallisuutta. Suurimmat nousijat teknologiasektorin ohella olivat terveydenhuolto- ja kiinteistösektorit, jotka keräsivät kuukauden aikana 3,9 ja 2,8 miljardia euroa. Teknologiasektori oli myös yksi vuoden 2017 suosituimmista sektoreista, mikä näkyi myös teknologiasektorin ETF-rahastojen tuotoissa, joista moni oli vuoden 2017 parhaiten tuottaneiden ETF:ien joukossa.

Suurimmat häviäjät heinäkuussa olivat raaka-ainepainotteiset energia- ja materiaalisektorin osake-ETF:t, joilta virtasi nettomääräisesti pois varallisuutta. Kuukauden aikana energiasektorilta vedettiin 1,1 miljardia euroa ja materiaalisektorilta 0,5 miljardia euroa. Alkuvuoden aikana energiasektori oli yksi suosituimmista osakesektoreista.

Korkomarkkinat vetävät jälleen iloisesti rahaa pitkän heikon kysynnän jakson jälkeen

Korkopuolella eurooppalaiset korkopaperit ovat alkaneet jälleen kiinnostaa sijoittajia. Yhdysvaltojen korot keräävät suursijoittajien pääomia kuitenkin Eurooppaakin enemmän. Kuukauden aikana Euroopan korko-ETF:iin virtasi 7,4 miljardia euroa, kun Yhdysvaltojen korkomarkkinoiden nettovirtaukset olivat huikeat 19,7 miljardia euroa.

Lainaluokissa yrityslainat ovat nousseet valtionlainoja houkuttelevammiksi suursijoittajien silmissä. Yrityslainoihin nettovirtasi kuukauden aikana 3,7 miljardia euroa, kun nettovirtaukset valtionlainoihin olivat huomattavasti maltillisemmat 4,2 miljardia euroa.

TOP-10 maailman suosituimmat ETF:t ja ETF-uutuudet

Jäsenille suunnatussa osiossa esittelemme 10 maailman suosituinta ETF:ää ja 10 maailman suosituinta ETF-uutuutta. Uutuudet ovat alle 12 kuukautta sitten lanseerattuja ETF:iä.

OSTA JÄSENYYS TÄSTÄ!

Opi ETF-sijoittajaksi - lataa opas!SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


suomen sijoitusmetsät

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy