Pitääkö osakesijoittajan olla huolissaan?

Vastaus on ei. Ainakaan vielä.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Vastaus on ei. Ainakaan vielä.

Pitääkö osakesijoittajan olla huolissaan?

Pitkä nousumarkkina päättyi viime viikolla. Tämä sai osan sijoittajista ja markkinakommentaattoreista maalailemaan jo kuplan puhkeamista. Lue tästä, onko osakemarkkinoilla kupla.

Osakesijoittajan ei tarvitse vielä olla huolissaan. Riski-indikaattorimme kertovat markkinoiden riskeistä ja ne ennakoivat kurssilaskun todennäköisyyttä. Riskien noustessa ja ollessa vaarallisen korkealla tasolla todennäköisyys kurssilaskulle on korkea.

Riski-indikaattorimme ovat edelleen jatkaneet laskua. Kokonaisriski-indikaattorimme on selvästi ”suosi osakkeita” -alueella.

Riskejä

Riskit ovat tutut:

  • Euroopassa poliittiset, Ranskan presidentinvaalit etunenässä
  • USA:ssa Trumpin elvyttävän politiikan vesittyminen
  • Korkojen voimakas nousu.

Osakemarkkinat eivät yleensä koskaan käänny jyrkempään ja pitempiaikaiseen laskuun yhdestä tekijästä johtuen. Tarvitaan useampi yhtäaikainen negatiivinen tekijä. Tällä hetkellä vaakakupissa painaa positiiviset tekijät, kuten selvästi vahvistuva globaali talous. Katso talouskasvuennusteet, ennakoivat talousindikaattorit ja seuraa riski-indikaattoreidemme kehitystä Markkinaympäristö-osiosta.

Osakkeisiin on ladattu tuloskasvuodotuksia ja arvostustasot ovat historiallisia tasoja korkeammalla. Tästä syystä pettymykset esimerkiksi Trumpin yritysverouudistuksissa voivat hetkellisesti laskea kursseja. Tätä vastaan sijoittaja voi kuitenkin helposti suojata salkkunsa. Tällä hetkellä markkinatunnelmat ovat kuitenkin sellaiset, että sijoittajat käyttävät laskut ostopaikkoina.

Sinua voisi kiinnostaa
Korot ovat euroalueella aivan liian korkeat – EKP:n pitäisi nopeasti muuttaa politiikkaansa
Fed piti ohjauskoron ennallaan – ennakoi edelleen kolmea koronlaskua tälle vuodelle
Riski-indikaattorit alhaisella tasolla – positiivista osakkeille
Ilmoittaudu webinaariin
Sijoittajan valinnat