TOP 5 tämän viikon tulosjulkistajat – miten käy Nokian?

Tilinpäätösviikko jatkuu tällä viikolla ja etenkin torstaina julkaistaan liuta tilinpäätöksiä. Tässä mielenkiintoisimmat poiminnat julkistajista. Erityistarkastelussa Nokia.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Tilinpäätösviikko jatkuu tällä viikolla ja etenkin torstaina julkaistaan liuta tilinpäätöksiä. Tässä mielenkiintoisimmat poiminnat julkistajista. Erityistarkastelussa Nokia.

TOP 5 mielenkiintoisimmat tulosjulkistajat

Julkistuspäivämäärä 31.1.2017

UPM on ollut vahvassa vedossa ja tulos on ylittänyt analyytikoiden odotukset. Tämä on alkanut näkyä jo osakekurssissa, joka on noussut tasoille, joita on viimeksi nähty vuonna 2003. UPM ohjasi vuoden 2016 viimeisen neljänneksen tuloksen olevan kolmatta vuosineljännestä alempi sekä vihjasi houkuttelevasta voitonjaosta. Analyytikot odottavat 256 M€ oikaistua liikevoittoa ja 0,93 euron osinkoa. Viime vuonna osinko oli 0,75 euroa. Aiempiin vuosiin peilaten osinko on todennäköisesti välillä 0,85-0,90 euroa ja sitä korkeampi olisi positiivinen yllätys. 

Suomisen toimitukset jäivät kolmannella vuosineljänneksellä odotuksista. Tuoteportfolion suotuisan kehityksen ansiosta bruttokateprosentti pysyi kuitenkin likimain vertailukauden vahvalla tasolla, ja liikevoittoprosentti oli 7,6 %. Analyytikot odottavat 5,5 M€ liiketulosta, joka olisi parempi kuin vertailukaudella 4,3 M€. Suomisen pitäisi hyötyä parantuvasta kuluttajaluottamuksesta, mutta näkyykö tämä vielä?

Julkistuspäivämäärä 2.2.2017

Nokian Renkaiden kolmannen vuosineljänneksen tulos oli ennusteita heikompi. Talvirengastoimituksia siirtyi kohti viimeistä vuosineljännestä. Venäjän taloustilanne on tasaantumassa, joka on positiivista. Myös Nokian Renkaiden pitäisi hyötyä kuluvana vuotena kohentuvasta kuluttajaluottamuksesta. Analyytikot odottavat 102,9 M€ liiketulosta, jonka ylittäminen olisi kova suoritus. Osinkoa nostetaan vuorenvarmasti 1,55 euroon (analyytikoiden odotus 1,54 €). 

Tiedon kolmannen vuosineljänneksen raportti oli pettymys niin tuloksen kuin tilauskehityksen osalta. Yhtiö uskoo uuden strategian vaikuttavan positiivisesti tulevaisuudessa (milloin johto ei omaan strategiaan uskoisi?). Analyytikoiden liiketulosennuste on 49 M€ ja osinkoennuste 1,28 euroa. Nämä Tiedon pitää pystyä lyömään, muuten yhtiön toiminnassa on jotain vialla.

Nokia löi kolmannella vuosineljännekselle tulosennusteet, mutta tämä johtui Samsungin kanssa tehdystä lisensointisopimuksesta. Kurssi laski tulosjulkistuspäivänä ja on edelleen samoilla alhaisilla tasoilla. Heikkoon kurssikehitykseen ovat vaikuttaneet odotettua heikommat markkinaolosuhteet langattoman infrastruktuurin markkinoilla ja se, ettei yhtiö päässyt Applen kanssa sopimukseen patenttikorvauksista. Nokia ohjasi, että liikevaihto ja liikevoittoprosentti kasvavat merkittävästi vuoden viimeisellä neljänneksellä Q3:een verrattuna. Analyytikot odottavat 750 M€:n liiketulosta ja 0,18 euron osinkoa. Nokia tosin itse kertoi pääomamarkkinapäivässä jakavansa 0,17 euron osingon. Tulosennusteiden lyöminen olisi kova suoritus.

Seuraa tuloskautta

Nokia sijoittajan näkökulmasta – ennusteet ja suositukset

jasensisalto_kirjaudu

 

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: Elisa aloitti vuoden vakaalla suorituksella
Tekoälyuutiset: robottijalkapalloa ja tekoäly-influenssereita
Laaja markkinakatsaus: sijoittajan tärkeimmät indikaattorit
RiverRecycle näkyvyys
Sijoittajan valinnat