Tuloskauden voittajaosakkeet selvillä

Tuloskausi on loppusuoralla. Voittajat ovat jo selvillä, vaikka muutama mielenkiintoinen tulosjulkistaja on vielä jäljellä.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Tuloskausi on loppusuoralla. Voittajat ovat jo selvillä, vaikka muutama mielenkiintoinen tulosjulkistaja on vielä jäljellä.

Liikevaihto alle odotusten – tulos odotusten mukainen

Tähän mennessä raportoinneista seurannassa olevista yhtiöistä 26 suoritus on ollut positiivinen, 23 neutraali ja 26 negatiivinen.

Yhteenlaskettu liikevaihto on ollut 690 M€ ennustettua heikompi. Operatiivinen liikevoitto on ollut 71 M€ suurempi. Parannus johtuu yksin Teliasta ja ilman Teliaa yhteenlaskettu operatiivinen liiketulos on ollut ennusteiden mukainen.

Suurimmista mielenkiintoista jäljellä ovat vielä Nokia, Raisio, Sampo ja Finnair.

Tuloskauden teemat

  • Metsäsektori
  • Laatuyhtiöt
  • Näkymät valtaosin ennallaan
  • Rakennusala ja media nousevat

Tuloskaudelta nousee esiin mielenkiintoisia teemoja. Metsäteollisuus ja siihen liitännäisten yhtiöiden suoritus on ollut hyvää, kirkkaimmat tähdet: Ponsse ja UPM-Kymmene. Myös laatuyhtiöt ja tuloskoneet, kuten Elisa, Orion, Amer Sports ja Huhtamäki, ovat onnistuneet. Rakennusalan yhtiöiden tulossuoritus on vaihdellut, mutta käänne parempaan on tulossa. Tästä esimerkkinä etusyklisten Ramirentin ja Cramon parantuneet tulokset. Myös mediasektori on nousemassa.

TOP-5

Parhaimmat suoritukset suhteessa odotuksiin. Sijoittaja.fi:n jäsenet pääsevät lukemaan tuloskommentin klikkaamalla yhtiön nimeä.

Bottom-5

Heikoimmat suoritukset suhteessa odotuksiin. Sijoittaja.fi:n jäsenet pääsevät lukemaan tuloskommentin klikkaamalla yhtiön nimeä.

Sijoittaja.fi:n jäsenet pääsevät katsomaan ennusteet ja toteutuneet tulokset tästä. Kaikki tuloskommentit, yhteenveto osavuosikatsauksesta ja osakkeen pisteytys Suomalaisten osakkeiden valintatyökalusta.

Sinua voisi kiinnostaa
Viikon osinko-osake: Wulff Groupin osakkeella 5,8 prosentin osinkotuotto
parhaat osakkeet
Parhaat osinko-osakkeet Suomesta
Helsingin Pörssin kasvuosakkeet
Helsingin pörssin parhaat kasvuosakkeet
Sijoittajan valinnat