Näin rakennat loistavan ETF-salkun pitkäaikaiseen säästämiseen

Lopeta tuhlaus ja turha riskinotto! Kerromme, miten rakennat tehokkaasti hajautetun ja matalakuluisen ETF-salkun, jolla voitat yli 80 % ammattisijoittajista. Katso, millaisen ETF-salkun me rakentaisimme.

Henri Heikinheimo
Henri Heikinheimo

Lopeta tuhlaus ja turha riskinotto! Kerromme, miten rakennat tehokkaasti hajautetun ja matalakuluisen ETF-salkun, jolla voitat yli 80 % ammattisijoittajista. Katso, millaisen ETF-salkun me rakentaisimme.

ETF-Salkku

Sijoittamisessa maltti on valttia, ja yksinkertaisuus moninkertaistaa tuotot. Juuri tästä syystä ETF-rahastot ovat tee-se-itse -sijoittajalle äärimmäisen houkuttelevia. Hajautettu ETF-salkku tarjoaa pitkäaikaiselle säästäjälle valtavan hajautuksen tuhansiin sijoituskohteisiin hyvin matalin kustannuksin. Resepti, joka pitkässä juoksussa takaa voiton aktiivisille rahastoille.

Passiivisen indeksisijoittamisen tarkoituksena ei ole voittaa markkinaa, vaan pikemminkin olla markkina. Koska suurin osa ammattilaisten hoitamista aktiivisista rahastoista ei pitkässä juoksussa kykene voittamaan vertailuindeksejään (kulujen jälkeen), useimmille sijoittajille on järkevämpi vain pitää kulut minimissään ja ottaa vastaan, mitä markkina antaa.

ETF-työkalulla löydät ETF:t helposti

Sijoittaja voi rakentaa hyvin hajautetun salkun jo muutamalla ETF-rahastolla. Vieläkin parempaan lopputulokseen pääsee, kun tekee täsmävalintoja markkinoiden tehokkaimpiin ETF:iin.

ETF-työkalu sisältää yli 3 000 ETF:ää. Sijoittaja voi esimerkiksi sijoittaa maailman osakemarkkinoita seuraavaan MSCI World -indeksiin, maailman valtionlainojen kehitystä seuraavaan indeksiin ja maailman yrityslainamarkkinoita seuraavaan indeksiin. Tässä tapauksessa sijoittaja saa markkinatuoton kaikista maailman tunnetuimmista sijoitusmarkkinoista.

Tällaisen salkun saa vain kolmella ETF-rahastolla. Sijoittaja voi itse päättää oman riskinottohalukkuuden mukaan, paljonko painoa laittaa osake-ETF:ään ja paljonko turvallisimpiin korko-ETF:iin. Yksinkertaisin hajautus on 50 % osakkeet ja 50 % korot.

Kolmea ETF:ää voi tutkia ETF-työkalullamme, ja ne löytää helpoiten kirjoittamalla hakusanoiksi kaupankäyntitunnukset ”XGSH”, ”IWDA” ja ”CRPH”. Näille ETF:ille löytyy myös Nordnetin käyttämät Saksa-listaukset, joiden kaupankäyntitunnukset ovat:  EUNL, DBZB ja IBCQ. Kolmesta ETF:stä koostuvan salkun vuotuinen hallinnointikustannus on 0,225 % (vrt. pankkien aktiivisten yhdistelmärahastojen kulut ovat n. 1,0-1,5 %).

Katso lyhyt esittely Sijoittaja360 ETF-työkalun toiminnasta

Sijoittaja.fi:n ETF-mallisalkut

Sijoittaja360 Inspiroidu -osiosta sijoittaja löytää kolme ETF-mallisalkkua: Strategiamestari, Passiivinen Kulupihtari ja Korkotuoton Metsästäjä. Salkuissa on hyödynnetty Sijoittaja.fi:n työkaluja ja sijoitusnäkemystä ja ne on rakennettu markkinoiden parhaista ETF-rahastoista. Kaikki mallisalkut ovat hyvin hajautettuja ja soveltuvat sijoittajan ydinsalkuksi.

Strategiamestari sijoittaa parhaisiin strategia-ETF:iin. Salkku tarjoaa hyvin hajautetun vaihtoehdon tuottohakuiselle sijoittajalle, joka etsii kansainvälistä hajautusta laajasti läpi omaisuusluokkien.

Passiivinen Kulupihtari soveltuu hyvin valistuneen ja kustannustietoisen sijoittajan ydinsalkuksi. Salkun riski vastaa perinteisten 50/50 Yhdistelmärahastojen riskiä.

Korkotuoton Metsästäjä on korkeaa korkotuottoa tavoitteleva mallisalkku, joka on toteutettu kustannustehokkailla ja hyvää riskien hajautusta tuovilla ETF-rahastoilla.

Passiivinen Kulupihtari haastaa suosituimmat yhdistelmärahastot

Mallisalkuistamme Passiivinen Kulupihtari on tehty siten, että sen tuotto-odotus ja riski vastavat perinteisten 50/50-yhdistelmärahastojen vastaavia. Ero yhdistelmärahastoihin syntyy äärimilleen viedystä kustannustehokkuudesta. Olemme valinneet Passiivinen Kulupihtari -mallisalkkuun markkinoiden tehokkaimmat ETF-rahastot. Sen vuoksi se on voittanut saman riskitason yhdistelmärahastot keskimäärin noin 1,5 %-yksiköllä vuodessa. Pitkässä juoksussa tämä tarkoittaa mukavaa lisätuottoa sijoittajalle, joka haluaa karsia turhat kustannukset.

ETF-salkku Passiivinen Kulupihtari on voittanut vertailurahastot keskimäärin 1,5 % vuodessa

Passiivinen Kulupihtari -ETF-salkku on voittanut saman riskitason yhdistelmärahastot keskimäärin noin 1,5 %-yksiköllä vuodessa.

Tutustu Sijoittaja.fi:n mallisalkkuihin

Sijoittaja360 Inspiroidu -osiosta sijoittaja löytää kaksi markkinaindeksin voittanutta osakesalkkua: Suomi Fundamentti ja Suomi Laatuosake sekä yllä mainitut kolme ETF-mallisalkkua.

  • Tutustu mallisalkkuihin
  • Katso salkkujen sisältö, tuottokehitys ja riski
  • Lue minkälaiselle sijoittajalle mikäkin mallisalku sopii
  • Osiossa myös, miten ostaa mallisalkun itsellesi


Löydä sijoitustyyliisi sopivat ETF:t tuhansien ETF:ien joukosta

Sijoittaja.fi:n ETF-työkalun avulla ETF:ien vertailu ja valinta on helppoa. Mukana yli 3 000 ETF:ää. ETF-työkalu pisteyttää ETF:t ja lajittelee ne tehokkuuden perusteella. Löydät työkalusta myös valitsemiamme valmiita ETF-ideoita ja mallisalkkuja. 

Sinua voisi kiinnostaa
Miten valitsen osakkeen?
Parhaat strategiat osakesijoittamiseen
Miten sijoitan osakkeisiin?
RiverRecycle näkyvyys
Sijoittajan valinnat