Parhaat osinkotuotot eri markkinoilta – Helsingin pörssi sijalla 6

Keräsimme osinkotuottoja maailman eri osakemarkkinoilta. Helsingin pörssin osinkotuotto on parhaimpia, mutta ei suinkaan paras.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Keräsimme osinkotuottoja maailman eri osakemarkkinoilta. Helsingin pörssin osinkotuotto on parhaimpia, mutta ei suinkaan paras.

Osinkotuotot

Keräsimme taulukkoon 22 tunnetun osakemarkkinan osinkotuotto-%:n. Keskimääräinen osinkotuotto on 3,2 %. Osinkotuotot ovat perinteisesti korkeampia Euroopassa kuin Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Yhdysvalloissa moni yhtiö suosii omien osakkeiden ostoja osingonjaon sijaan.

Korkeinta osinkotuottoa saa tällä hetkellä australialaisista, venäläisistä ja arabiemiirikuntien yhtiöistä. Kolmen osakemarkkinan osinkotuotto-% on yli 5 %. Näitä markkinoita yhdistää korkea energia- ja raaka-ainesektoreiden paino. Molemmat sektorit nousivat esille myös juuri päivitetyssä Markkinakatsaus: mistä tuottoa? -analyysissamme.

Suomalaisten yhtiöiden osinkotuotto on tällä hetkellä 3,9 %. Se on Euroopan parhaimmistoa. Nyrkkisääntönä Helsingin pörssistä saa 4 %:n osinkotuoton, joten tällä hetkellä ollaan hyvin lähellä normaalia tasoa.

Muut fundamentit sijoituspäätöksen tueksi

Keräsimme Sijoittaja.fi:n maksaville jäsenille taulukon, johon otimme osinkotuoton lisäksi, P/E-luvun, ennustetun tuloskasvun, volatiliteetin (kuvaa riskiä) ja korrelaation suomalaisiin osakkeiisiin. Lisäksi laajensimme taulukkoa ottamalla mukaan eurooppalaiset osakesektorit.

Näiden viiden fundamenttiluvun avulla sijoittaja voi syventää analyysia, mitkä osakemarkkinoista vaikuttavat juuri nyt houkuttelevimmilta.

Taulukko ja kommenttimme näkyvät vain jäsenille. Liity jäseneksi!

Osta jäsenyys!

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: Elisa aloitti vuoden vakaalla suorituksella
Tekoälyuutiset: robottijalkapalloa ja tekoäly-influenssereita
Laaja markkinakatsaus: sijoittajan tärkeimmät indikaattorit
RiverRecycle näkyvyys
Sijoittajan valinnat