Olennaisia poimintoja markkinatilanteesta

Pahimmat pelot ovat väistyneet markkinoilta ja sijoittajien katseet ovat käynnissä olevassa tuloskaudessa. Tässä muutamia poimintoja markkinatilanteesta.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Pahimmat pelot ovat väistyneet markkinoilta ja sijoittajien katseet ovat käynnissä olevassa tuloskaudessa. Tässä muutamia poimintoja markkinatilanteesta.

Katseet tuloskaudessa

Sijoittajien katseet ovat tuloskaudessa. Yhdysvalloissa startti on ollut vahva ja se on osaltaan auttanut osakemarkkinoita palautumaan tammikuun lopussa alkaneesta kurssilaskusta. Yhdysvaltoin osakemarkkinoita kuvaava S&P 500 -indeksi on nyt jopa hieman plussalla tälle vuodelle. Tässä muutama tunnettu osakepoiminta Yhdysvalloista:

  • BlackRock EPS 6,70 $ (ennuste 6,39 $)
  • Citigroup EPS 1,68 $ (ennuste 1,61 $)
  • JPMorgan Chase EPS 2,37 $ (ennuste 2,28 $)
  • Bank of America EPS 0,62 $ (ennuste 0,59 $)
  • Netflix odotuksia parempi tilaajamäärän kasvu (kurssi +9,2 %)
  • Goldman Sachs EPS 6,95 $ (ennuste 5,58 $)
  • IBM EPS 2,45 $ (ennuste 2,42 $)
  • Johnson & Johnson EPS 2,06 $ (ennuste 2,02 $)
  • Omnicom EPS 1,14 $ (ennuste 1,06 $).

Kaikki yllä olevat osakkeet löytyvät Osaketyökalustamme. Esimerkiksi JPMorgan Chase on noussut työkalun kärkeen. Osakkeen P/E on 11,9 ennustetulla tuloksella laskettuna ja analyytikot odottavat osakkeelle 10,9 %n vuosittaista tuloskasvua seuraavalle 3-5 vuoden jaksolle. Voit hakea osakkeet helposti esimerkiksi nimen avulla.

Tutustu osaketyökaluun tästä!
Suomesta Ponssen tulos oli selvästi odotuksia parempi. Elisan tulos oli odotusten mukainen. Ponssen liikevaihto oli 142,1 M€ (ennuste 133,5 M€) ja liikevoitto 17,1 M€ (ennuste 13,5 M€). Saadut tilaukset nousivat kaikkien aikojen korkeimmalle tasolle 193 M€:oon. Tilauskanta vahvistui vertailukaudesta 47 %. Johto kuvailikin ensimmäistä neljännestä erittäin vahvaksi. Tällä menolla yhtiö joutuu korjaamaan ohjausta ylös päin. Ohjaus edelleen: ”Konsernin euromääräisen liikevoiton odotetaan olevan vuonna 2018 samalla tasolla kuin 2017.”

Riskejä edelleen ilmassa

Markkinoiden riskejä kuvaava Sijoittaja.fin kokonaisriski-indikaattori on edelleen ”vältä osakkeita” -tasolla. Onneksi lyhyen tähtäimen suunta on alas päin. Huolestuttavaa on, että talousluvut ovat etenkin Euroopassa jääneet selvästi odotuksista (kuva alla).

Katso riski-indikaattori ja muut sijoittajan tärkeimmät indikaattorit sekä osakemarkkinoiden arvostustasot Markkinaympäristöstä!

Siirry uudistettuun markkinaympäristöön tästä!

USA:ssa talousyllätysten lukema on +21,8 eli toteutuneet talousluvut ovat olleet odotuksia parempia. Euroopassa luku on -87,8, joka on heikoin yli viiteen vuoteen. Euroopan talouslukujen heikentyminen on ollut jyrkkää, sillä vielä 6 kk:tta sitten lukema oli yli +80.

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: Orion loi uskoa sijoittajiin täsmentämällä ohjaustaan
Analyysi: Kempowerin tulos reilusti pakkasella – osake jatkaa laskussa
QT Group
Analyysi: Qt Groupilta vahva kannattavuus ja hyvät tulevaisuuden näkymät
RiverRecycle näkyvyys
Sijoittajan valinnat