Suomi Fundamentti -mallisalkkumme osakkeet ovat nyt halpoja

mallisalkku

Suomi Fundamentti on suomalaisiin osakkeisiin sijoittava mallisalkkumme, joka on seurannan alusta lähtien lyönyt markkinaindeksin selvästi ja pystynyt lähes 600 %:n tuottoon. Alkuvuoden kurssiheilunta on tehnyt mallisalkkujemme osakkeista erityisen houkuttelevia.

osakkkeet sijoitusideat Suomi Fundamentti-mallisalkku

Suomi Fundamentin tuotto

Alla olevassa kuvaajassa on Suomi Fundamentin tuottoero suhteessa markkinaindeksiin. Mallisalkkumme on tuottanut yli 300 % paremmin kuin markkinaindeksi seurannan alusta lähtien.

Mallisalkkumme ei ole historiassa pystynyt jokaisessa hetkessä markkinaindeksiä parempaan tuottoon. Näin oli esimerkiksi 2015 puolivälissä, jota seurasi merkittävästi markkinaindeksiä parempi tuottojakso. Myös kuluva vuosi on ollut mallisalkullemme heikko. Se on laskenut vuoden alusta 3,1 %, kun indeksi on tuottanut 3,2 %.

Mallisalkun sijoitusstrategia

Sijoitusstrategian perustana on fundamenttianalyysi. Osakkeille muodostetaan usean eri tulos-, tase-, arvostus- ja riskiluvun avulla yksi tunnusluku. Tämä kuvaa osakkeen riskikorjattua odotettua tuottoa. Mitä korkeampi riskikorjattu odotettu tuotto, sitä houkuttelevampi sijoituskohde osake on. Osakkeet lajitellaan tunnusluvun perusteella suurimmasta pienimpään ja salkkuun valitaan 25 osaketta. Mallisalkun tavoitteena on pyrkiä voittamaan vertailuindeksi riskikorjatusti. Vertailuindeksinä salkulla on OMX Helsinki Cap – kokonaistuottoindeksi. 

Strategia painottaa arvostuslukujen perusteella houkuttelevia osakkeita. Arvo-osakkeet ovat keskimääräistä riskisempiä ja siten myös salkku on historiassa ollut markkinaindeksiä jonkin verran riskisempi.

Mallisalkkumme osakkeet ovat nyt halpoja

Helsingin pörssin kuluvan vuoden tulosennusteella laskettu P/E on 15,2, P/B 2,0 ja EV/EBIT 15,7. Mallisalkkumme P/E on 14,2, P/B on 2,2 ja EV/EBIT 13,5.

Erityisen houkutteleva on mallisalkkumme kymmenen osakkeen kärki. Näiden osakkeiden P/E on 10,9, P/B 1,9 ja EV/EBIT 12,1. TOP 10 -listasta tekee mielenkiintoisen myös se, että lista on nyt hyvä sekoitus laatu- ja arvo-osakkeita. Joukossa on sekä syklisempiä että defensiivisempiä osakkeita. Kymmenen osakkeen joukko toimii siten myös osakesalkkuna, jossa on nyt hyvä tuottopotentiaali.

Mallisalkkumme osakkeet ja arvostusluvut

Tämä osio on tarkoitettu jäsenillemme. Liity jäseneksi!

OSTA JÄSENYYS TÄSTÄ!SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy