BSS merkintäoikeusanti

Analyysissa Harvian listautuminen

Kiukaiden markkinajohtaja Harvia listautuu. Anti koostuu CapManin rahastojen osakemyynnistä ja osakeannista, jolla maksetaan CapManin myöntämät lainat pois. Kyseessä siis pääomasijoittajalistautuminen, jolle löytyy positiivinen verrokki lähihistoriasta. Kannattaako Harviaan antiin osallistua?

Julkaistu: 12.03.2018 Kirjoittaja:

analyysi listautuminen osakkeet sijoitusideat

Listautumisanti

 • Harvia listautuu Helsingin pörssiin
 • Alustava hintaväli listautumisessa on 5,00 – 6,10 euroa
 • Listautuminen koostuu:
  • Osakeannista, jossa tarjotaan 8 118 109 uutta osaketta olettaen, että lopullinen merkintähinta olisi alustavan hintavälin keskikohdassa (uusien osakkeiden määrä riippuu lopullisesta merkintähinnasta)
  • Osakemyynnistä, jossa CapManin rahastot ja muut listalleottoesitteessä luetellut myyjät myyvät alustavasti yhteensä vähintään 1 250 729 ja enintään 1 462 418 osaketta.
 • Listautumisannin merkintäaika päättyy Yleisöannin osalta 19.3.2018 kello 16.00, ellei merkintäaikaa keskeytetä tai pidennetä.
 • Instituutioannin osalta merkintäaika päättyy 21.3.2018 kello 12.00, ellei merkintäaikaa keskeytetä tai pidennetä.
 • Instituutio- ja Yleisöanti voidaan keskeyttää aikaisintaan 16.3.2018
 • Pääjärjestäjä Danske Bank

Yhtiö on tarkoitus käyttää osakeannista saatavat nettovarat yhtiön strategian tukemiseen ja pääomarakenteen vahvistamiseen maksamalla takaisin listautumisen toteutuessa ennenaikaisesti erääntyvien osakaslainojen pääoman ja kertyneet korot. Nykyistä vahvempi pääomarakenne luo yhtiölle paremmat edellytykset edistää sen strategian mukaista kasvua jatkossa.

Harvia

Yhtiön verkkosivujen mukaan Harvia on yksi maailman johtavista sauna- ja spa-yhtiöistä. Harvialla on kokonaisvaltainen tuotevalikoima, jolla se pyrkii vastaamaan kansainvälisen sauna- ja spa-markkinan tarpeisiin, sekä alan ammattilaisille että kuluttajille.

Yhtiön tuotevalikoima kattaa kaikki kolme saunatyyppiä: perinteisen saunan, höyrysaunan ja infrapunasaunan. Yhtiö on rakentanut näiden ympärille kattavan ja kilpailukykyisen tuotevalikoiman, josta asiakkaat löytävät kaikki tarvittavat tuotteet saunan kiukaista ja komponenteista aina kokonaisiin saunatoimituksiin saakka. Harvian tuotteita myydään jälleenmyyntiverkoston kautta maailmanlaajuisesti. Harvia on kasvattanut liikevaihtoaan tasaisesti sekä orgaanisesti että yritysostojen tukemana. Harvian liikevaihto oli 60,1 miljoonaa euroa vuonna 2017, liikevoitto 9,3 miljoonaa euroa ja oikaistu liikevoitto 10,7 miljoonaa euroa.

Lähde: Harvian verkkosivut

Varat käytetään taseen vahvistamiseen

Harvian listautuminen on tyypillinen pääomasijoittaja-case. Yhtiön tarkoitus on kerätä listautumisella 41,0 M€ listautumisvarat ja ne käytetään osakaslainojen ja kertyneiden korkojen takaisinmaksuun. Nämä ovat suurudeltaan 42,5 M€.

Listautumisesitteen mukaan Harvia on sopinut Danske Bankin kanssa 44,5 M€ rahoitusjärjestelystä, joka on ehdollinen listautumisen toteutumiselle. Tällä järjestelyllä maksetaan pois nykyiset pankkilainat. Näiden järjestelyjen seurauksena tase vahvistuu ja rahoituskulut alenevat merkittävästi. Uusia kassavaroja yhtiöön ei tule.

Luvut ja ennusteet ja Sijoittaja.fi:n näkemys

Olemme Sijoittaa.fi:n jäsenille suunnatussa osiossa murskanneet Harvian luvut auki ja laatineet ennusteet yhtiölle. Osiossa myös näkemyksemme, kannattaako antiin osallistua. Liity jäseneksi!

OSTA JÄSENYYS TÄSTÄ!kiinnostavimmat osakeideat suomesta -webinaari


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


Kiinnostavimmat osakeideat Suomesta -webinaari

Image


treebuddy
BSS merkintäoikeusanti

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy