neuvottelimme edun etoroon

Analyysissa Altian listautuminen

Suomen valtion 100 %:sti omistama Altia listautuu. Yhtiö on tervetullut lisä Helsingin pörssiin, mutta kannattaako listautumisantiin osallistua?

Julkaistu: 11.03.2018 Kirjoittaja:

analyysi listautuminen osakkeet sijoitusideat

Listautumisanti

 • Altia listautuu Helsingin pörssiin
 • Yhtiön ainoa osakkeenomistaja, Suomen valtio, tarjoaa ostettavaksi osakemyynnissä alustavasti enintään 20 000 000 osaketta
 • Alustava hintaväli listautumisessa on 7,50 – 9,00 euroa
  • Yleisömyynnissä tarjotaan alustavasti 4 000 000 osaketta
  • Instituutiomyynnissä tarjotaan alustavasti 16 000 000 osaketta
 • Listautumisen jälkeen Suomen valtio omistaisi noin 44,0 prosenttia osakkeista ja niiden tuottamista äänistä
 • Alustavan hintavälin mukainen Altian markkina-arvo on noin 272,0 – 326,3 miljoonaa euroa 
 • Yleisömyynnin merkintäajan odotetaan alkavan 12.3.2018 kello 10.00 ja päättyvän 20.3.2018 kello 16.00.
 • Pääjärjestäjä Nordea, muut järjestäjät OP, Carnegie ja Nordnet

Esite ja markkinointiesite ovat saatavilla viimeistään 12.3.2018 lähtien Altian verkkosivuilla osoitteessa www.altiagroup.com/listautuminen.

Altia

Yhtiön listautumistiedotteen mukaan Altia on johtava pohjoismainen alkoholijuomayhtiö ja bränditalo. Altia toimii Pohjoismaissa, Virossa ja Latviassa, ja sillä on tuotantoa Cognacissa Ranskassa. Yhtiö valmistaa, maahantuo, markkinoi, myy ja jakelee omia tuotemerkkejään sekä päämiestuotteita ja vie alkoholijuomia noin 30 maahan. Yhtiö on Pohjoismaiden markkinajohtaja viinien ja väkevien alkoholijuomien markkinoiden volyymeillä mitattuna. Altian omia avainbrändejä ovat muun muassa Koskenkorva, Chill Out, Blossa, Larsen, O.P. Anderson, Renault, Xanté ja Valhalla.

Altia on pariin kymmeneen vuoteen ensimmäinen Suomen valtion omistama yhtiö, joka listautuu pörssiin. Johdon mukaan Altia on onnistunut vahvistamaan markkina-asemaansa hyvin kilpaillulla toimialalla, ja sen toimintaa on tehostettu merkittävästi.

Altian vuoden 2017 liikevaihto oli 359 miljoonaa euroa, käyttökateprosentti 11,2 prosenttia ja vertailukelpoinen käyttökateprosentti 11,8 prosenttia. Liiketulosprosentti oli 7,3 prosenttia ja vertailukelpoinen liiketulosprosentti 7,8 prosenttia. 

Lähde: Altian verkkosivut

Luvut ja ennusteet ja Sijoittaja.fi:n näkemys

Tämä osio on suunnattu Sijoittaja.fi:n jäsenille. Katso ennusteemme Altialle ja näkemyksemme listautumisesta. Liity jäseneksi!

OSTA JÄSENYYS TÄSTÄ!neuvottelimme edun etoroon


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


ostetuimmat osakkeet etorossa

ImageSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy