Korkoero riskilainojen ja turvallisten valtiolainojen välillä kasvanut

Korot ovat kääntyneet kaikkialla alhaisilta tasoilta nousuun. Myös korkoero High Yield -lainojen ja turvallisten 10-vuotisten eurooppalaisten valtionlainojen välillä on kasvanut.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Korot ovat kääntyneet kaikkialla alhaisilta tasoilta nousuun. Myös korkoero High Yield -lainojen ja turvallisten 10-vuotisten eurooppalaisten valtionlainojen välillä on kasvanut.

Korkotuotot (Yield-to-Maturity) ja korkospreadit

Korkotuotot ja korkeariskisten yrityslainojen korkospreadit suhteessa turvallisiin valtionlainoihin ovat viimeisen 10 vuoden aikana laskeneet.

Korkotaso lähti USA:ssa nousuun kesällä 2016 ja 10-vuotisen valtionlainan korko on jo 2,9 %:ia (vihreä viiva).

Myös eurooppalaisissa valtionlainoissa pohjat nähtiin kesällä 2016, jolloin korkotuotot olivat jopa negatiiviset. Sieltä nousua on kertynyt tasaisesti ja tällä hetkellä eurooppalaisten hyvän luottoluokituksen 10-vuotisten valtionlainojen korko on 0,64 % (punainen viiva).

Vastaavasti eurooppalaisissa High Yield -lainoissa korko on kääntynyt nousuun vasta syksyllä 2017. Nyt korkeariskisten High Yield -lainojen korkotuotto on 3,2 %. Huomioitavaa on, että korkospread eli korkotuoton erotus suhteessa 10-vuotisiin valtionlainoihin on kasvanut. Tämä kertoo valtionlainojen houkuttelevuuden kasvusta ja korkosijoittajien riskinottohalukkuuden vähentymisestä.

Hyljeksityt korot alkavat pikkuhiljaa nostaa houkuttelevuuttaan sijoituskohteena. USA:ssa valtionlainat tarjoavat jo potentiaalista tuottoa osakkeisiin nähden ja sama trendi tulee viiveellä Eurooppaan.

Sijoittajan tärkeimmät indikaattorit Markkinaympäristöstä

Olemme keränneetä kaikki tärkeimmät indikaattorit Markkinaympäristö-osioon. Hyödynnämme indikaattoreita sijoitusnäkemyksessämme ja mallisalkuissamme. Olemme juuri päivittäneet sijoitusnäkemyksemme vastaamaan muuttunutta markkinatilannetta. Tarkista näkemys Markkinaympäristöstä tai tästä artikkelista.

Siirry uudistettuun markkinaympäristöön tästä!

Sinua voisi kiinnostaa
Korot ovat euroalueella aivan liian korkeat – EKP:n pitäisi nopeasti muuttaa politiikkaansa
Fed piti ohjauskoron ennallaan – ennakoi edelleen kolmea koronlaskua tälle vuodelle
Riski-indikaattorit alhaisella tasolla – positiivista osakkeille
Ilmoittaudu webinaariin
Sijoittajan valinnat