northcrypto

BBS listautuu – johdon haastattelu

BBS järjesti sijoittajatapaamisen 13.2.2018. Kävimme tutustumassa yhtiöön ja haastattelimme yhtiön johdon.

Julkaistu: 13.02.2018 Kirjoittaja:

analyysi BBS osakkeet

BBS-Bioactive Bone Substitutes

BBS on oululainen terveysteknologiayritys, joka listautuu First North -listalle Suomessa ja Ruotsissa. Yhtiön tuotekehitysvaiheet ovat takana päin ja osakeannin varat käytetään meneillään olevan CE-merkin hakuprosessiin ja kaupallistamisvaiheisiin.

BBS on kehittänyt uuden sukupolven innovatiivisen lääkinnällisen tuotteen luupuutoksien ja luutumisongelmien hoitoon ortopedisessa ja traumatologisessa kirurgiassa. Luunkorvike tuotteen nimi on ARTEBONE®. Keräsimme tähän artikkeliin sijoittajien kysymyksiä yhtiöstä.

Milloin tuotteelle saadaan CE-merkintä?

Yhtiö on saanut prekliiniset ja kliiniset kokeet valmiiksi ja monivaiheinen CE-merkintäprosessi Euroopan alueelle on käynnissä. CE-merkintä tarkoittaa sitä, että tuote on sertifioitu ja turvallinen käyttää. Yhtiön tavoitteena on saada CE-merkintä vuonna 2018 tai ensi vuoden alussa.

Mitä CE-merkintä tarkoittaa?

CE-merkintä on samalla tuotteen myyntilupa. Tämän jälkeen yhtiö voi aloittaa tuotteen myynnin.

Milloin tuotteen myynti alkaa?

Yhtiöllä on lääketehdas Reisjärvellä, jolla on Fimean lääketehdaslupa poron luuproteiiniextraktille. Lisäksi yhtiöllä on poron luusta eristettäville proteiineille lääkeainelupa. Proteiiniekstraktin tuotannolle on patentti ja yhtiö voisi siten myydä sitä muille lääkeyhtiöille, vaikka heti.

Osa listautumisannin varoista käytetään lääketuotannon käynnistämiseen. Yhtiö aloittaa poron luusta eristettävän proteiinin tuotannon listautumisen jälkeen. Tämä nopeuttaa ARTEBONE® -lopputuotteen valmistusta. Näin ollen myynti voisi alkaa jopa vuonna 2018.

Miksi juuri poron luu ja riittääkö raaka-aine?

Tutkimuksissa on havaittu, että poron luusta erotettu proteiini on kaikkein efektiivisin ja aktiivisin luun kasvattaja verrattuna muihin nisäkkäisiin.

Yksi tuotantoerä on 500 ruiskua, johon tarvitaan 250 kg poron luuta. Yhtiöllä on sopimus Polarican kanssa, joka toimittaa luut. Tällä hetkellä yhtiö käyttää vain suomalaista luuta, mutta mahdollista on käyttää myös ruotsalaista poron luuta. Suomessa teurastetaan vuosittain 100 000 poroa, joten luuraaka-aineen riittävyys ei ole yhtiön mukaan riski. Nykyisellä tuotantolaitoksella voidaan valmistaa noin 25 000 ruiskua vuodessa. Tuotantoa voidaan helposti lisätä rakentamalla vastaavia tuotantolinjoja lisää samaan tuotantolaitokseen.

Mikä on tuotteen hinta?

Yhtiön mukaan lopputuotteen hinta asettuu noin 1000 euroa per ARTEBONE® -ruisku. Hinta-arvio perustuu siihen, että kirurgi voi tehdä ostopäätöksen itsenäisesti. Tuotteen hinta asettuu kilpailevien tuotteiden hintahaarukan puoliväliin.

Miksi yhtiöön kannattaa sijoittaa?

Luukorvikemarkkinoilla on tällä hetkellä hyvä markkinarako. Kilpailevilla tuotteilla on ongelmia. Ihmisluutuotteiden valmistajat eivät pysty vastaamaan kysyntään ja rekombinantti BMB -kasvutekijätuotteilla on havaittu komplikaatioita. BBS ARTEBONE® -tuotteella ei vastaavia ongelmia ole.

Lisäksi markkina on suuri ja se kasvaa tasaisesti, noin 5-7 % vuodessa. BBS:n tuotteen elinkaari on pitkä. Kun BBS:n tuote on markkinoilla, sille ei ole heti odotettavissa syrjäyttäjää. Tuotteen ns. elinkaariarvo on korkea.

Haastattelimme myös paikalla olleita sijoittajia. Listautumiseen osallistuvia sijoittajia on kiinnostanut yhtiön kasvuala ja yhtiön vahva tietotaito.

TUTUSTU SIJOITUSKOHTEESEEN! BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj:n First North -listautumisanti.northcrypto


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy