New call-to-action

Kehittyvien markkinoiden osakkeet suursijoittajien suosiossa

säästäminen, osinko, sijoittaminen

ETF-rahavirtoja seuraamalla sijoittaja voi saada käsityksen siitä, mikä sijoituskohde on nyt suursijoittajien suosiossa. Edellisen kuukauden aikana teollisuus ja kiinteistösektori olivat sektoritasolla houkuttelevimmat. Maantieteellisesti suursijoittajat vetivät varallisuuttaan pois Japanin osakemarkkinoilta ja lisäsivät osuuttaan kehittyviltä osakemarkkinoilta.

Julkaistu: 25.08.2017 Kirjoittaja:

ETF ETF-rahavirrat markkinaympäristö TOP5

USA ohitti Euroopan

USA:laiset osakkeet ovat palanneet totutulle ykköspaikalle rahavirtoja seuratessa. Yhdysvaltojen osakemarkkinat keräsivät 4,7 miljardia euroa rahaa kuukauden aikana. Kolmen kuukauden aikana Yhdysvaltojen osakemarkkinoille on nettovirrannut yli 20 miljardia euroa varallisuutta.

Myös rahavirrat eurooppalaisiin osakkeisiin olivat selvästi positiiviset. Eurooppaan on virrannut noin 2,5 miljardia euroa. Ainoastaan japanilaiset osakkeet eivät olleet suosiossa. Japanista pakeni kuukauden aikana 688 miljoonaa euroa varallisuutta. Nettovirtaukset kolmen ja kuuden kuukauden ajalta Japaniin ovat kuitenkin positiiviset.

Kehittyvät markkinat vetivät myös hyvin rahaa. Nettorahavirrat kehittyvien markkinoiden osakkeisiin olivat 1,4 miljardia, kun kolmen kuukauden nettovirta on 3,0 miljardia. Rahavirrat kehittyville markkinoille ovat siten voimistuneet. Tyypillisesti rahavirrat kehittyville markkinoille ovat länsimarkkinoita matalammat. Suursijoittajat ohjaavat nyt tässä markkinatilanteessa normaalia enemmän rahaa kehittyvien markkinoiden osakkeisiin.

 

Kategorioihin sopivat ETF:t löydät helposti uudesta ETF-valintatyökalustamme!

Terveydenhuoltosektori ja defensiivinen kulutus ongelmissa

Aiemmin suursijoittajien pääomia reilusti kerännyt terveydenhuoltosektori oli viime kuukauden aikana ongelmissa. Suursijoittajat vetivät terveydenhuoltosektorilta ulos 1,4 miljardia euroa kuukauden aikana. Kuuden kuukauden aikana nettovirtaukset terveydenhuoltosektorille ovat kuitenkin vielä noin 1,3 miljardia euroa positiiviset. Defensiivinen kulutus on pitkään ollut lamaantuneessa tilassa. Kuuden kuukauden aikana defensiivisen kulutuksen sektorilta on virrannut ulos 94 miljoonaa euroa ja viimeisen kuukauden aikana sektorilta on nettovirrannut ulos 1,5 miljardia euroa. Myös syklisen kulutuksen sektorilta on nettovirrannut ulos paljon pääomia.

Eniten rahaa on virranut teollisuussektorin ja kiinteistösektorin osakkeisiin. Molempien sektoreiden rahavirrat olivat noin 0,5 miljardia.

Korkosijoituksissa Eurooppa ei vedä entiseen malliin suursijoittajien rahoja

Korkopuolella kaikkiin luokkiin nettovirtasi suursijoittajien varoja. Euroopassa tahti on kuitenkin hiipumassa. Edellisen kuukauden aikana Euroopan korkosijoituksiin nettovirtasi 467 miljoonaa euroa, kun kolmen kuukauden aikana nettovirtaukset olivat 2,3 miljardia euroa. Kehittyvillä markkinoilla oli nähtävissä samanlaista tarinaa Euroopan kuin korkosijoitusten kanssa.

Lainaluokissa yrityslainat olivat edelleen lainamuotona huomattavasti houkuttelevempia kuin valtionlainat.

TOP-10 maailman suosituimmat ETF:t ja ETF-uutuudet

jasensisalto_kirjaudu

Opi ETF-sijoittajaksi - lataa opas!SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


suomen sijoitusmetsät

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy