New call-to-action

Suosituimmat ETF-uutuudet maailmalta

Katso, mihin uusiin ETF-rahastoihin on viimeisen kahdentoista kuukauden aikana virrannut eniten rahaa.

Julkaistu: 11.07.2017 Kirjoittaja:

ETF sijoitusideat TOP5

Sijoitusideoita ETF-työkalusta

Uudesta ETF-valintatyökalustamme löytää valmiita sijoitusideoita. Lue tästä, miten ETF-valintatyökalumme toimii. TOP5-listoista löytyvät kiinnostavimmat ETF-uutuudet.

TOP5 kiinnostavimmat ETF uutuudet

Kiinnostavimmat ETF-uutuudet

Kiinnostavimmat ETF-uutuudet ovat uusia alle 12 kk:ta voimassaolleita ETF-rahastoja, jotka ovat keränneet eniten rahavirtoja viimeisen kuukauden aikana. Kilpailu ETF-markkinoilla on kovaa. Voimakkaasti pääomia keräävissä ETF:issä on jotain poikkeuksellisen hyvää ja niihin kannattaa tutustua. Lue tästä artikkelista, mihin suursijoittajien rahaa virtasi viime kuussa.

Suosituin uutuus on ollut iSharesin laajasti kehittyneille markkinoille sijoittava iShares Core MSCI World ETF GBP-Hedged (”IWDG LN”). Kuukauden aikana ETF on kerännyt pääomia 566 miljoonan euron edestä. ETF:n vuosittainen hallinnointikulu on 0,3 % p.a. ETF:n suunnitelmissa on maksaa ulos tuotto-osuutta. ETF:llä on valuuttasuojaus puntaa vastaan.

Toiseksi suosituin uutuus-ETF on Amundi Index MSCI Emerging Markets ETF (”AEME FP”). ETF on kerännyt pääomia kuukauden aikana 502 miljoonan euron edestä. ETF:n vuosittainen kulusuhde on 0,20 % p.a. ETF sijoittaa laajasti kehittyville markkinoille. ETF:ssä on tällä hetkellä painottunut informaatioteknologiaan (25,7 %) ja rahoitussektoriin (23,7 %). Suurimmat omistukset tulevat Tencentin, Samsungin, Taiwan Semiconductorin ja Alibaban muodossa. ETF ei maksa ulos tuotto-osuutta. ETF:ssä on yhteensä 830 osakkeen omistus 23 eri maasta.

Kolmannelta sijalta löytyy db x-trackersin MSCI Emerging Markets Index ETF (”XMME GR”). Suursijoittajien varoja ETF on kerännyt hieman vähemmän: 164 miljoonaa euroa kuukauden aikana. Vuotuinen hallinnointikustannus on 0,20 % p.a. ETF ei maksa ulos tuotto-osuutta. Indeksien ollessa samat, ETF:ssä ei ole merkittävää eroa toisella sijalla olevaan Amundin ETF:ään.

Neljänneltä sijalta löytyy Franklin LibertyQ US Equity ETF (”FLQL US”). ETF:n keräämät varat kuukauden aikana ovat olleet 99 miljoonaa euroa. Vuotuiset hallinnointikulut ovat 0,25 % p.a. ETF sijoittaa suuriin ja keskisuuriin yhdysvaltalaisiin yrityksiin. Sijoitusfilosofiana ETF noudattaa neljää tunnettua faktoria: laatua, arvoa, momentumia ja minimivolatiliteettia. ETF:n omistuksiin kuuluu 250 osaketta.

Viidenneltä sijalta löytyy FormulaFolios Income ETF (”FFTI US”). ETF on kerännyt 79 miljoonan euron arvosta varoja. ETF on listan ainut, joka sijoittaa korkosijoituksiin. ETF:n kulusuhde on merkittävän suuri: 1,0 % p.a. ETF on aktiivisesti hoidettu, mikä osaltaan selittää korkeata kulusuhdetta. Mielenkiintoisena ominaisuutena Formula Foliosin ETF sijoittaa toisiin ETF:iin. FormulaFoliosin ETF on siis rahastojen rahasto. Karkeasti ETF:n varat on sijoitettu 80 %:sti yrityslainoihin ja 20 %:sti valtionlainoihin.

Katso TOP5-lista ETF-valintatyökalusta.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy