Sijoittaja – huomioi nämä asiat kun sijoitat vertaislainoihin

Vertaislainaus tuo hyvää hajautusta usein osakekeskittyneeseen salkkuun. Sijoittaja.fi:n jäsenet ovat oikeutettuja lisätuottoon Fellow Finance -palvelussa, lue ohjeet artikkelin lopusta!

Sami Väänänen
Sami Väänänen

Vertaislainaus tuo hyvää hajautusta usein osakekeskittyneeseen salkkuun. Sijoittaja.fi:n jäsenet ovat oikeutettuja lisätuottoon Fellow Finance -palvelussa, lue ohjeet artikkelin lopusta!

Vertaislainaus ja vertaislainat tarkoittavat sijoittamista yksityishenkilöiden lainoihin. Suomessa on useita eri toimijoita, jotka tarjoavat lainasijoittamista. Sijoittaja.fi on analysoinut kotimaiset toimijat ja tehnyt yhteistyösopimuksen Fellow Financen kanssa. Jos sijoittaminen vertaislainoihin ei ole tuttua niin löydät sivuiltamme artikkeleita ja tiivistettynä mitä on vertaislainausOlemme myös perustaneet mallisalkun Fellow Finance -lainapalveluun oikealla rahalla. Salkkumme on perustettu 5.5.2015 ja alkupääoma on 30.000 euroa. Mallisalkkuamme voit käydä myös itse tarkastelemassa, menemällä Fellow Financen kirjautumissivustolle ja klikkaamalla ”Aloita demo” -nappia.

Vertaislainaamisessa huomioitavia asioita

  • Laaja hajautus useisiin lainoihin

Sijoittamisessa hajautus on tärkeää. Vertaislainaamisessa hajautus on ensiarvoisen tärkeää. Pienet lainasummat ja lainanhakijoiden suuri määrä tekevät hajauttamisesta useaan lainaan helppoa. Vertaislainoissa luottotappioita tulee silloin tällöin, joten yksittäisen henkilön lainaan ei kannata laittaa kaikkia rahoja.

  • Hajautus eri luottoluokituksen lainoihin

Korkean riskin lainoista on odotettavissa korkeaa tuottoa, mutta myös korkeaa riskiä. Korkeimman riskin sijoitukset eivät sovi kaikille, joten on viisasta hajauttaa usean luottoluokituksen lainoihin. Näin voit säädellä sijoitussalkkusi riskitasoa, mutta myös odotettavissa olevaa tuottoa

  • Likviditeetti

Likviditeetti on myös tärkeää. Hyvällä likviditeetillä tarkoitetaan tässä tapauksessa sitä, että rahat liikkuvat Fellow Financen tililtä lainoihin. Tilillä oleva käteinen ei tuota mitään, vaan ainoastaan sijoitettu pääoma. Pidä huoli siitä, että laina-allokaattori on määritelty riittävän joustavasti sijoittamaan eri lainoihin.

  • Sijoittaja.fi:n jäsenetu

Ota käyttöösi Sijoittaja.fi:n jäsenetu, jolla saat varmuutta vertaislainasijoittamiseen. Huom! Ota etu haltuun mahdollisimman nopeasti, sillä edut tilitetään seuraavan kerran heinäkuussa! Lue ohjeet jäsenedun lunastamiseksi alta.

Sijoittaja.fi -jäsenetu Fellow Finance -palveluun

Sijoittaja.fi -jäsenenä olet oikeutettu +0,5 % ja Platinum-asiakkaana 1,0% lisätuottoon sijoittamastasi uudesta pääomasta Fellow Financen palvelussa. Etu tilitetään kvartaalin päättymistä seuraavan kuukauden aikana automaattisesti jäsenen Fellow Finance -asiakasvaratilille.

LUNASTA JÄSENETU

  1. Jäsenemme saavat edun käyttöönsä lähettämällä meille sähköpostia otsikolla ”Jäsenetu Fellow Finance -palveluun” sähköpostiosoitteeseen fellow@sijoittaja.fi.
  1. Ilmoita myös sähköpostiosoitteesi, jolla olet rekisteröitynyt jäseneksemme ja Fellow Financen palveluun.

Toimitamme tiedot kvartaaleittain Fellow Financeen, joka huolehtii hyvitysten maksamisesta jäsentemme asiakasvaratileille. Etu tilitetään kvartaalin päättymistä seuraavan kuukauden aikana automaattisesti jäsenen Fellow Finance -asiakasvaratilille.

Seuraa Sijoittaja.fi:n Fellow Finance vertaislainasalkkua!

Sinua voisi kiinnostaa
Omalla Maalla LKV
Sijoittajan valinnat