Osakevalintatyökalussa nyt yli 1000 ulkomaista osaketta – Tässä toimialojen parhaat

Osakevalintatyökalu pisteyttää yli 1100 ulkomaisen suuryhtiön osakkeet ja järjestää ne houkuttelevuuden perusteella paremmuusjärjestykseen. Katso työkalun kärki sektoreittain!

Henri Heikinheimo
Henri Heikinheimo

Osakevalintatyökalu pisteyttää yli 1100 ulkomaisen suuryhtiön osakkeet ja järjestää ne houkuttelevuuden perusteella paremmuusjärjestykseen. Katso työkalun kärki sektoreittain!

Osakevalintatyökalu globaalille sijoittajalle

Osakevalintatyökalu auttaa sijoittajaa houkuttelevimpien ja omaan sijoitustyyliin sopivien ulkomaisten osakkeiden löytämisessä, vertailussa ja sijoitusideoiden etsimisessä.

Viimeisimmän uudistuksen jälkeen työkalusta löytyvät nyt kaikki suurimmat eurooppalaiset (STOXX 600 -indeksi) ja amerikkalaiset osakkeet (S&P 500 -indeksi) sekä 30 houkuttelevinta yhtiötä Aasiasta. Lisäksi työkalussa on Sijoittaja.fi:n valitsemat 30 houkuttelevaa ulkomaista pienyhtiötä. Pienyhtiölistan saa työkalussa esille Sijoitusideat-välilehdeltä.

Työkalu pisteyttää kansainväliset osakkeet kahdeksan eri ominaisuuden perusteella. Kokonaispisteet ovat näiden ominaisuuksien painotettu keskiarvo, joka on indeksoitu siten, että 100 on paras mahdollinen pistelukema.

Houkuttelevimmat osakkeet eri toimialoilta

Päivitimme Osakevalintatyökalun osakkeet, nyt työkalusta löytyvät kaikki suurimmat yhdysvaltalaiset osakkeet (S&P 500) ja eurooppalaiset osakkeet (STOXX 600). Tässä ovat oman toimialansa houkuttelevimmat osakkeet maailmalta. Mukana ei ole pienyhtiöitä. Osakkeet löytyvät työkalusta klikkaamalla ”Hae” ja valitsemalla sektorin.

Listalla on 10 osaketta. Koska jokainen osake on eri toimialalta, toimii 10 osakkeen lista myös salkkuna. Sijoittaja voi helposti muodostaa Osakevalintatyökalullamme salkun kansainvälisistä osakkeista valitsemalla pisteytyksen perusteella houkuttelevimpia osakkeita tai omaan sijoitustyyliinsä sopivia osakkeita eri toimialoilta.

Energia

Subsea 7. Pisteet 74. Subsea 7 on norjalainen vedenpinnan alaiseen rakentamiseen ja suunnitteluun erikoistunut yhtiö, joka palvelee öljy- ja kaasuteollisuutta maailmanlaajuisesti. Osake saa täyden kympin tulosmomentista. Osakkeen arvostus on viimeaikaisesta osakkeen hinnan noususta huolimatta edelleen erittäin houkuttelevalla tasolla, ja sen osinkotuotto on yli 4 %.

Harkinnanvarainen kulutus

Volkswagen. Pisteet 77. Volkswagenin arvostusluvut ovat erittäin houkuttelevat. Volkswagen saa myös erinomaiset pisteet laadusta. Yhtiöllä on vahva tase, vakaa kannattavuus ja positiivinen kannattavuustrendi. Yhtiö teki vuonna 2016 operatiivisella tuloksella mitattuna historiansa parhaan tuloksen 14,6 mrd euroa. Päästöskandaalista johtuvat kertaluonteiset kulut olivat 7,5 mrd ja heikensivät raportoitua tulosta. Yhtiö nousi keväällä 2017 maailman suurimmaksi autovalmistajaksi. Positiivista olivat myös USA:n automyyntitilastot maaliskuulta. Volkswagen kasvatti myyntiä. Osakekurssiin negatiivisesti vaikuttaa päästöskandaali, jonka lopulliset kustannukset eivät vieläkään ole kokonaan selvillä. Päästöskandaalista johtuen osakkeen kurssivaihtelu on ollut voimakasta.

Informaatioteknologia

Intel. Pisteet 68. Intel on monikansallinen teknologiayhtiö ja maailman suurin puolijohteiden valmistaja. Intelin arvostusluvut ovat houkuttelevat erityisesti ennustetulla tuloksella. Intel saa erinomaiset pisteet laadusta. Yhtiöllä on vahva tase, vakaa kannattavuus ja positiivinen kannattavuustrendi.

Materiaalit

Imerys. Pisteet 73. Imerys on ranskalainen teollisuusmetallien tuotantoon erikoistunut yhtiö. Imerys saa erinomaiset pisteet laadusta, ja sen liikevaihto ja kannattavuus ovat kasvavassa trendissä. Analyytikot ennustavat yhtiön tulokselle erittäin voimakasta kasvua lähivuosina.

Päivittäiskulutus

Pernod Ricard. Pisteet 65. Ranskalainen Pernod Ricard on Euroopan suurin alkoholituotteiden valmistaja. Yhtiöllä on takanaan vahva tulostrendi. Analyytikot odottavat yhtiön kasvattavan tulostaan edelleen voimakkaasti lähivuosina. Osakkeen kurssiriski on matala, mutta perinteisin arvostustunnusluvuin mitattuna yhtiö ei ole enää erityisen halpa.

Rahoitussektori

Saga. Pisteet 74. Saga on brittiläinen rahoitussektorin yhtiö, jonka tulos on vahvassa positiivisessa kasvutrendissä. Sagan osake saa Osakevalintatyökalussamme tasaisen hyvät pisteet kaikilla osa-alueilla. Erityisesti arvostusluvut Sagalla erittäin houkuttelevat. Sagan osake tarjoaa yli 4,0 % osinkotuottoa.

Telekommunikaatio

AT&T. Pisteet 67. AT&T on Yhdysvaltojen suurin teleoperaattori, joka tarjoaa muunmuassa matkapuhelin- ja internetpalveluita. Yhtiöllä on yli 134 miljoonaa asiakasta. AT&T tarjoaa tasaisen tappavaa vakaata tuottoa ja nykyisellä kurssillaan varsin korkeaa 5,0 % osinkotuottoa matalalla riskillä. Osake saa hyvät pisteet laadusta, matalasta riskistä ja korkeasta osinkotuotosta.

Teollisuus

Cummins. Pisteet 70. New Yorkiin listattu teollisuusalan yritys. Yhtiöllä on lähes 100 vuoden historia, ja se valmistaa mm. diesel- ja kaasumoottoreita. Kotimaiseen Wärtsilään verrattuna Cummins on arvostusmittareilla edullisempi osake. Cummins saa erinomaiset pisteet kurssikehityksestä, laadusta ja osinkoarvostuksesta. Yhtiöllä on vakaa osinkohistoria. Yhtiö myös sopii eettiselle sijoittajalle, sillä yhtiö on valittu 10 vuotena perättäin ”World’s Most Ethical Companies” -listalle. Markkinatilanne on ollut haastava, mutta yhtiö onnistui parantamaan edellisvuodesta liikevaihtoaan ja tulostaan vuoden ensimmäisellä kvartaalilla.

Terveydenhuolto

Johnson & Johnson. Pisteet 69. Huippupisteet kurssiherkkyydestä, laadusta ja kokonaisriskistä. Johnson & Johnson on yksi maailman matalariskisimmistä suuryhtiöistä. Kannattavuustrendi on erinomainen ja arvostusluvut kohtuulliset. Johto odottaa osakekohtaisen tuloksen kasvavan 5-7 % vuonna 2017.

Yhdyskuntapalvelut

Duke Energy. Pisteet 65. Duke Energy on sähkön ja kaasun jakeluun erikoistunut yritys, joka toimii USA:n länsiosissa. Yhtiöllä on jo yli 100 vuoden historia.  Duke Energy on matalariskinen osake, joka tarjoaa 4 %:n osinkotuottoa.

Osakkeiden pisteytys ja arvostusluvut

jasensisalto_kirjaudu

Sinua voisi kiinnostaa
Netflixin tulos ylitti odotukset jälleen kerran
Analyysi: Nordea ylitti ennusteet ensimmäisellä neljänneksellä
Analyysi: Nokian tulos näyttää paremmalta kuin onkaan
RiverRecycle näkyvyys
Sijoittajan valinnat