TOP 10 globaalit kasvuyhtiöt

Maailman markkina

Työkalustamme löytyy houkuttelevia yhtiöitä eri sijoitusstrategioille. Yksi tunnetuista sijoitusstrategioista on kasvuyhtiöihin sijoittaminen.

kasvuyhtiöt osakkeet

Kasvuyhtiöillä markkinaindeksiä parempaa tuottoa pitkässä juoksussa

Kasvuyhtiöihin sijoittaminen on arvosijoittamisen vastakohta. Rahoitusteoriassa kasvuyhtiöiksi on määritelty korkean arvostuskertoimien yhtiöt, koska tuloskasvun ja arvostuskertoimien välillä on voimakas korrelaatio. Korkealle arvostetut yhtiöt siis kasvavat markkinaa voimakkaammin. Loogisempaa on etsiä yhtiöitä, joiden odotettu liikevaihdon ja tuloksen kasvu on markkinaa nopeampaa. Tällöin haasteena on löytää pitkän aikavälin luotettavat liikevaihto- ja tuloskasvuennusteet yksittäisille yhtiöille ja markkinalle.

Kuvaajassa on neljän eri MSCI-indeksin viimeisen vuoden tuottoja suhteessa markkinaindeksiin. Kasvuosakkeet (vihreällä) ovat viimeisen vuoden aikana jääneet markkinaindeksin tuotosta, mutta tuottaneet vuoden 2016 aikana markkinaindeksiä paremmin. MSCI:n luokittelussa kasvuyhtiöt ovat arvoyhtiöiden vastakohtia, mikä näkyy hyvin kuvaajasta. Kasvuyhtiöiden kehitys on kuin peilikuva arvo-osakkeiden kehityksestä (sininen viiva). Markkinakatsaus: mistä tuottoa? -analyysi kertoo, että pitkässä juoksussa kasvuyhtiöt ovat tarjonneet hieman markkinaindeksiä parempaa tuottoa.

 

Miten me määritämme kasvuyhtiön?

Osakevalintatyökalussa kasvuyhtiöitä, ovat yhtiöt, joilla on korkea liikevaihdon kasvuennuste lähivuosille. Edellyttää analyytikkoennusteita. TOP 10 globaalit kasvuyhtiöt ovat ne, joilla on korkein EPS:n (osakekohtainen tulos) kasvuennuste tuleville vuosille. Mukana ei ole rahoitussektoria. Katso tästä miten laskemme kokonaispisteet osakkeille uudessa Osakevalintatyökalussa.

TOP 10 GLOBAALIT KASVUYHTIÖT

Kolmen kärki listallamme on seuraava:

 1. Adidas on tunnettu saksalainen urheilujätti. Analyytikot ennustavat yhtiölle 20 %:n vuotuista EPS-kasvua seuraaville 3-5 vuodelle. Adidas on korkealle arvostettu ja selvästi esimerkiksi kotimaista Amer Sportsia kalliimpi. PE-luku ennustetulla tuloksella on 25. Korkeat arvostuskertoimet johtuvat vahvasta tuloskunnosta. Adidaksen vuoden 2016 liikevaihto oli 19,3 miljardia euroa ja kasvua oli 14 %. Operatiivinen liiketulos oli 1,49 miljardia, kasvua 36,3 %. Johdon mukaan tämä oli vahva osoitus vuoteen 2020 ulottuvan uuden strategian toimivuudesta.
 2. Eni SpA on italialainen energia-alan kaasuyhtiö. Yhtiö on kasvuennusteisiin nähden maltillisesti arvostettu ja tunnusluvut kestävät vertailun esimerkiksi kotimaiseen Fortumiin. Enin 3-5 vuoden EPS-kasvuennuste on 18 % per vuosi. Ennustetulla tuloksella laskettu PE-luku on 15,7 ja osinkotuotto 5,5 %.
 3. ASML Holding on hollantilainen teknologiayhtiö, joka valmistaa laitteita, joilla tehdään mikrosiruja. Vuonna 2016 yhtiön liikevaihto ja tulos kasvoivat. Liikevaihto oli 6,8 miljardia euroa ja tulos 1,47 miljardia. Kasvuyhtiön lisäksi ASML Holding on myös laatuyhtiö ja tuloskone. Analyytikot ennustavat ASML Holdingille 17 %:n vuotuista EPS-kasvua seuraavilla 3-5 vuodelle.

Sijoittajan taulukko TOP 10 -osakkeista 

jasensisalto_kirjaudu

Osakkeet löytää helposti klikkaamalla Osakevalintatyökalussa ”Sijoitusideoita” ja ”Kasvuyhtiöt” -laatikkoa.

20170125-kasvuyhtio-laatikko

Vertaile osakkeita

Työkalussa osakkeita voi vertailla pisteiden perustella ja tärkeimpien arvostuslukujen perusteella. Arvostusluvut löytyvät omalta välilehdeltä. Työkalusta löytää myös linkin tietosivulle, jossa yksittäiseen osakkeeseen pääsee tutustumaan tarkemmin. SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


11.7.2020 17:00 | Timo Heikkilä
Kolme sijoittajan tärkeintä tunnuslukua

10.7.2020 18:43 | Timo Heikkilä
Osakemarkkina on nyt hurjan vaarallinen


YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy