Päivän osakepoiminta: Amer Sports

Amer Sportsista on tullut analyytikoiden ikisuosikki. Markkinat vastaavasti eivät ole olleet yhtiön kehitykseen tyytyväisiä ja kurssi on laskenut viimeisen vuoden aikana 13 %. Kannattaako osaketta ostaa?

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Amer Sportsista on tullut analyytikoiden ikisuosikki. Markkinat vastaavasti eivät ole olleet yhtiön kehitykseen tyytyväisiä ja kurssi on laskenut viimeisen vuoden aikana 13 %. Kannattaako osaketta ostaa?

Amer Sports ja strategia

Amer Sports on maailman johtavia urheilu- ja ulkoiluvälinealan yhtiöitä. Yhtiöllä on tunnettuja brändejä, kuten Salomon, Wilson, Atomic ja Suunto.

  • Yhtiön vuoden 2016 liikevaihto oli 2 622 miljoonaa euroa (kasvua 3,5 %)
  • Oikaistu liiketulos oli 221,7 milj. euroa, EBIT-% 8,5 % (liikevoiton kasvu 5,2 %)
  • Strategian mukaan Amer Sports tavoittelee 3,5 miljardin euron liikevaihtoa vuonna 2020 orgaanisesti
  • Liikevoiton tavoitellaan kasvavan liikevaihtoa nopeammin

Strategiset tavoitteet tarkoittavat, että liikevaihdon pitäisi kasvaa 33,5 % vuoden 2016 tasosta. Mikäli liikevoitto kasvaisi strategian mukaisesti nopeammin, esimerkiksi 40 %, olisi liikevoitto vuonna 2020 noin 310 milj. euroa. Vertailun vuoksi viimeisen viiden vuoden liikevaihdon kasvu on ollut 27 % ja liikevoiton kasvu 62,4 %. Tavoitteet ovat siten realistiset.

Sijoittajan näkökulmasta

Amer Sportsin markkinatilanne heikkeni vuoden 2016 toisella neljänneksellä ja jatkui koko vuoden. Tähän vaikutti mm. jälleenmyyjien konkurssit Yhdysvalloissa.

Haastavasta markkinatilanteesta johtuen Amer Sports sopeutti lyhyen aikavälin kasvuaan ja laajensi käynnissä olevaa tehostamisohjelmaansa, joka käynnistettiin elokuussa 2016. Ohjelman tavoite on pienentää operatiivisia kustannuksia noin 100 liikevoittomarginaalipisteen verran seuraavien 24 kuukauden aikana.

Amer Sports on osinkokone ja kasvuyhtiö. Yhtiö pystyy vakaaseen kannattavuuteen heikossakin markkinaympäristössä. Alla on ote Amer Sportsin pisteytyksestä Suomalaisten osakkeiden valintatyökalusta. Pisteytyksen perusteella Amer Sports on suomalaisten osakkeiden joukossa keskikastia.

Vertailu kansainvälisiin urheiluyhtiöihin ja milloin osaketta kannattaa ostaa?

jasensisalto_kirjaudu

Ilmoittaudu webinaariin
Sijoittajan valinnat