Haluatko sijoittaa vastuullisesti? iSharesin tuotesarja täydentyy

Vastuullisessa sijoittamisessa yhdistyvät sosiaalinen ja ympäristövastuu sekä tuotto. Vastuullisella sijoittamisella pyritään saavuttamaan taloudelliset tavoitteet tinkimättä kestävästä kehityksestä. iSharesin vastuullisen sijoittamisen tuotesarja on kehitetty näitä varten.

Julkaistu: 10.03.2017 Kirjoittaja:

ETF kestävä kehitys vastuullinen sijoittaminen

iSharesin kestävän kehityksen ETF-rahastot

Finsifin vastuullisen sijoittamisen oppaan mukaan vastuullisella sijoittamisella tarkoitetaan ympäristöasioiden, sosiaaliseen vastuuseen liittyvien tekijöiden sekä hallintotapa-asioiden eli ns. ESG-asioiden (Environment, Social and Governance) huomioon ottamista sijoitustoiminnassa.

iSharesin kestävän kehityksen ETF-rahastot välttävät sijoittamista tiettyihin toimialoihin, kuten aseisiin. Lisäksi sijoitusteemoissa maksimoidaan ESG-näkökulman mukainen toiminta. iSharesin sivuilta löytyy kahdeksan Suomeen rekisteröityä kestävän kehityksen ETF-rahastoa.

Uusi vastuullisen sijoittamisen rahasto japanilaisiin yhtiöihin

Uusi rahasto antaa mahdollisuuden sijoittaa japanilaisiin yhtiöihin, joilla on korkeimmat ESG-pisteet. iShares MSCI Japan SRI UCITS ETF (SUJP) -rahaston sijoituskohteiden ESG-pisteet eli ympäristön, sosiaalisen vaikutuksen ja hyvän hallintotavan huomioimisen arvioi MSCI-indeksin tarjoaja.
MSCI arvioi yhtiöitä toimialojensa kaikkein olennaisimpien vastuullisen sijoittamisen kriteerien perusteella, ja ne on luokiteltu välillä AAA–CCC korkeimmasta luokituksesta alimpaan. Rahastoon on valittu vain yhtiöitä, joiden luokitus on vähintään A.

Rahasto ei sijoita yhtiöihin, joiden toiminta liittyy alkoholiin, tupakkaan, uhkapelaamiseen, aseisiin, ydinvoimaan, aikuisviihteeseen tai geneettisesti muunneltuihin organismeihin.

Rahasto on fyysisesti replikoiva, eli se ostaa indeksiin kuuluvia osakkeita. Rahaston kulusuhde on 0,30 %.

“Sijoittajat etsivät tapoja, joilla voivat tuoda vastuullisuusnäkökulman mukaan sijoituksiinsa. Olemme luoneet sarjan ETF-rahastoja, joiden avulla sijoittajat – eläkerahastot, vakuutusyhtiöt tai varainhoitajat – voivat sijoittaa vastuullisesti ja kustannustehokkaasti eri omaisuusluokissa”, sanoo Tom Fekete, iShares-tuotteista vastaava johtaja.

“Uusi rahasto on erityisen ajankohtainen, sillä sijoittajien kiinnostus Japania kohtaan on kasvussa. Japanin keskuspankin sitoutuminen elvytysohjelmaan, heikentyneen jenin siivittämä yritysten tuloskunnon paraneminen ja Japaniin virtaavat varat ovat tekijöitä, joiden yhdistelmä on saanut sijoittajat lisäämään sijoituksiaan Japaniin.”

Kestävän kehityksen sijoitusideoita ETF-valintatyökalustamme

Lisää kestävän kehityksen ETF-rahastoja löydät helposti Sijoittaja.fi:n ETF-valintatyökalusta. Klikkaa työkalussa ”Sijoitusideat” ja ”Eettinen sijoittaminen”. Löydät myös aiheeseen liittyvät artikkelit.Tutustu osakeantiin


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy