BSS merkintäoikeusanti

ETF:ien rahavirrat ja suursijoittajien liikkeet

Kansainvälinen markkina, etf

ETF-rahavirrat kertovat minne suursijoittajat liikuttavat rahojansa. Tammikuussa suursijoittajien suosiossa olivat yhdysvaltalaiset ja japanilaiset osakkeet sekä hyvän luottoluokituksen yrityslainat.

Julkaistu: 09.02.2017 Kirjoittaja:

ETF ETF-rahavirrat

ETF-rahavirrat kertovat suursijoittajien liikkeistä. Suursijoittajilla on usein käytössään analyytikkotiimejä tai muita resursseja sijoituskohteiden valintaan. Suursijoittajien liikkeitä seuraamalla sijoittaja voi saada käsityksen tämän hetken houkuttelevimmista sijoituskohteista.

Tammikuussa suursijoittajien ehdoton ykkössuosikki olivat yhdysvaltalaiset osakkeet. Yhdysvaltalaisiin osakkeisiin virtasi merkittävät 19,3 miljardia dollaria. Toinen kuuma alue osakkeiden puolelta oli Aasian ja Tyynenmeren alueen osakkeet, jonne nettovirtasi 10,2 miljardia dollaria. Tarkennettuna lähes valtaosa kyseiselle alueelle virranneesta rahasta meni japanilaisiin osakkeisiin.

20170209-tammikuu-rahavirrat

Korkopuolella vahvassa nousutrendissä olivat hyvän luottoluokituksen yrityslainat viiden miljardin dollarin nettovirtauksellaan. Tammikuu oli harvinaisen aktiivinen korkosijoitusten osalta kokonaisuudessaan, sillä sinne nettovirtasi 16,6 miljardia dollaria. Edellisen kerran tällaisia lukemia ollaan koeteltu Brexitin jälkimainingeissa heinäkuussa (15,2 miljardia) ja maaliskuussa alkuvuoden myyntipaniikin jälkeen (15,8 miljardia dollaria).

Raaka-aineiden puolella tammikuu oli hyvin hiljainen kuukausi. Nettovirtaukset raaka-aineista olivat -0,1 miljardia dollaria. Loppuvuoden pako raaka-aineista on päättynyt.

Sijoittajien riskinottohalukkuus kasvanut

Alla olevat edellisen 13 kuukauden nettorahavirrat antavat hyvin perspektiiviä lukujen suuruuteen. Loppuvuoden nettorahavirrat olivat vuoden suurimmat ja paikoin moninkertaiset hiljaisen kevään nettorahavirtoihin. Sijoittajien riskinottohalukkuus palautui merkittävästi loppuvuonna, useiden riskitekijöiden lauettua. Muun muassa Yhdysvaltojen korkopolitiikka, presidentinvaalit ja Euroopan pankkikriisi huolettivat sijoittajia. Osittain nämä asiat eivät ole ratkenneet, mutta välittömät jännityksen aiheet ovat väistyneet.

20170209-nettorahavirrat-13kk

Mielenkiintoisena knoppitietona ETP-tuotteiden (“Exchange Traded Product”), joihin mm. ETF-rahastot lukeutuvat, arvo on noussut yli 3,5 triljoonan dollarin vuonna 2016. ETF-rahastot ovat helppona, ymmärrettävänä ja kustannustehokkaana sijoitusmuotona kasvattaneet suosiotaan kovalla vauhdilla historiassa. ETF-tuotteilla voi sijoittaa hajautetusti melkein kaikkialle maailmassa ja hyvin monella sijoitustyylillä.

20170209-ETP-arvot

 

Opi ETF-sijoittajaksi - lataa opas!treebuddy


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


Kiinnostavimmat osakeideat Suomesta -webinaari

Image


treebuddy
BSS merkintäoikeusanti

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy