TOP 5 -sijoituskohteet Euroopasta

Eurooppa vaikuttaa pitkästä aikaa houkuttelevalta osakesijoittajan näkökulmasta. Alueelliset ja sektorikohtaiset erot ovat kuitenkin merkittäviä. Mitkä ovat houkuttelevimmat maat ja sektorit Euroopan markkinoilta?

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Eurooppa vaikuttaa pitkästä aikaa houkuttelevalta osakesijoittajan näkökulmasta. Alueelliset ja sektorikohtaiset erot ovat kuitenkin merkittäviä. Mitkä ovat houkuttelevimmat maat ja sektorit Euroopan markkinoilta?

Euroopassa kiihtyvää talouskasvua

Markkinaympäristö -osiosta löytää tärkeimmät sijoittajan talousindikaattorit. Ostopäällikköindeksit ennakoivat Eurooppaan kiihtyvää talouskasvua. Myös muut talousluvut ovat Euroopassa yllättäneet positiivisesti. Käänne positiiviseen on ollut nopea. Alla olevassa kuvaajassa vaalen sininen katkoviivaa kuvaa Euroopan talousyllätyksiä.

20161207-talousyllatykset

Muita Euroopan osakemarkkinoita puoltavia tekijöitä

  • Rahavirrat kääntyneet eurooppalaisiin osakkeisiin vihdoin positiivisiksi (katso artikkeli tästä)
  • Pitkään jatkunut pörssiyhtiöiden tulosten lasku on kääntynyt (katso lisää Markkinakatsaus: mistä tuottoa? -analyysista)
  • Eurooppalaisten osakkeiden kurssit ovat vuoden 2014 tasolla, kun vastaavasti USA:ssa ollaan all time high:ssa

Miten TOP 5 -kohdetta on valittu?

TOP 5 -sijoituskohteet on valittu hyödyntäen Indeksin valintatyökaluamme. Työkalu pisteyttää maailman osakeindeksit automaattisesti Sijoittaja.fi:n kokonaispisteiden mukaan paremmuusjärjestykseen. Pisteytys on kehitetty hyödyntäen sijoitustutkimuksen ja maailman johtavien investointipankkien sekä tutkimustalojen kvantitatiivisia malleja.

Pisteytys tehdään yhdeksän eri ominaisuuden perusteella. Ominaisuuksia ovat mm. riski, kannattavuuden vakaus ja tuloskehitys, arvostusluvut, osinkotuotto ja -historia sekä nykyarvostus verrattuna historialliseen arvostukseen. Jokainen ominaisuus pisteytetään ja kokonaispisteet ovat painotettu keskiarvo ominaisuuksien pisteistä. Työkalusta löytyy myös tärkeimmät arvostusluvut.

TOP 5 -sijoituskohdetta Euroopasta

  1. Sveitsiläiset yhtiöt
  2. Vähittäiskauppasektorin yhtiöt
  3. Autoteollisuussektorin yhtiöt
  4. Espanjalaiset yhtiöt
  5. Saksalaiset yhtiöt

Perustelut ja tehokkaat ETF:t, joilla kohteisiin voi sijoittaa

jasensisalto_kirjaudu

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: Elisa aloitti vuoden vakaalla suorituksella
Tekoälyuutiset: robottijalkapalloa ja tekoäly-influenssereita
Laaja markkinakatsaus: sijoittajan tärkeimmät indikaattorit
RiverRecycle näkyvyys
Sijoittajan valinnat