Fellow Finance -salkkumme tuotto 11,5 % – mahdollisuus sijoittaa myös yrityslainoihin

Perustimme 5.5.2015 oikealla rahalla live-salkun Fellow Financeen. Salkun alkupääoma oli 30 000 euroa. Salkku on tuottanut 11,5 %. Sijoitukset on tehty vertaislainoihin. Nyt Fellow Financessa on avattu mahdollisuus sijoittaa myös yrityslainoihin.

Julkaistu: 19.10.2016 Kirjoittaja:

Fellow Finance yrityslainat

Live-salkkumme kehitystä voi seurata livenä täältä. Fellow Finance -salkku on tuottanut tasaista tuloa ja vertaislainat sopivat hyvin nykyiseen markkinatilanteeseen osana hyvin hajautettua sijoitussalkkua.

Yrityslainat osaksi Fellow Finance -palvelua

Fellow Finance on Pohjoismaiden suurin joukkorahoituspalvelu. Sen kautta on rahoitettu 80 M€:n edestä lainoja.
Aiemmin Fellow Finance keskittyi vain yksityishenkilöiden vertaislainoihin. Elokuussa palvelu aloitti rahoituksen tarjoamisen myös PK-yrityksille. Fellow Finance onkin maailmassa yksi harvoista palveluista, joka tarjoaa joukkorahoitusta sekä yksityishenkilöille että yrityksille.
Tällä hetkellä auki on 28 yrityslainakohdetta. Katso kohteet tästä.

Miksi yrityslainat?

Kiristyneet pankkirahoituksen vaatimukset, reaalivakuuksien puute, aineettomat oikeudet ja kasvu. Siinä syitä, miksi yritykset ovat kiinnostuneita täydentämään rahoitusta joukkorahoituksella suoraan sijoittajilta.
Sijoittajille vastaavasti on tarjolla mielenkiintoisia sijoituskohteita, joista saa nykyiseen korkoympäristöön houkuttelevaa korkotuottoa. Useimmiten lainoille on asetettu vakuus tai takaus yrittäjän puolesta, mikä laskee sijoittajan riskiä.
Fellow Finance tarjoaa sijoittajille merkittäväksi vain ne rahoitushankkeet, joissa hakijayrityksen luottokelpoisuus on arvioitu riittäväksi sekä hanke realistiseksi.

Hyödynnä laina-allokaattoria

Fellow Financen -palvelussa voi sijoittaa joko yksittäisiin lainoihin tai hajauttaa laina-allokaattorilla haluamallasi ehdoilla.

Palvelussa sijoittaja voi vaivattomasti hajauttaa sijoituksensa laina-allokaattorin avulla. Laina-allokaattori etsii sijoittajan valitsemien riski- ja tuottotavoitteiden mukaiset lainat tuhansien lainahakemuksien joukosta. 

Allokaattori toimii täysin samaan tapaan kuin yksityishenkilöiden lainoissa. Sijoitusten paino kannattaa laittaa korkean luottoluokan lainoihin eli 3-5 tähteä, mutta korkeampaan tuottoon pääsee, kun osan allokoi myös matalamman luottoluokan lainoihin (1-2 tähteä). Käytännössä kaikki tähtiä saaneet yhtiöt ovat luottokelpoisia rahoitushankkeen lähtötiedoiltaan. Heikomman luottoluokan yritykset pääsevät läpi seulasta, mikäli vakuus tai takaus on riittävä.
Allokaattori otetaan käyttöön siten, että sijoittaja luo uuden allokaattorin kohdemarkkinana yrityslainat ja määrittelet, paljonko rahaa allokoidaan yrityslainoihin.

Laina-allokaattorin avulla sijoittaja voi rakentaa esim. yrityslainasalkun, joka on hajautettu kymmeniin kohteisiin, jolloin odotettu tuotto on 10 %:n tasolla. Riski laskee, mitä useampaan kohteeseen sijoitussumman hajauttaa.

Hallitse riskit

Ennen kuin yrityslaina tarjotaan sijoittajille Fellow Finance tekee yritykselle luottoluokituksen ja luottoarvion Asiakastiedon sekä omien arviointikriteerien perusteella. Fellow Finance haastattelee jokaisen luotonhakijan ja tarkistaa vastuuhenkilöiden luotto- ja taustatiedot. 

Fellow Financen joukkorahoituslainoja hakevien yritysten arvioinnista voit lukea lisää täältä.

Lainasijoittamiseen liittyy aina riski luottotappiosta. Siksi sijoittajan kannattaa pyrkiä minimoimaan riskit:

 • Sijoita yrityslainoihin maltillinen osuus sijoitusvarallisuudestasi (esim. 10%)
 • Hajauta mahdollisimman moneen yrityslainaan (tavoitteena esim. 100 lainaan hajautettu lainasalkku)
 • Lainoja valitessa yrityksen hyvä riskiluokitus, henkilötakaaja ja/tai vakuus pienentävät luottoriskiä

CASE IM-Elektro Oy

 • Vakuudellinen yrityslaina 150.000€
 • Korko 14% ja laina-aika 72 kk
 • Fellow Financen riskiluokitus 4/5

IM-Elektro Oy on vuonna 2009 perustettu sähkö-, LVI-, talotekniikkaurakointiin ja -suunnitteluun erikoistunut yritys. Yrityksen liiketoiminta on kasvanut tasaisesti. Tilikaudella 2016 yritys ennakoi liikevaihdon kasvavan aiempaa nopeammin noin 2.000.000,00 euroon. Nopeasta kasvusta johtuen yrityksen kassatilanne on tiukka ja kasvun rahoittamiseksi haetaan käyttöpääomarahoitusta.

IM-Elektro Oy hakee 150.000,00 euron käyttöpääomarahoitusta liiketoiminnan kasvun rahoittamiseksi. Hanke on realistisen kokoinen suhteessa yhtiön liiketoimintaan ja maksuohjelma, 72 kk:n laina-ajalla, tukee yrityksen liiketoiminnan kasvua.

Yhtiön ilmoituksen mukaan vuoden 2016 aikana aloitetaan noin 800.000,00 €:n arvoiset uudet urakat, jo aloitettujen 1.150.000,00 €:n urakoiden lisäksi.

Lainasta maksettava korko 14% on hyvä suhteessa hankkeeseen liittyvään riskiin ja hankkeen vakuuksiin. Yrityksen omistaja takaa lainan sekä asettaa lainalle vakuudeksi henkilökohtaisen omakotitalonsa Tuusulasta.

Seuraa Sijoittaja.fi:n Fellow Finance vertaislainasalkkua!SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
TrialboxSijoita maailman parhaisiin teknologiayhtiöihin helposti TUTUSTU SALKKUIHIN

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy