Viikon globaali laatuosake: Cadence Design Systems kasvaa kannattavasti

Cadence Design Systems on täyden kympin laatuyhtiö, ja yhtiö on myös kasvanut hyvin viime vuosina. Yhtiön osakekurssi on myös kehittynyt vahvasti viime vuosina.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Cadence Design Systems on täyden kympin laatuyhtiö, ja yhtiö on myös kasvanut hyvin viime vuosina. Yhtiön osakekurssi on myös kehittynyt vahvasti viime vuosina.

Cadence Design Systems parhaiden laatuosakkeiden joukossa

Teknologiayhtiö Cadence Design Systems on yksi parhaista kansainvälisistä laatuosakkeista. Yhtiö kehittää ohjelmistoja ja laitteistoja elektroniikkasuunnittelun alalle.

Cadence Design Systemsin operatiivinen liikevoittomarginaali on kasvanut viime vuosien aikana tasaisesti noin 21 %:n tasoilta vuonna 2019. Vuonna 2023 operatiivinen liikevoittomarginaali oli jo noin 31 %:ia. Kannattavuuden ennakoidaan kohenevan edelleen ja vuonna 2024 operatiivisen liikevoittomarginaalin arvioidaan olevan noin 42–43 %:ia yhtiön oman ohjauksen mukaisesti.

Vuodesta 2019 alkaen Cadence Design Systemsin operatiivisen liikevoiton liukuva vuosikasvu on ollut noin 26 %:ia vuoteen 2023 saakka laskettuna, ja vuonna 2024 tuloksen ennakoidaan kasvavan edellisvuosia selvästi nopeammin. Yhtiön liikevaihto on kasvanut noin 15 % vuotuista tahtia viime vuosina ja liikevaihdon ennustetaan kasvavan noin 12–13 %:n vuosittaista tahtia vuosina 2024 ja 2025.

Cadence on vakavarainen ja yhtiön koko pääoman tuottoprosentti on pysytellyt tasaisesti vahvalla, yli 21 prosentin tasolla viime vuosina.

Cadence Design Systemsin osakekurssi

Cadence Design Systemsin osakekurssi on kehittynyt pitkässä juoksussa vakuuttavasti, ja osakkeella on ollut hyvä momentti vuoden 2023 alusta saakka. Vuoden 2024 aikana osake on tuottanut noin 14 %.

Cadencen kohdalla yhtiön laadukkuus näkyy myös osakkeen arvostuksessa, joka on melko korkealla tasolla. Vuoden 2024 osakekohtaisella tulosennusteella mitattuna osakkeen P/E-luku on noin 52. Vuoden 2025 ennusteella mitattuna P/E-kerroin on 45.  

Cadencen osakekurssi. Kuva: Sijoittaja360

Cadence Design Systemsin osake Osaketyökalussa

Kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalussa Cadence Design Systemsin osake saa keskimääräistä paremmat kokonaispisteet (69). Erinomaisten laatupisteiden lisäksi osake saa korkeat pisteet myös kasvusta ja hyvät momenttipisteet.

Korkean arvostuksen vuoksi osakkeen arvopisteet ovat alhaiset. Cadence ei jaa osinkoa, minkä vuoksi myös osinkopisteet ovat alhaiset.

Tutustu parhaisiin kansainvälisiin laatuyhtiöihin

Sijoittaja360:n Sijoitusideat -osioon on kerätty useita valmiita listoja ja mallisalkkuja, ja myös parhaiden kansainvälisten laatuyhtiöiden lista löytyy sivuilta. Klikkaamalla ”Katso lista työkalussa” -painiketta saat kätevästi parhaat laatuosakeet tarkasteluun Osaketyökalussa.

Sinua voisi kiinnostaa
UPM-Kymmene osake: Q2-tulos ei yltänyt odotuksiin – loppuvuoden näkymät ovat hyvät
Kesko osake: Viimeisin tulos odotusten mukainen – merkit rakentamisen piristymisestä ovat lupaavia
Pörssinoteerattujen sijoitustuotteiden hyödyntäminen tuloskauden aikana
Sijoittajan valinnat