Viikon globaali laatuosake: Arista Networks operoi vahvalla kannattavuudella

Arista Networks kuuluu parhaiden globaaleiden laatuosakkeiden joukkoon. Arista on viime vuosina tarjoillut vahvaa tuloskasvua, ja yhtiö hyötyy myös tekoälyn kehityksestä.

Lauri Nikula
Lauri Nikula

Arista Networks kuuluu parhaiden globaaleiden laatuosakkeiden joukkoon. Arista on viime vuosina tarjoillut vahvaa tuloskasvua, ja yhtiö hyötyy myös tekoälyn kehityksestä.

Arista Networks parhaiden laatuyhtiöiden joukossa

Päivitimme viime viikolla listan parhaista globaaleista laatuosakkeista, ja yksi listan osakkeista on yhdysvaltalainen Arista Networks. Arista suunnittelee ja myy verkkolaitteistoja ja -ohjelmistoja. Yhtiön tuotteet on suunnattu pääasiassa suurille datakeskuksille, pilvipalveluiden tarjoajille ja korkeaa suorituskykyä vaativiin verkkoympäristöihin.

Arista tarjoaa laajan valikoiman kytkimiä ja reitittimiä, jotka on optimoitu skaalautuvuuteen, luotettavuuteen ja suorituskykyyn, tukien samalla kehittyneitä verkon hallinta- ja automaatio-ominaisuuksia.

Arista Networksin asiakaskunta koostuu monenlaisista organisaatioistaa ja yhtiön suurimpia asiakkaita ovat Microsoft ja Meta, jotka molemmat vastasivat yli 10 %:ia Aristan vuoden 2022 liikevaihdosta.

Aristalla takanaan vakuuttavaa kannattavuuden kasvua

Vuonna 2014 listautunut Arista Networks on viime vuosien aikana kiinnittänyt sijoittajien huomion yhtiön erinomaisen kannattavan kasvun osalta. Yhtiö operoi korkealla kannattavuudella, ja viime vuosien aikana yhtiöllä on ollut hyvä kannattavuustrendi. Tilikaudella 2023 yhtiön operatiivinen liikevoittomarginaali nousi noin 39 %:iin, ja marginaalin ennakoidaan kasvavan noin 43 %:iin vuonna 2024.

Vuoden 2024 ensimmäiselle neljännekselle yhtiö itse ohjaa (Non-GAAP) operatiivisen liikevoittomarginaalin olevan noin 42 %:ia. Liikevaihdon yhtiö arvioi olevan ensimmäisellä neljänneksellä välillä 1,52–1,56 miljardia dollaria, mikä tarkoittaisi noin 13–15 %:n kasvua vertailukaudesta.

Viime vuosina Arista on myös ylläpitänyt erinomaista tuloskasvua. Vuodesta 2019 saakka yhtiön operatiivisen liikevoiton liukuva vuotuinen kasvutahti on ollut noin 29 %:ia vuoteen 2023 laskettuna. Ennusteiden valossa vahvan tuloskasvun odotetaan jatkuvan myös kuluvana vuonna, ja analyytikot odottavat operatiivisen liikevoiton kasvavan noin 26 %:ia vuonna 2024.

Kannattavan kasvun lisäksi Arista on vakavarainen, ja yhtiöllä on korkea, noin 21 %:n koko pääoman tuottoprosentti, mikä kertoo yhtiön käyttävän pääomaansa tehokkaasti.

Arista Networksin pisteet Osaketyökalussa

Aristan saamat pisteet Osaketyökalussa kuvaavat hyvin minkä tyylinen yhtiön osake on. Erinomaisten laatupisteiden lisäksi osake saa myös täyden kympin kasvusta. Yhtiö ei jaa osinkoa, ja vakuuttavien kasvulukujen myötä yhtiön arvostus on melko korkealla tasolla, mikä näkyy matalina arvopisteinä. Vuoden 2024 ennustetulla osakekohtaisella tuloksella mitattuna yhtiön P/E-luku on noin 39.

Momentista osake saa 8 pistettä, ja osake onkin ollut jo pidempään vakuuttavassa nousutrendissä.

Aristan pisteet kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalussa

Arista hyötyy tekoälyn kehityksestä

Arista Networks on laadukas kasvuyhtiö, jolla on pitkään ollut hyvä momentti päällä. Perjantaina 12.4. osake oli tosin laskussa analyytikkosuositusten muutoksien vuoksi. Yhtiö on kiinni tekoälyn megatrendissä, sillä yhtiön teknologiat ja ratkaisut tarjoavat infrastruktuurin tekoälyn vaatimaan suureen dataan ja nopeaan laskentaan.

Miinuksena Aristan osakkeen kohdalla voi nähdä olevan osakkeen korkean arvostustason, mikä lisää osakkeen riskiä. Ennusteiden valossa yhtiön tulevien vuosien kasvuluvut liikevaihdon ja tuloksen osalta ovat maltillisemmalla tasolla edellisvuosiin verrattuna.

Osakkeeseen liittyy riskejä, ja ennusteiden valossa osake ei välttämättä pysty tarjoamaan yhtä kovia tuottolukemia kuin mitä se on tarjonnut viimeisen vuoden aikana. Kuitenkin pidemmässä juoksussa osakkeessa voi olla potentiaalia, mikäli yhtiö pystyy jatkossakin innovoimaan ja hyötymään tekoälyn kehityskulusta.

Arista Networksin osake. Kuva: Sijoittaja360

Tutustu parhaisiin laatuyhtiöihin Osaketyökalussa

Kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalusta löytyy yli 1 150 kansainvälistä osaketta, joita voi helposti vertailla keskenään. Osakkeiden pisteytyksen lisäksi löydät työkalusta osakkeiden tärkeimmät tunnusluvut sekä analyytikoiden ennusteet. Osaketyökalu on osana Sijoittaja360-palvelua.

Sijoittaja360:n Inspiroidu-sivulle on kerätty useita valmiita listoja ja mallisalkkuja, ja myös parhaiden globaaleiden laatuyhtiöiden lista löytyy sivuilta. Klikkaamalla ”Katso lista työkalussa” -painiketta saat kätevästi parhaat laatuosakkeet tarkasteluun Osaketyökalussa.

Sinua voisi kiinnostaa
Wimaon osakeanti – uniikilla teknologialla ratkaisu muovin kierrätykseen
Tekoälyuutiset: Uusi askel ihmismäisempiin tekoälymalleihin
Helsingin pörssi on vihdoin kääntynyt – hakannut tuotossa jopa teknologiaosakkeet
Bowa Legal näkyvyys
Sijoittajan valinnat