Tulevat inflaatioluvut ovat sijoittajan tärkeimmät indikaattorit hetkeen

Sijoittajat odottavat kuumeisesti tulevia inflaatiolukuja. Jännitys on käsin kosketeltavaa, sillä luvut ohjaavat osakemarkkinoiden suunnan tuleviksi kuukausiksi.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Sijoittajat odottavat kuumeisesti tulevia inflaatiolukuja. Jännitys on käsin kosketeltavaa, sillä luvut ohjaavat osakemarkkinoiden suunnan tuleviksi kuukausiksi.

Markkinoilla nähtävillä rotaatiota

Kirjoitimme hiljattain, että osakemarkkinoilla näkyvissä ensimmäisiä merkkejä suuren rotaation vaikutuksista. Sijoittajat ovat viimeisen kuukauden aikana suosineet syklisiä osakkeita ja teknologiaosakkeiden tuotto on ollut jopa negatiivinen. Taustalla on korkojen nousu, joka on haitallista korkean arvostustason osakkeille.

Kriittisiä inflaatiolukuja

Kuluvalla viikolla saadaan rotaation kannalta massiivisen tärkeitä talouslukuja. USA:n inflaatioluvut julkistetaan keskiviikkona ja tuottajahintojen kehitys torstaina.

Inflaatio on ollut viimeiset viisi kuukautta kolmen prosentin tuntumassa. Nyt markkinoilla on pelkoja, että inflaatio lähtisi jälleen kiihtymään. Ennusteissa on, että inflaatio nousisi 3,4 prosenttiin helmikuun 3,2 prosentista.

USA:n inflaatio. Kuvan lähde TradingEconomics.

Viime aikojen öljyn ja raaka-aineiden hinnannousu tarkoittavat, että inflaatio voi jatkaa tulevina kuukausina noususuunnassa. Siksi torstaina julkistettava tuottajahintojen muutos on myös tärkeä indikaattori. Helmikuussa hintojen muutos kuukausitasolla oli 0,6 prosenttia. Nyt odotetaan 0,3 prosentin muutosta, joka voi olla alakanttiin.

Mitkä ovat inflaatiolukujen vaikutukset osakemarkkinoihin?

Jäsenosiossa analysoimme tulevien inflaatiolukujen vaikutuksia osakemarkkinoihin. Mitä asioita kannattaa ottaa huomioon omaa salkkua analysoidessa?

Aloita ilmainen 14 päivän kokeilu Lue koko artikkeli

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja kaikkiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Sijoittaja360° avulla seuraat markkinaa. Tiedät koska on oikea aika sijoittaa osakkeisiin. Mukana myös suositut Osake- ja ETF-työkalut.

Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: Uusi askel ihmismäisempiin tekoälymalleihin
Helsingin pörssi on vihdoin kääntynyt – hakannut tuotossa jopa teknologiaosakkeet
Ovaro on todella aktiivinen – näkee pohjan olevan takana
Bowa Legal näkyvyys
Sijoittajan valinnat