Suomen suurin kiinteistöalan joukkorahoitus tarjoaa 7 % tuottoa

Käynnissä oleva rahoitusalan murros on saavuttamassa nyt myös kiinteistöalan. Ensimmäisten joukossa joukkorahoitusta on hyödyntämässä Kiinteistö Oy Finnoonportti. Espoon Finnooseen rakennettavaa Finnoonportin toimitilakesksuta rahoitetaan tarjoamalla joukkorahoittajille vakuudellisia velkakirjoja 7,0 prosentin vuotuisella korolla.

Vieraileva kirjoittaja
Vieraileva kirjoittaja

Käynnissä oleva rahoitusalan murros on saavuttamassa nyt myös kiinteistöalan. Ensimmäisten joukossa joukkorahoitusta on hyödyntämässä Kiinteistö Oy Finnoonportti. Espoon Finnooseen rakennettavaa Finnoonportin toimitilakesksuta rahoitetaan tarjoamalla joukkorahoittajille vakuudellisia velkakirjoja 7,0 prosentin vuotuisella korolla.

Finnoonportti on Espoon Finnooseen rakennettava toimitilakeskus, joka tarjoaa tilat esimeriksi pientuotantoon, logistiikan hoitamiseen ja huoltotöihin. Näin ollen myytävät tai vuokrattavat toimitilat soveltuvat etenkin pk-yrityksille ja harrastajille, jotka tarvitsevat muutakin kuin toimistotilaa.

Suomen suurin kiinteistöalan joukkorahoitus

Finnoonportin joukkorahoitus on kerännyt jo lähes 400 000 €, joka on 80 % tavoitteesta. Summa tekee siitä suurimman Suomessa toteutetun kiinteistöalan joukkorahoituskampanjan. Rahoittajina on niin tavallisia piensijoittajia ja säästäjiä kuin kiinteistösijoittajiakin.

Joukkorahoittajat mahdollistavat rahoituksellaan uusituvan energian ratkaisujen toteutumisen osaksi kiinteistöä, joten Finnoonportissa kyse on myös vaikuttavuussijoittamisesta. Kestäviin energiaratkaisuihin keskittyvän joukkorahoituspalvelun Joukon Voiman järjestämän rahoituksen onnistuessa Finnoonportin katolle tulisi Suomen kymmenenneksi suurin aurinkovoimala. Kiinteistön lämmityksestä vastaa maalämpöjärjestelmä.

Joukkorahoitus murtaa rahoituskäytäntöjä

Kiinteistöjen joukkorahoitus on vakiintunut jo naapurimaissamme ja on nyt rantautumassa Suomeen. Kiinteistöalalle tyypillisessä lainapohjaisessa joukkorahoituksessa rahoittajat saavat sijoitukselleen koron.

Kiinteistöalan potentiaali tällaisessa joukkorahoituksessa on valtava, sillä kiinteistöt tarjoavat hyviä ja helposti ymmärrettäviä sijoituskohteita tavallisille säästäjillekin. Enää ei välttämättä tarvitse ostaa omaa sijoitusasuntoa ja ottaa vuokraamisriskiä ja remontteja huolikseen.

Kiinteistö Oy Finnoonporttin ja sen uusiutuvan energian ratkaisujen rahoittamiseen hyödynnetään joukkorahoitusta. Joukkorahoituskampanja kestää 16.6. saakka.

Sijoituskohteena – miksi sijoittaa Finnoonporttiin?

Korkea tuotto

  • Rahoituksesta vastineeksi vakuudellinen velkakirja
  • 7,0 % vuotuinen korko
  • Kahden vuoden bullet-laina – lyhennys laina-ajan päätteeksi
  • Korkojen maksu puolivuosittain

Matala riski

  • Joukkorahoittajille on asetettu vakuudeksi kiinteistöpanttioikeus (sis. tontti ja rakennettava rakennus), joka kattaa koko lainapääoman ja korot.
  • Tontti sekä rakennusluvat ja -suunnitelmat valmiina emoyhtiö Invo Futuren rahoitettua hanketta 1,4 milj. € arvoisella apporttiluovutuksella.

Vaikuta

  • Finnoonportissa on kyse myös vaikuttavuussijoittamisesta, sillä rahoituksella varmistetaan mm. Suomen 10. suurimman aurinkovoimalan rakennuttaminen Finnoonportin katolle.
  • Joukkorahoitus päättyy 16.6.2016
  • Tutustu sijoituskohteeseen ja sijoita!

Sijoittaja.fi tarjoaa näkyvyyden mielenkiintoisille pääomasijoituskohteille. Kumppaniartikkeli.

Sinua voisi kiinnostaa
Sijoittaja Podcast Matias Itkonen
SIJOITTAJA -podcast: Pääomasijoittamisen ABC
Neljä mielenkiintoista listaamatonta yhtiötä, joiden osakeannit päättyvät huomenna keskiviikkona 30.6.
Näin sijoitat pääomasijoituskohteisiin
Rahastotyökalu
Sijoittajan valinnat