eToron kulut vuonna 2024. Onko eToro vielä markkinoiden halvin välittäjä?

eToro on edelleen makkinoiden edullisin välittäjä. Kävimme eToron kulut läpi ja selvitimme mitä palvelun käyttö maksaa vuonna 2024.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

eToro on edelleen makkinoiden edullisin välittäjä. Kävimme eToron kulut läpi ja selvitimme mitä palvelun käyttö maksaa vuonna 2024.

eToro on edullinen osakevälittäjä

eToro on kasvattanut suosiotaan Suomessa viime vuosina erityisesti sen edullisten kulujen vuoksi. Tutkimme eToron kulut.

eToro on maailman johtava sosiaalinen kaupankäyntialusta. eTorossa voit sijoittaa eri omaisuusluokkiin, kopioida helposti muiden sijoittajien sijoitussalkut sekä jakaa omia sijoitusnäkemyksiä ja jopa asettaa oman salkkusi muiden sijoittajien kopioitavaksi.

eToroa käytetään yli 140 maassa ja käyttäjiä on yli 22 miljoonaa. Suomessa eToro kasvanut yhdeksi suosituimmaksi ulkomaalaiseksi sijoitusalustaksi. eTorolla on yli 20 000 suomalaista käyttäjää. Kotimaisiin välittäjiin verrattuna eToro on todella kustannustehokas. Kansainvälisiä osakkeita voi ostaa nollakuluilla.

eToron kulut ja perustiedot 2024

Luotettavuus ja turvallisuusErinomainen, SSL-suojattu
Säätely ja valvontaValvottu, FCA, CySEC ja ASIC:n finanssivalvonta
AsiakaspalveluKyllä, käyttäjätuki englanniksi, sivut englanniksi ja suomeksi
SijoituskohteetLaaja valikoima, yli 1000 kohdetta. Osakkeet, ETF:t, CFD:t
TalletustavatLuotto-/pankkikortti, pankkisiirto, Paypal, Neteller, Skrill, eToro Money
Minimitalletus50 USD
Avausmaksu0€
Kaupankäyntipalkkio osakkeille0€
Kaupankäyntipalkkio Eurooppa-listatut ETF:t (UCITS)0€
Tilinhoitomaksu0€, kun kirjaudut ainakin kerran 12 kk aikana, muutoin 10 USD/vuosi
Nostopalkkio0€, vain rekisteröidyttyäsi Sijoittaja.fi:n kautta, muille 5 USD

eToro on halvin välittäjä vuonna 2024

eToro ei ole lähtenyt nostamaan hintojaan, vaan osakekauppa on edelleen maksutonta. Viime vuoden loppupuolella julkaistussa välittäjävertailussa eToro voitti kotimaiset välittäjät selvästi ulkomaisiin osakkeisiin sijoitettaessa.

eToron miinuspuoliin kuuluu se, ettei automaattista 9A-veroraportointia ole. Siksi se ei sovellu vasta-alkajille. eToron virtuaalisalkun avulla sijoittamista voi kuitenkin kokeilla aloittelevakin.

Osakkeita voi ostaa maksutta

Suurin osa välittäjistä perii välityspalkkion osto- ja myyntitoimeksiannoista. eTorossa ei ole välityspalkkioita, eikä eToro ota spread-kulua eli osto- ja myyntihinnan välistä erotusta. Olemme aiemmin tutkineet spread-kulut omissa salkuissamme, emmekä havainneet spread-kulua osakkeiden ostossa tai myynnissä.

Valuutanvaihto, siirto- ja nostokustannukset eTorossa

eTorossa käytettävä sijoitusvaluutta on dollari, joten euroja palveluun siirtävän on maksettava valuutanvaihtokustannukset. Jos talletus on euroissa, eToro perii 0,50 % maksun valuutanvaihdosta tilisiirrolla. Esimerkiksi 1 000 dollarin talletuksesta valuutanvaihtokulut ovat 5 $. Pankkikorttia tai verkkopankkia käyttäessä valuutanvaihtokulut ovat jopa 1,5 % summasta.

Kun käyttäjä ostaa tai myy sijoituskohteita eTorossa, valuutanvaihdossa käytetään reaaliaikaisia kursseja. eToro ei tällöin veloita lisämaksuja, kuten valuutanvaihdon spread-kustannuksia.

Nostokuluista eToro perii kiinteän 5 dollarin maksun per nosto ja 1,50 % valuutanvaihtokulun, kun rahat vaihdetaan takaisin euroiksi.

Huom! Sijoittaja.fi:n käyttäjille, jotka ovat rekisteröityneet Sijoittaja.fi:n kautta, nostokulu ja valuutanvaihto 0 €.

REKISTERÖIDY ETOROON*

CFD-kauppa

eToro tarjoaa mahdollisuuden sijoittaa myös vivulla, mutta tällöin sijoitettava instrumentti ei ole tavallinen osake vaan hintaerosopimus, jota kutsutaan CFD:ksi. CFD on johdannaisinstrumentti, joka on suunnattu lähinnä kokeneille ja aktiivisille sijoittajille.

Yksityissijoittajan on kuitenkin syytä olla varovainen CFD-kaupankäynnin suhteen, koska Suomen verotusjärjestelmä ei salli CFD-kaupankäynnin aiheuttamien tappioiden vähentämistä verotuksessa.

Suomalaiset osakkeet ovat eTorossa CFD:na. Kannattaa tarkistaa, minkä markkinoiden osakkeet ovat aitoja ja mitkä CFD:eita eTorossa. eToro laajensi viime syksynä valikoimaansa, joten nyt Ruotsin lisäksi myös Norjan ja Tanskan suosituimmat osakkeet ovat saatavana aitoina osakkeina.

Muut kustannukset

Jos käyttäjä ei kirjaudu sisään salkkuunsa vähintään kerran 12 kuukaudessa, eToro veloittaa 10 dollarin kuukausimaksun. Tämä maksu peritään vain, jos salkussa on varoja. Käyttäjän tekemiä sijoituksia ei myydä kuukausimaksun kattamiseksi.

Sijoittaja.fi:n neuvottelemat edut ovat edelleen voimassa 2024

Sijoittaja.fi on neuvotellut käyttäjilleen edut, jotka näkyvät alla olevassa taulukossa. Sijoittaja.fi:n käyttäjille eToron kulut ovat muita käyttäjiä alhaisemmat. Edut saa käyttöön, kun rekisteröityy alla olevan linkin kautta. Huom! Edut tilitetään manuaalisesti kvartaaleittain.

eToron on julkaissut viime vuoden loppupuolella uuden eToro Money -palvelun joka toimii mobiilisovelluksena. eToro Money nopeuttaa rahojen siirtämistä, mutta mikäli rahoja nostaa eToro Moneyn kautta, eToro veloittaa 5 dollarin palkkion. Muuten eToro Money on kohtalaisen näppärä palvelu ja sen avulla voi siirtää rahaa myös toisille eToro Money -käyttäjille nopeasti, MobilePayn tapaan.

 • Talletuspalkkio
 • Valuutanvaihto tilisiirtossa
 • Osake kaupankäyntipalkkio
 • ETF kaupankäyntipalkkio
 • Kopioitavat porfoliot
 • Tilinhoitopalkkio
 • Valuutanvaihto nostettaessa
 • Nostopalkkio

Rekisteröidy kauttamme

Saat pysyvät edut

 • 0 $
 • 0 %
 • 0 %
 • 0 %
 • 0 $
 • 0 %
 • 0 %
 • 0 $

Ilman etua

eToron normaalihinnat

 • 0 $
 • 0,50 %
 • 0 %
 • 0 %
 • 0 $
 • 0 %
 • 0,50 %
 • 5 $

Miten eToro tekee liikevaihtoa?

eToro tekee liikevaihtoa valuutanvaihtokuluilla, viputuotteiden kaupankäyntikuluilla, sekä vaihtoehtoisten tuotteiden osto- ja myyntipalkkioilla. Nostopalkkiot (5 $) ovat myös yksi eToron tulonlähteistä.

Verotuksen automatisoinnin puuttuminen miinusta

Suurin miinus eTorossa on se, että palvelu ei raportoi kauppoja automaattisesti verottajalle. Veroilmoituksen helpottamiseksi voi käyttää esimerkiksi Sijoittaja.fi:n tekemää Excel-pohjaa. eToro ei sovellu vasta-alkajalle, koska veroraportointi vaatii hieman työtä. eToro ei ole myöskään lähitulevaisuudessa aloittamassa automaattista raportointia Suomen verottajalle.

Näin aloitat kuluttoman kaupankäynnin osakkeilla

 • Avaa tili: rekisteröityminen on ilmaista
 • Hyödynnä Sijoittaja.fi:n neuvottelemia etuja ja rekisteröidy alla olevan linkin kautta.
 • Tee ensimmäinen talletus
 • Voit aloittaa kaupankäynnin 50 dollarilla
 • Sijoittaja.fi:n kansainvälisiin sijoitussalkkuihin minimisijoitus on 500 dollaria
 • Voit käydä kauppaa esimerkiksi osakkeilla ja ETF:llä.
REKISTERÖIDY ETOROON* eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin, sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 79 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.  Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle viisi täyttä vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perusteeksi  Copy trading on salkunhoitopalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.  eToro USA LLC ei tarjoa CFD:tä eikä esitä mitään vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä. eToro USA LLC on laatinut kumppanimme käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.
Sinua voisi kiinnostaa
Sijoittaja.fi:n Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkun sisältö ja tuotto
Tunnetuimmat sijoitustyylit, joita sijoittajat käyttävät
Helsingin Pörssin kasvuosakkeet
Helsingin pörssin parhaat kasvuosakkeet
New call-to-action
Sijoittajan valinnat