Näistä Suomi-osakkeista parhaat osinkotuotot keväällä 2023

Listasimme kaikki korkeimman osinkotuoton osakkeet keväällä 2023. Kaikista osakkeista saa yli 5 prosentin osinkotuoton ja parhaimmasta jopa 12 prosenttia. Artikkelissa myös osinkojen irtoamispäivät.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Listasimme kaikki korkeimman osinkotuoton osakkeet keväällä 2023. Kaikista osakkeista saa yli 5 prosentin osinkotuoton ja parhaimmasta jopa 12 prosenttia. Artikkelissa myös osinkojen irtoamispäivät.

Osinkosijoittaminen

Kevät on osinkosijoittajan palkkapäivä. Silloin pörssiyhtiöt järjestävät yhtiökokouksia ja päättävät vuodelta 2022 jaettavasta osingosta. Osinko irtoaa osakekurssista yhtiökokousta seuraavana päivänä, joten jos haluaa osingot tilille, niin osaketta on omistettava yhtiökokouspäivänä. Tilille osinko maksetaan tyypillisesti 1-2 viikon kuluessa yhtiökokouksesta.

Osinko-osakkeet sopivat sijoittajalle, joka haluaa osakesijoituksista tasaista kassavirtaa. Osa ulkomaisista osakkeista jakaa osinkoa kvartaaleittain, jopa kuukausittain. Suomessa osinko jaetaan tyypillisesti kerran vuodessa maalis-toukokuun aikana, mutta viime vuosina tähän on tullut muutos ja yhä useampi yhtiö jakaa osingon kaksi tai neljä kertaa vuodessa.

Parhaat osinkotuotot keväällä 2023

Keräsimme suomalaisista pörssiyhtiöistä parhaat osinkotuotot tarjoavat osakkeet keväällä 2023. Näillä osakkeilla saa yli 5 prosentin osinkotuoton. Osakkeen hintana on käytetty 27.2.2023 pörssikurssia. Fortum ei vielä ole kertonut vuodelta 2022 jaettavaa osinkoa. Tilinpäätös julkistetaan 2.3.2023.

Parasta osinkotuottoa tarjoaa SSAB, jolta irtoaa yli 12 prosentin osinkotuotto. Näin korkea osinkotuotto kertoo sijoittajalle, etteivät markkinat usko SSAB:n osingon pysyvän näillä tasoilla tulevina vuosina. Myös toinen ruotsalaisyhtiö Telia tarjoaa mehevää 7,5 prosentin osinkotuottoa. Kiinteistösijoitusyhtiö Cityconista saa 7,4 prosentin osinkotuoton ja perinteisestä mediatalosta Keskisuomalaisesta 7,1 prosentin osinkotuoton.

Kärkiyhtiöistä mielenkiintoisin on Metsä Board, josta saa 7,1 prosentin osinkotuoton. Metsä Board on kartonkiyhtiö ja hyötynyt verkkokaupan megatrendistä sekä siirtymisestä muovista puupohjaisiin tuotteisiin. Yhtiön liiketoiminta on kehittynyt viime vuosina erinomaisesti ja yhtiö hakee edelleen kasvua. Analyytikot kuitenkin ennustavat osingon laskevan ensi vuonna. Päinvastainen näkemys voi avata hyvän sijoitushetken Metsä Boardiin uskovalle sijoittajalle.

Taulukossa näkyy yhteensä vuonna 2023 jaettava osinko ja/tai pääomanpalautus. Osinko voidaan jakaa useammassa erässä, tyypillisesti kahdessa tai neljässä erässä.

Parhaiden osinkotuotto-osakkeiden osinkojen irtoamispäivät

Alla olevassa taulukossa olemme järjestäneet parhaan osinkotuoton osakkeet osingon irtoamispäivän perusteella. Osinkosijoittaja voi optimoida osinkokertymäänsä sijoittamalla aluksi osinko-osakkeisiin, joista osinko irtoaa ensin. Osingon irtoamisen jälkeen osakkeet myydään ja sijoitetaan rahat osakkeisiin, joista osinko irtoaa seuraavaksi.

Tutki osinko-osakkeita Osaketyökalulla

Osaketyökalulla sijoittaja voi tutkia osinko-osakkeiden pisteytystä ja sijoittajan tärkeimpiä tunnuslukuja.

Tutustu Osaketyökaluun!

Katso Osinkosijoittaminen ja parhaat osinko-osakkeet -webinaarin tallenne

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: LeadDesk odottaa vuosikasvun paranevan kuluvana vuonna
Atrian uusi johto yrityskaupoilla Ruotsissa – analyysi
Tekoälyuutiset: AI-vaikuttajien mukaan tekoäly voi aiheuttaa merkittävää haittaa ihmiskunnalle
Sijoittajan valinnat