Mihin sijoittaa 2023? Investointipankkien sijoitusnäkemykset

Mihin nyt kannattaa sijoittaa? Maailman johtavat investointipankit julkaisivat jälleen sijoitusnäkemyksensä vuodelle 2023. Investointipankit ovat lähes yksimielisiä siitä, milloin osakkeiden nousu alkaa ja mikä on paras sijoituskohde vuonna 2023.

Julkaistu: 05.01.2023 Kirjoittaja:

markkinaympäristö osakkeet sijoittaminen sijoitusideat

Mihin sijoittaa vuonna 2023?

Mihin nyt kannattaa sijoittaa maailman johtavien sijoitustoimijoiden mukaan? Selvitimme maailman johtavien investointipankkien ja varainhoitajien näkemykset vuodelle 2023. Nämä toimijat liikuttavat markkinaa, joten sijoittajan on syytä olla tietoinen, mitä omaisuusluokkia ja osakemarkkinoita he suosivat. Näkemyksistä nousi myös esille selviä riskejä, joista sijoittajan kannattaa olla selvillä.

Mukana olevat toimijat:

  • BlackRock
  • Citi Private Bank
  • Credit Suisse
  • Goldman Sachs
  • J.P. Morgan
  • Morgan Stanley
  • Ned Davis Research
  • Societe Generale

Näkemysten perusteella alkavaa vuotta varjostaa laajalti pelot talouden ajautumisesta taantumaan. Inflaation odotetaan madaltuvan, mutta pysyvän yhä keskuspankkien tavoitetasoja korkeammalla. Keskuspankit pitävät yllä kireää rahapolitiikkaa, minkä nähdään lopulta heikentävän talouskasvua.

Investointipankit odottavat pääosin taantumaa eri talousalueilla, mutta näkemyksissä on eroja taantumien mahdollisesta syvyydesta ja ajankohdasta. Talouden lähitulevaisuuden näkymät vaikuttavat melko synkiltä, mutta löytävätkö investointipankit nykyisestä markkinaympäristöstä houkuttelevia sijoituskohteita?

Markkinoiden johtavat investointipankit ovat lähes yksimielisiä siitä, milloin osakkeiden uusi nousu alkaa. Investointipankeilla on myös yksi selvä ykkössuosikki sijoituskohteeksi vuodelle 2023.


Lue koko artikkeli — kokeile 14 päivää ilmaiseksi

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSI
SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-action
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy