Northcrypto

Helsingin pörssin osakkeet, jotka hyötyvät vahvistuvasta dollarista

Dollarin vahvistuminen hyödyttää erityisesti yrityksiä, jotka toimittavat tuotteitaan Yhdysvaltoihin. Listasimme kymmenen Helsingin pörssin yhtiötä, jotka hyötyvät vahvistuvasta dollarista.

Julkaistu: 04.10.2022 Kirjoittaja:

analyysi Helsingin pörssi markkinaympäristö osakkeet valuuttakurssi

Dollari vahvistunut suhteessa euroon koko vuoden ajan

Yhdysvaltojen dollaria (USD) on pidetty pitkään finanssimaailman turvasatamana, joka vahvistuu aina, kun globaali markkinatilanne on haastava. On sanomattakin selvää, että vuosi 2022 on ollut maailmalla hyvin mollivoittoinen inflaation kurittaessa markkinoita ja Venäjän aloittaman hyökkäyssodan horjuttaessa maailman geopoliittista tilannetta. Epävarmat ajat näkyvät dollarin arvossa, joka on noussut suhteessa euroon läpi koko vuoden.

Lokakuun alussa yhdellä Eurolla saa enää noin 0,99 Yhdysvaltojen dollaria, eli kurssi on rikkonut niin sanotun pariteetin jossa 1 € = 1 $. Vaikka valuuttojen erotus ei ensisilmäyksellä vaikuta merkittävältä, saa tilanteesta paremman kuvan tarkastellessa historiallista dataa valuuttojen välisestä suhteesta. Yli neljänkymmenen vuoden tarkasteluikkunassa dollari on lähes aina ollut edullisempi kuin euro. Nykyisen kurssin tasolla dollari on viimeksi ollut kesällä 2002, kun markkinat kamppailivat IT-kuplan puhkeamisen aiheuttamassa taantumassa.

Euro on jo useita kuukausia heikentynyt suhteessa dollariin. Lähde: TradingView

Kymmenen osaketta, jotka hyötyvät vahvasta dollarista

Yhdysvaltain dollarin vahvistuminen suhteessa euroon näkyy euromaissa, kuten Suomessa ulkomaisten tuotteiden hintojen nousuna ja sen myötä tuonnin hidastumisena. Vastaavasti eurooppalaisten tuotteiden hinnat ovat edullisia USA:n markkinoilla, mikä kiihdyttää eurooppalaisten tuotteiden kysyntää ja vientiä. Tästä syystä Yhdysvaltoihin tuotteitaan ja palveluitaan toimittavat yhtiöt voivat hyötyä vahvasta dollarista merkittävästi.

Jäsenosiossa olemme listannneet kymmenen Helsingin pörssin osaketta, jotka hyötyvät dollarin vahvasta kurssista suhteessa euroon.

Lue koko artikkeli —

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSISINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImageSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy