Nokia ja Nordea lisätään Euro Stoxx 50 -indeksiin

Nokia ja Nordea nousevat euroalueen suurimpien yhtiöiden kehitystä kuvaavaan indeksiin. Kone puolestaan poistuu indeksistä.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Nokia ja Nordea nousevat euroalueen suurimpien yhtiöiden kehitystä kuvaavaan indeksiin. Kone puolestaan poistuu indeksistä.

Hissiyhtiö Kone putoaa indeksistä

Indeksi-yhtiö STOXXin julkaisemassa indeksipäivityksessä kerrotaan Nokian ja Nordean lisättävän Euro Stoxx 50 -indeksiin, joka on euroalueen 50 suurimman yhtiön kehitystä kuvaava osakeindeksi. Samassa tiedotteessa kerrotaan hissiyhtiö Koneen poistuvan indeksistä. Muutokset astuvat voimaan 16.9. markkinoiden sulkeutumisen jälkeen. Kone poistuu myös Developed Markets 150- ja All Europe 100 -indekseistä, mutta Nokiaa ja Nordeaa näihin indekseihin ei lisätä.

Euro Stoxx 50 on varsin yleisesti käytetty indeksisijoittamisessa, joten muutokset indeksin yhtiöissä heijastelevat usein myös osakekursseihin. Koneen näkymiä on viime aikoina varjostanut sekä Kiinan COVID-19-rajoitukset että Kiinan sakkaava kiinteistömarkkina, joka vaikuttaa huomattavasti yhtiön uuslaitemyyntiin. Koneen osake onkin ollut jo pitkään laskussa. Nokia ja Nordea taas ovat raportoineet positiivisia tuloksia viime kvartaaleilla.

Arvioimme indeksimuutosten seurauksena Nokian ja Nordean osakkeisiin kohdistuvan lähiviikkoina lisääntyvää ostopainetta, ja Koneen osakkeeseen myyntipainetta.

Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: AI-vaikuttajien mukaan tekoäly voi aiheuttaa merkittävää haittaa ihmiskunnalle
Riski-indikaattori edelleen ”suosi osakkeita” -tasolla
Nvidia päihitti jälleen tulosennusteet – osake kohti huippulukemia
Sijoittajan valinnat