Parhaat kasvuosakkeet laskeneet jo houkuttelevalle tasolle

Suosittujen kasvuosakkeiden kurssit ovat laskeneet houkuttelevalle tasolle. Keräsimme sijoittajalle valmiin ostoslistan parhaimmista kasvuosakkeista. Löytyykö näistä suosikkeja?

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Suosittujen kasvuosakkeiden kurssit ovat laskeneet houkuttelevalle tasolle. Keräsimme sijoittajalle valmiin ostoslistan parhaimmista kasvuosakkeista. Löytyykö näistä suosikkeja?

Kasvuosakkeiden kurssit ovat romahtaneet

Monen suositun kasvuosakkeen kurssi on laskenut roimasti viimeisen puolen vuoden aikana. Koronan väistyminen, inflaatio ja korkojen nousu ovat iskeneet erityisesti korkean valuaation teknologiaosakkeisiin. Lasku ei ole kuitenkaan kohdistunut pelkästään teknologiasektorille, vaan myös moni puhtaan energian ja kulutussektorin osake on luisunut jyrkästi.

Teknologiapainotteinen Nasdaq 100 -indeksi on laskenut yli 17 prosenttia joulukuun huipuista. Supersuosittu ARK Innovation ETF sitä vastoin on laskenut vuoden takaisista huipuista jo 54 %. ETF sisältää muun muassa Teslan, Zoomin, Blockin, Rokun, Twilion, Coinbasen ja Unityn osakkeita. Kaikki nämä nousivat koronakriisissä raketin lailla, mutta ovat tulleet selvästi alas huipuista.

Ostoslista parhaista kansainvälisistä kasvuosakkeista

Tutkimme suosituimpia kasvuosakkeita ja keräsimme reilun 20 osakkeen ostoslistan. Nämä osakkeet ovat kiinni tärkeimmissä megatrendeissä. Suurin osa osakkeista löytyy Disruptiiviset Teknologiaosakkeet -salkustamme. Jätimme ostoslistalta pois teknologiajätit Applen, Amazonin, Alphabetin (Google), Microsoftin ja Meta Platformsin (Facebook), jotka myös ovat hyviä ostokohteita kurssilaskussa.

Ostot kannattaa ajoittaa useaan ajankohtaan ja ehkä odottaa Fedin maaliskuinen kokous, jossa keskuspankki nostaa ohjauskorkoa. Myös Ukrainan tilannetta on hyvä seurata.

Ostoslistan suurin osake on EV-valmistaja ja puhtaan energian teknologiayhtiö Tesla. Teslan liikevaihdon vuosikasvu vuodesta 2019 vuoteen 2022 (ennuste) on ollut 44,6 prosenttia. Vauhti kiihtyi Q4:lla, jolloin liikevaihto kasvoi 65 %. Tesla odottaa kasvun olevan tulevina vuosina 50 prosentin luokkaa.

Teslan osake on laskenut yli 30 % lokakuun huipputasoista. Samaan aikaan yhtiön tulos on kasvanut ja myös tulosennusteet ovat vahvistuneet. Nämä yhdessä ovat saaneet aikaan sen, että Teslan tähtitieteellinen arvostus on laskenut lähes inhimilliselle tasolle. P/E-luku vuoden 2022 tulosennusteella on 78,8. Tämä ei ole lainkaan mahdoton luku, sillä nykyisellä kasvuvauhdilla Teslan osakekohtainen tulos nelinkertaistuu kolmessa vuodessa.

Lue koko artikkeli — kokeile 14 päivää ilmaiseksi

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSI

Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: AI-vaikuttajien mukaan tekoäly voi aiheuttaa merkittävää haittaa ihmiskunnalle
Riski-indikaattori edelleen ”suosi osakkeita” -tasolla
Nvidia päihitti jälleen tulosennusteet – osake kohti huippulukemia
Sijoittajan valinnat