Nokian Renkailta ja Olvilta vahvaa kasvua

Nokian Renkaat ja Olvi eivät kärsineet toimitusongelmista. Molemmat yhtiöt kasvoivat vahvasti. Lue tulosanalyysit.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Nokian Renkaat ja Olvi eivät kärsineet toimitusongelmista. Molemmat yhtiöt kasvoivat vahvasti. Lue tulosanalyysit.

Ei toimitusongelmia

Nokian Renkaat ja Olvi julkaisivat tuloksensa. Molemmat kasvoivat vahvasti ja yli ennusteiden, joten toimitusongelmat eivät vaikuttaneet näiden kahden yhtiön suorituksiin. Toimitusongelmista ovat kärsineet teollisuusosakkeet. Kustannusinflaatio vaikutti kuitenkin myös Nokian Renkaisiin ja Olviin.

Markkina reagoi Olvin tulokseen negatiivisesti ja Nokian Renkaiden tulokseen positiviisesti. Molemmat vaikuttavat kuitenkin tällä hetkellä houkuttelevilta. Olvi saa Osaketyökalussa erinomaiset pisteet ja Nokian Renkaat keskimääräistä paremmat pisteet. Vahvan tuloksen ansiosta Nokian Renkaiden pisteiden voidaan kuitenkin odottaa nousevan seuraavassa työkalun päivityksessä.

Nokian Renkaat kasvoi 25 %

Nokian Renkaiden liikevaihto oli 443,5 M€ (analyytikoiden ennuste 389,8 M€) ja segmentit yhteensä liikevoitto oli 96,9 milj. euroa (ennuste 72,1 M€). Heinä−syyskuussa Nokian Renkaat saavuttivat kaikkien aikojen korkeimman kolmannen vuosineljänneksen liikevaihdon. Kaikki liiketoimintayksiköt ja -alueet suoriutuivat erinomaisesti, mikä johti yhdessä toimitusten aikaistumisen kanssa liikevaihdon 24,6 prosentin kasvuun vertailukelpoisilla valuutoilla. Yhtiön segmentit yhteensä liikevoitto kasvoi merkittävästi johtuen korkeammista myyntivolyymeistä. Nokian Renkaat oli ennakoinut oikein, että raaka-aine- ja logistiikkakustannusten nousu sekä konttikapasiteetin puute olivat nähtävissä Q3:lla. Yhtiö on korottanut myyntihintoja ja tehneet muita toimenpiteitä kustannusinflaation vaikutusten lieventämiseksi. Tämän ansiosta keskimyyntihinta nousi kolmannella vuosineljänneksellä. Kustannusinflaation odotetaan jatkuvan vielä Q3 eteenpäin. Ohjaus ennallaan.

Olvi kasvoi 15,5 %

Olvin liikevaihto oli 134,3 M€ (analyytikoiden ennuste 127,2 M€) ja liikevoitto 23,6 M€ (ennuste 24,3 M€). Olvi-konsernin kolmannen kvartaalin liiketoiminta kehittyi hyvin. Myyntivolyymi kasvoi 16,3, liikevaihto 15,5 ja liikevoitto 9,7 prosenttia. Heinäkuun helteinen sää toi merkittävän myyntivolyymin kasvun, mutta myös alkusyksyn myynnit kehittyivät hyvin. Vähittäiskauppakysyntä jatkui vahvana. Kasvua oli tasaisesti kaikissa tuoteryhmissä. Tuoteryhmistä parhaiten myynti kehittyi alkoholittomissa tuotteissa, erityisesti vesissä. Vienti kehittyi edelleen hyvin, kasvu oli yli 40 prosenttia kolmannella kvartaalilla. Olvin liiketoiminta kehittyi ja kasvoi kaikissa yhtiön toimintamaissa. Strategisesti tärkeitä konsernin kehittämisprojekteja, kuten digitalisaatiohankkeita ja vastuullisen johtamisen toimintamallia, on edistetty voimakkaasti vuoden aikana tulevaisuuden kilpailukyvyn varmistamiseksi. Olvin investoinnit ovat vuoden alusta 23,4 miljoonaa euroa.

Strateginen laajentuminen on edennyt suunnitellusti, kun tanskalaisen Vestfyen-panimon kauppa toteutui 1.9. Vestfyen on syyskuusta lähtien konsolidoitu osaksi konsernia, joten yhtiöllä ei ole vielä suurta vaikutusta raportointikauden lukuihin. Koronapandemia on vaikuttanut liiketoimintaan edelleen kolmannella kvartaalilla. Lisäksi raaka-aineiden ja pakkaustarvikkeiden saatavuudessa on ollut ajoittain vaikeuksia sekä tuotantokustannuksiin kohdistuu merkittäviä hinnankorotuspaineita. Ohjaus päivitetty epävarmuuksien osalta.

Seuraa tuloskautta

Sijoittaja.fi:n jäsenenä saat lukuoikeuden koko sisältöön ja käyttöoikeuden Osaketyökaluun.

Tutustu Osaketyökaluun!

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: Elisa aloitti vuoden vakaalla suorituksella
Tekoälyuutiset: robottijalkapalloa ja tekoäly-influenssereita
Laaja markkinakatsaus: sijoittajan tärkeimmät indikaattorit
RiverRecycle näkyvyys
Sijoittajan valinnat