Northcrypto

Markkina kaikkien aikojen huipussa ja edessä perinteiset laskukuukaudet

Osakemarkkina paukuttelee viikosta toiseen uusia ennätyksiä. Todellinen testi alkaa nyt, kun edessä ovat historiallisen huonot sijoituskuukaudet.

Julkaistu: 31.08.2021 Kirjoittaja:

markkinaympäristö osakkeet

Markkina huipputasoissa

S&P 500 nousi jälleen uuteen ennätykseen. Päätöskurssi 30.8.2021 oli 4528,80. Indeksin nousu on tapahtunut ilman merkittäviä laskuja. Viimeksi indeksi on laskenut yli 5 % lokakuussa 2020. Viimeisin syvin lasku alkoi 2.9.2020, jolloin S&P 500 laski 10 % ja Nasdaq 100 yli 12 %.

Syykuu ja lokakuu ovat historiallisesti huonoja kuukausia

Yli 300 vuoden pörssihistoria kertoo, että syyskuu ja lokakuu ovat olleet heikoimmat pörssikuukaudet.

TAPPIOIDEN TODENNÄKÖISYYS ON SUURIN SYYSKUUSSA

Riskien kasvu syksyä kohti mentäessä on nähtävissä monissa riskimittareissa. Useimmiten suuret osakemarkkinan laskut osuvat kesä- ja syyskuukausille. Tämä näkyy hyvin tappiollisten kuukausien jakautumistesta eri kalenterikuukausille. Esimerkiksi S&P 500 -indeksin historiassa yli puolet (54 %) syyskuista on ollut tappiollisia

Miten käy nyt?

Markkinakatsauksessa ennakoimme syysdippiä. Kerroimme siinä myös sijoittajan pelikirjan syksyä varten. Vähän saman kuuloiset tuntuvat olevan usean muunkin sijoitusstrategin ajatukset.

Syysdipin ei ennakoida olevan järin syvä eikä kauaskantoinen. Dippiä suositellaan käytettävän ostopaikkana. Onkin hyvin mahdollista, että profetia toteuttaa itse itsensä.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy