Northcrypto

Tiukka tulospäivä tarjonnut lähinnä pettymyksiä. Tulosjulkistajien kurssit laskussa.

Parhaat osinko-osakkeet Suomesta

Cargotecin ja Konecranesin ennätystilauskannat kertovat vahvasta investointikysynnästä. Molempien yhtiöiden liikevaihto ja tulos kasvavat tulevina kvartaaleina vahvasti ja kurssi seurannee perässä.

Julkaistu: 12.08.2021 Kirjoittaja:

Harvia Lehto Group osakkeet Solteq tulokset

Tuloskausi on lopuillaan ja sijoittaja voi tutkia ennusteita, toteutuneita lukuja ja tuloskommentteja helposti Osaketyökalusta.

Tuloskauden viimeisen viikon torstai 12.8.2021 on ollut tiukka tulospäivä. Valitettavasti päivä on tarjonnut lähinnä pettymyksiä. Lehto Group, Harvia, Olvi, Terveystalo, Teleste ja Aspocomp kaikki ovat laskussa. Solteqin suoritus oli vahva ja se palkittiin selvällä kurssinousulla. Myös Nixun kurssi nousi hieman H2-näkymien vuoksi.

Lehto Group petti jälleen

Lehto Group jatkoi tutulla linjalla ja julkisti tulospettymyksen. Kurssi laski kymmenisen prosenttia. Yhtiön liikevaihto laski 18,6 % vuoden takaisesta vertailukaudesta, ja vaikka Lehdon liiketulos kasvoi, jäi se kuitenkin negatiiviseksi ja huomattavasti alle analyytikoiden ennusteen. Lehdon kohdalla kaikki on Q4:n varassa ja tulosvaroituksen riski on olemassa. Lehto arvioi, että vuoden 2021 liikevaihto laskee vuodesta 2020 noin 15-20 % (544,7 miljoonaa euroa vuonna 2020), ja että liiketulos on positiivinen. Sekä liikevaihdon että liiketuloksen odotetaan painottuvan vuoden viimeiselle neljännekselle.

Harvian ”ongelma” on liian hyvä suorituskyky

Harvia on ollut yksi parhaista viime vuosien listautumisista ja korona-ajan voittajaosake. Yhtiö on antanut positiivisia tulosvaroituksia liukuhihnalta ja liikevaihto ja tulos ovat kasvaneet voimakkaammin kuin yhtiön johto olisi ikinä uskaltanut haaveilla. Yhtiön Q2 suoritus oli jälleen mykistävän hyvä, mutta kurssi on tulosjulkistuksen jälkeen laskussa. Q2:lla liikevaihdon kasvu oli 83,4 % ja EBIT-% 28,3 %. Harvian johdon arvio on edelleen, että osa tästä kasvusta on niin sanottua aikaistettua kysyntää, eikä sen näin ollen uskota vaikuttavan sauna- ja spa-markkinan pitkän aikavälin kasvuennusteeseen. Pitkän aikavälin kasvutavoite on vaatimattomat yli 5 %. Lisäksi raaka-aineiden hinnat ovat nousussa, mikä vaikuttaa tulevaisuuden kannattavuuteen heikentävästi. Paluu yksinumeroisiin kasvulukuihin ja alempaan kannattavuuteen iski vasten sijoittajien kasvoja. Siksi kurssi on tulosjulkistuspäivänä laskussa.

Solteqin suoritus palkittiin kurssinousulla

Solteqin liikevaihto oli 18,5 M€ (ennuste 17,0 M€) ja oikaistu liiketulos 2,4 M€ (ennuste 2,0 M€). Solteq jatkoi vahvaa, kannattavaa kasvuaan toisella vuosineljänneksellä, joka oli yhtiölle keskeisillä mittareilla mitattuna yhtiön historian paras. Kasvun moottoreina toimivat Solteq Softwaren Utilities-liiketoiminta sekä Solteq Digitalin paluu kasvu-uralle erityisesti sähköisen kaupan ratkaisujen kysynnän kiihdyttämänä. Toisella vuosineljänneksellä Solteqin liikevaihto kasvoi ja kannattavuus parani selvästi vertailukauteen nähden. Liikevaihto kasvoi 22,6 prosenttia, mistä noin neljä viidesosaa oli orgaanista. Konsernin liikevoitto kasvoi vertailukauteen nähden 64,7 prosenttia. Solteqin liikevoittoprosentti oli 13,2 ja yhtiön käyttökate kasvoi 37,5 prosentilla vertailukauteen nähden ollen 3,7 miljoonaa euroa. Vuonna 2021 Solteq-konsernin liikevaihdon odotetaan kasvavan selvästi ja liikevoiton odotetaan paranevan selvästi. 

Seuraa tuloskautta

Sijoittaja.fi:n jäsenenä saat lukuoikeuden koko sisältöön ja käyttöoikeuden Osaketyökaluun.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


New call-to-action

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy