Indeksin valintatyökalu päivitetty – houkuttelevimmat sijoituskohteet maailmalta!

USA:n yhdyskuntapalvelusektori kokonaispisteiden valossa houkuttelevin sijoituskohde maailmalta.

Sami Väänänen
Sami Väänänen

USA:n yhdyskuntapalvelusektori kokonaispisteiden valossa houkuttelevin sijoituskohde maailmalta.

Päivitimme indeksinvalintatyökalumme. Katso uusi kärki tästä!

Ylivoimaisena ykkösenä indeksinvalintatyökalussamme on Yhdysvaltalaiset yhdyskuntapalvelusektorin yhtiöt 80:llä pisteellä. Yhdysvaltalaiset yhdyskuntapalvelut ovat olleet jo toisesta vuosineljänneksestä lähtien houkuttelevasti arvostettuja ja näiden perusteella mainio osakesektori. Myöskin globaalisti yhdyskuntapalvelusektorin osakkeisiin sijoittava indeksi sijoittuu sijalle viisi indeksinvalintatyökalussame, mikä johtuu ainakin osittain siitä, että Yhdysvaltojen paino kyseisessä indeksissä on reilut 52 % (per 31.8.).

Globaalit teknologiasektorin yhtiöt, sekä erityisesti Yhdysvaltalaiset teknologiasektorin yhtiöt mahtuvat myös helposti top 5:een. Nämä indeksit saavat matalimmat pisteet tasearvostuksesta (3 ja 2), mikä toisaalta on tyypillistä teknologiaosakkeille. Teknologiasektori on kovassa historiallisessa sekä odotetussa tuloskunnossa, saaden tulosmomentista täyden kympin.

Globaalit teollisuussektorin yhtiöt mahtuvat vielä top 10 joukkoon. Toisella kvartaalilla teollisuussektori oli haastavasti arvostettu sekä Yhdysvalloissa, että Euroopassa. Vaikka jo tovin jatkunut kurssilasku on rokottanut myös teollisuussektorin yhtiöitä, saa silti indeksi edelleen heikot pisteet tasearvostuksesta.

Tasearvostuksellisesti täyden kympin oppilaita ovat hongkongilaiset sekä kiinalaiset yhtiöt. Elokuun loppuun jatkunut laskuvoittoisuus näyttäisi pysähtyneen syyskuussa. Laskusta on seurannut tasearvostuksen paranemista, mutta molempien indeksien kurssiriski on edelleen korkea.

Miten hyödyntää Indeksin valintatyökalua

Indeksin valintatyökalusta voit etsiä sijoitusfilosofiaasi sopivia indeksejä, kuten laatuyhtiöihin tai osinkoyhtiöihin sijoittavia. Huom! Välilehdiltä löytyy paljon erilaisia ominaisuuksia sekä arvostuslukuja. Voit esim. etsiä indeksejä, jotka ovat houkuttelevasti arvostettu suhteessa historiaan.

Mikä on indeksi? Indeksi muodostuu osakkeista. Esimerkiksi OMX Helsinki 25 -indeksi koostuu 25 Helsingin pörssin osakkeesta. Indeksin kehitys riippuu näiden 25 osakkeen kehityksestä.

Koska yhdelle osakkeelle on helposti laskettavissa tunnusluvut, voidaan tunnusluvut laskea myös indeksille, kun tiedetään, millä painolla kukin osake on indeksissä. Työkalustamme löydät myös aina indeksiin sopivan tehokkaan ETF:n.

 

Indeksinvalintatyökalu

Northcrypto
Sinua voisi kiinnostaa
Vastuullinen sijoittaminen – miten löydän sijoituskohteet?
Kansainvälinen markkina, etf
Maailman tärkeimmät indeksit ja niihin sopivat ETF:t
Milloin myydä rahasto? Kerromme kolme käytännön vinkkiä
Sijoittajan valinnat