northcrypto

Analyysissa Enersense – Osakeanti ja päälistalle siirtyminen

Enersense siirtyy Nasdaq Helsingin päälistalle ja järjestää osakeannin. Analyysissa Enersense ja näkemyksemme osakkeen kehityksestä.

Julkaistu: 16.06.2021 Kirjoittaja:

analyysi Enersense listautuminen osakkeet

Osakeanti 14.-21.6.2021

 • Enersense International Oyj (”Enersense” tai ”Yhtiö”) järjestää osakeannin Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalle siirtymisen yhteydessä.
 • Yhtiö tarjoaa merkittäväksi alustavasti enintään 1 525 000 Yhtiön uutta osaketta
 • Enimmäismerkintähinta 10,04 euroa
 • Merkintäaika alkaa 14.6.2021 klo 10.00
 • 18.6.2021 kello 16.00 listautumisannin merkintäaika voidaan aikaisintaan keskeyttää.
 • 21.6.2021 kello 16.00 listautumisannin merkintä aika päättyy (arvio).
 • 24.6.2021 osakkeiden kaupankäynnin Helsingin Pörssin prelistalla odotetaan alkavan

Listautumisvarojen käyttö

Osakeannin tavoitteena on edistää Enersensen kykyä toteuttaa sen orgaaniseen ja epäorgaaniseen kasvuun tähtäävää strategiaa sekä tuoda taloudellista joustavuutta liiketoiminnan kehittämiseen, konsernin vakavaraisuutta kasvattamalla. Lisäksi osakeannilla tavoitellaan omistuspohjan laajentamista uusilla institutionaalisilla ja muilla sijoittajilla.

Enersense lyhyesti

Uusi Enersense syntyi, kun yhtiö järjesteli omistusrakennetta, uusi strategian ja toteutti Empower-yritysoston. Empower on kansainvälinen yritys, joka toteuttaa älykästä yhteiskuntaa. Empower rakentaa, asentaa, huoltaa ja korjaa sähkö- ja tietoliikenneverkkoja, pitää kunnossa voimalaitoksia ja tehtaita sekä kehittää ja toimittaa digitaalisia ratkaisuja monialaisten asiakkaiden tarpeisiin. Empowerin asiakkaita ovat kotimaiset ja kansainväliset energia-, teollisuus- ja tietoliikennealan yhtiöt.

Nykyään Enersense on päästöttömien energiaratkaisujen toteuttaja. Yhtiön tavoitteena on olla asiakkaidensa ensisijainen ja monipuolinen kumppani energia-alan murroksessa. Yhtiöllä on 2200 työntekijää ja se toimii 40 maassa.

Enersense tukee monipuolisilla palveluillaan ja osaamisellaan pohjoismaisten ja kansainvälisten teollisuus-, energia-, tietoliikenne- ja rakennusalan yhtiöiden menestymistä kohti päästötöntä tulevaisuutta. Yhtiö tarjoaa vähäpäästöisiä tai päästöttömiä ratkaisuja useilla liiketoimintasegmenteillään. Niihin lukeutuvat esimerkiksi Power-segmentillä tarjottavat ratkaisut, Smart Industry -segmentillä toteutettavat ydinvoimahankkeet sekä telakkatöiden piirissä valmistettavat LNG-laivat, International Operations -segmentin piirissä toteutettavat päästöttömät ja vähäpäästöiset hankkeet, sekä Connectivity-segmentillä toteutettavat 5G-hankkeet.

Megatrendit ovat Enersensen takana

 • Enersensen palvelutarjonta keskeisessä roolissa yhteiskunnan energiamurroksessa
 • Enersensellä on vahva markkina-asema avainsegmenteissä
 • Asiakastyytyväisyys korkealla tasolla
 • Enersense toimii suurilla kotimaisilla ja kansainvälisillä kasvumarkkinoilla
 • Vähäpäästöiset ja päästöttömät energialähteet, nopeammat tietoliikenneverkot sekä sääntely-ympäristö ja rahoitus kiihdyttävät energiamurrosta

Strategia ja taloudelliset tavoitteet

Enersense tavoittelee 300 miljoonan euron liikevaihtoa ja 10 prosentin käyttökatetta vuoteen 2025 mennessä. Lisäksi Enersense aikoo nostaa vähäpäästöisten ja päästöttömien ratkaisujen tuomaa osuutta liikevaihdosta 75 prosenttiin vuoteen 2025 mennessä. Vuonna 2020 kyseisten hankkeiden osuus liikevaihdosta oli noin 50 prosenttia.

Markkinat

Enersense toimii suurilla kotimaisilla ja kansainvälisillä kasvumarkkinoilla. Pelkästään kotimaan markkinakoko on 4 miljardia euroa.

Lähde: Enersense markkinointiesite

Sijoittajan näkökulma

Sijoittajan näkökulmassa ennusteemme Enersenselle, vertailua sekä näkemys osakkeen houkuttelevuudesta.

Lue koko artikkeli — kokeile 14 päivää ilmaiseksi

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSInorthcrypto


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


New call-to-action

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy