Clewat Oy:n osakeanti: Vesistöjä puhdistava kasvuyritys

Vesistöjen puhdistamiseen erikoistunut cleantech-yhtiö Clewat Oy hakee kasvurahoitusta. Tutustu Clewatin osakeantiin!

Vieraileva kirjoittaja
Vieraileva kirjoittaja

Vesistöjen puhdistamiseen erikoistunut cleantech-yhtiö Clewat Oy hakee kasvurahoitusta. Tutustu Clewatin osakeantiin!

Clewatin osakeanti

  • Osakeannin koko: 150 000 osaketta (1 900 500 euroa)
  • Yrityksen pre-money valuaatio: 9 945 950 euroa
  • Osakkeen merkintähinta: 12,67 euroa
  • Minimimerkintämäärä: 150 osaketta (1 900,50 euroa)
  • Merkintäaika: 3.6. – 30.6.2021 saakka
Tutustu osakeantiin!

Clewat yrityksenä

Clewat on vuonna 2018 toimintansa aloittanut cleantech-kasvuyritys, joka tarjoaa teknologia- ja innovaatiopohjaisia ratkaisuja vesistöjen sekä ympäristön ongelmien ratkaisemiseksi. Yrityksen kehittämät monikäyttöiset puhdistusalukset keräävät vedestä muovia, haittakasvillisuutta ja öljyä. Yhtiö on pilotoinut myös lumenpuhdistus- ja sulatusjärjestelmiä sekä ilmanpuhdistusyksiköitä.

Clewat toimii tällä hetkellä Suomen lisäksi kansainvälisillä markkinoilla muun muassa Pohjois-Amerikassa ja Kaakkois-Aasiassa. Jälleenmyyntisopimuksia on solmittu Hong Kongiin, Malesiaan, Singaporeen ja Bruneihin. Yhtiön pääasialliset markkinat ovatkin vientimaissa julkisen sektorin toimijoiden parissa.

Clewatin palveluliiketoimintamalli helpottaa ostamista, sillä se vähentää asiakkaiden tarvetta sitoutua omien alusten vaatimiin suuriin investointeihin. Ratkaisu on skaalautuva ja mahdollistaa paikallisen helppokäyttöisyyden lähes kaikissa potentiaalisissa käyttökohteissa kansainvälisesti.

Skaalautuvaa huipputeknologiaa

Clewat luo kaupalliseen muovinkeräykseen uusia standardeja markkinoiden tehokkaimmalla ratkaisulla. Yhtiön ainutlaatuinen teknologia kykenee markkinoiden tarkimpaan mikromuovin suodatukseen ja on lisäksi erittäin kustannustehokas monikäyttöisyytensä ansiosta.

Clewat toimii kasvavilla markkinoilla. Vesistöistä kerättävän muovin kemiallinen kierrättäminen luo materiaalille suuren kysynnän, mikä kasvattaa Clewatin tehokkaan ja toimivan ratkaisun kilpailuetua. Myös haittakasvillisuuden kysyntä jatkojalostuksessa esimerkiksi biopolttoaineiksi lisääntyy jatkuvasti ja Clewatilla on kasvillisuuden keräämisessä vahva teknologiaetu. Yhtiön menetelmä on skaalattavissa nopeasti myös öljyntorjuntaan suuressa mittakaavassa.

Clewat Oy sijoituskohteena

Skaalautuva ratkaisu. Clewatin ratkaisun palveluliiketoimintamalli helpottaa ostamista. Mallin skaalautuvuus ja paikallinen helppokäyttöisyys mahdollistaa ratkaisun hyödyntämisen lähes kaikissa potentiaalisissa käyttökohteissa.

Vakaat potentiaaliset asiakkuudet. Yrityksen suurin asiakaspotentiaali on B2G eli valtiollisten toimijoiden markkinoissa. Tämän johdosta asiakassuhteet ovat tyypillisesti pitkäaikaisia, hankinnat kokoluokaltaan suuria ja asiakkaat vakavaraisia.

Vastuullinen sijoitus. Maailman merissä makaa tällä hetkellä 150 miljoonaa tonnia muovia, mikä aiheuttaa merkittävää haittaa ympäristölle, ihmisille ja eläimille. Clewatin monikäyttöisellä puhdistusaluksella pystytään ratkaisemaan vesistöjen ongelmia keräämällä vedestä tehokkaasti muovia, haittakasveja ja öljyä.

Edistyksellinen teknologia. Clewatin ainutlaatuinen patentilla (pending) suojattu teknologia kykenee pienellä energiamäärällä veden virtausta hyödyntämällä markkinoiden tarkimpaan mikromuovin suodatukseen. Ratkaisu on monikäyttöinen ja luo siten kustannustehokkuutta.

Rahoitus suunnataan kasvuun ja kansainvälistymiseen. Osakeannista saadut varat käytetään ensisijaisesti kasvuun tähtäävän strategian toteuttamiseen. Pääpaino varojen käytössä on yhtiön as a service -liiketoiminnan kasvattamisessa ja tuotekehityksessä erityisesti laitteiston autonomisuuden kehittämiseksi.

Markkinapotentiaali. Kysyntä vesistöjen puhdistamiselle on kasvava ja maailmanlaajuinen. Clewatin pääasialliset markkinat ovat globaalit ja asiakkuuksia löytyy tällä hetkellä etenkin Pohjois-Amerikasta ja Kaakkois-Aasiasta.

Kiinnostuitko Clewatista sijoituskohteena?

Tutustu osakeantiin!

Kaupallinen yhteistyö.

Sinua voisi kiinnostaa
Suomalaiset laatuyhtiöt sijoituskohteena
Parhaat laatuosakkeet Suomesta
Tekoälyuutiset: Uusi askel ihmismäisempiin tekoälymalleihin
Helsingin pörssi on vihdoin kääntynyt – hakannut tuotossa jopa teknologiaosakkeet
WIMAO
Sijoittajan valinnat