Osallistu osakeantiin!

Vuoden 2021 sijoitusteemat: Sähköautot

Sähköautoilu on valtava megatrendi 2020-luvulla. Sähköautojen infrastruktuuri kasvaa nopeasti, moni maa suunnittelee polttorimoottoriautoille rajoituksia ja myyntikieltoja. Sähköauto-osakkeet nousivat vahvasti vuonna 2020, ja nousun odotetaan jatkuvan vuonna 2021. Katso valintamme parhaiksi sähköauto-osakkeiksi.

Julkaistu: 08.02.2021 Kirjoittaja:

ETF Globaalit megatrendit megatrendit osakkeet sijoitusideat sijoitusteemat2021 sähköautot

Vuoden 2021 megatrendit: Sähköautot

Kirjoitimme artikkelin vuoden 2021 tärkeimmistä megatrendeistä sijoittajalle. Vuoden 2020 ja alkuvuoden 2021 selvimpiä trendejä osakemarkkinoilla ovat olleet sähköautot (EV, Electric Vehicles). Näiden alojen osakkeet, kuten Tesla ja Nio ovat olleet kovassa nosteessa.

Sähköautot liittyvät kiinteästi myös kahteen muuhun megatrendiin: ilmaston lämpeneminen ja uusiutuva energia. Autoalan sähköistyminen on yksi suuri mahdollisuus CO2-päästöjen vähentämisessä. Lisäksi suuret kaupungit kärsivät heikosta ilmanlaadusta, joten jatkossa suurkaupunkialueilla saa todennäköisesti liikkua vain sähkö- tai muilla päästöttömillä ajoneuvoilla.

Kuva: ICCT. Uusien polttomoottoriautojen myyntikiellon tavoitevuosi eri maissa

Miten sijoittaa sähköauto-osakkeisiin?

Sähköautoihin keskittyneitä yhtiöitä löytyy eniten Aasiasta, Yhdysvalloista ja Keski-Euroopasta. Pohjoismaisissa pörsseissä selkeimmin megatrendistä hyötyviä osakkeita ovat latausasemia valmistavat Garo ja ABB sekä ajoneuvovalmistaja Volvo, joka tuo lähivuosina markkinoille henkilöautojen lisäksi lukuisia raskaita sähköajoneuvoja ja -työkoneita. Laajempi tarjonta sähköautoyhtiöitä löytyy Yhdysvaltojen ja Keski-Euroopan pörsseistä.

Sähköautojen ja liikkumisen megatrendeihin voi sijoittaa myös ETF:n kautta. Parhaat Eurooppaan listatut vaihtoehdot ovat ETF-työkalusta hakusanalla “electric vehicles” löytyvä

Parhaat sähköauto-osakkeet

Sijoittaja.fi:n jäsenille suunnatussa osiossa vertailemme parhaita kansainvälisiä sähköautojen megatrendistä hyötyviä sähköauto-osakkeita. Mitkä ovat meidän osakevalintamme?


Haluatko lukea koko artikkelin?

Liity Sijoittaja.fi-jäseneksi ja saat lukuoikeuden koko sisältöön, Osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön sekä mallisalkut.

Aloita sijoittaminen uudella varmuudella
ja tiedolla – kokeile ilmaiseksi kahden viikon ajan!

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSI
Osallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy