Minun sijoitustarinani: Roope Ankka ajoi yrittäjäksi

Minun sijoitustarinani, minun sijoitustarinani

Tämä on minun sijoitustarinani. Kirjoita omasi ja haasta ystäväsi. Sijoittaminen ei ole vain osakesijoittamista. Erilaiset tarinat kiinnostavat. Voit kertoa sijoittamisesta viiniin, taiteeseen tai vaikkapa vapaa-aikaan. Twitter: #minunsijoitustarinani

Julkaistu: 18.06.2015 Kirjoittaja:

minun sijoitustarinani

Nuoruudessa sijoitin viikkorahani useasti yleishyödykkeisiin, kuten limsaan, karkkiin tai jäätelöön. Minulla oli myös pankista saatu Roope Ankka-säästöpossu, mutta jo liian nuorena ymmärsin lippaan avausmekaniikan. Roope Ankkani ei koskaan päässyt nauttimaan suurista rikkauksista. Tasaisin väliajoin Roope joutui ryöstön kohteeksi, kunnes ymmärsi tilanteen toivottomuuden ja häipyi vähin äänin pienen pojan kirjahyllystä.

Huolimatta epäonnistuneesta ystävyydestämme Roopen kanssa opiskelin rahan arvoa jo ennen aikuisikää kesätöissä. Kun mansikkamaalla kykkii kahdeksan tuntia tai Poutun lähettämössä tekee 16 tunnin työpäivää parin asteen lämmössä, tietää todella tehneensä töitä ja arvostavansa siitä saamaansa korvausta. Valitettavasti nuoren miehen elämässä ei pitkäjänteisyydelle ole sijaa, vaan kova työ vaati myös sirkushuveja.

Opiskeluaikana olin etuoikeutettu työskentelemään kaikki kesät, kaikille kun töitä ei ollut tarjolla. Olin myös aloittanut salibandyerotuomaroinnin jo nuorempana, jolloin tämä harrastus toi pienen lisän opiskelijabudjettiini. Lisätienesteistä huolimatta budjetti oli rakennettu hyvin tiukalle, joten ainoat sijoitukset kohdistuivat opintotukipäivien lähettyvillä Loviisan (koulun kahvila) kahviin ja herkullisiin munkkeihin sekä satunnaisesti ylioppilaskunnan ylläpitämään Tivoliin. Näiden sijoitusarvoa ei voi rahassa mitata.

Aikuisiän suurimmat sijoitukset ovat olleet asuntojen ostot, mutta suurimman muutoksen tein hieman yli vuosi sitten. Olin työskennellyt seitsemän vuoden ajan työantajan palveluksessa, mutta haaveissa oli aina ollut perustaa oma yritys.

Tänään, olen Fundu Oy:n yksi omistajista ja täyspäiväinen (en täyspäinen) yrittäjä. Olen ottanut riskin ja sijoittanut siihen, mitä olen aina halunnut. Omaan yritykseen sijoittamista ei voi mitata pelkästään rahassa, vaan myös siinä fiiliksessä, kun viimein toteuttaa sen mihin on aina tähdännyt. Suosittelen. Lämpimästi.

Työ tekijäänsä opettaa, kuten tässäkin tapauksessa

Tietomäärä, minkä olen oppinut vähän yli vuoden aikana yrittämisestä ja sijoittamisesta on valtava. Joka päivä viisaammat ja kokeneemmat kertovat, kuinka kehittää yritystä tai löytää parempia sijoituskohteita. On vain osattava pitää silmät ja korvat auki.

Fundu on markkinapaikka, jossa kasvuyritykset voivat hakea rahoitusta sijoittajilta. Toinen tuotteemme, FundingTool, auttaa yrityksiä toteuttamaan osakeantinsa täysin sähköisesti.

Haastan Antti Harjuojan sekä Juuso Fabrituksen. Kolmanneksi kehoitan ja vaadin mr. Vuolaa kirjoittamaan oman tarinansa.

Tero Fordell on turkulaistunut pohjanmaan poika, joka hankkii omille lapsilleen ensimmäiseksi murtovarman säästöpossun.

Säännöt

Kirjoita oma sijoitustarinasi ja haasta ystäväsi. Tarinan muoto ja pituus ovat vapaat. Tarina voi olla vaikka runo tai kuva. Julkaise sijoitustarinasi omassa blogissasi tai lähetä meille, niin julkaisemme sen sijoittaja.fi:ssä omassa kategoriassa. Twitter: #minunsijoitustarinani

Minun sijoitustarinani voi lähettää osoitteeseen timo.heikkila@sijoittaja.fi.

Lue aikaisemmin julkaistuja Minun sijoitustarinoita.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


14.3.2017 14:40 | Vieraileva kirjoittaja
Minun sijoitustarinani: Monen mutkan kautta asuntosijoittajaksi

28.2.2017 13:27 | Sijoittaja.fi
Säästä, jotta voisit olla rahakas eläkkeellä

Minun sijoitustarinani 8.6.2016 14:33 | Vieraileva kirjoittaja
Minun sijoitustarinani: Mylläri Sakari


YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
TrialboxOSAKESÄÄSTÄJIEN JÄSENILLE2 25% ETU VUOSIJÄSENYYDESTÄ OSTA JÄSENYYS TÄSTÄ!

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy