Osallistu osakeantiin!

Mihin sijoittaa 2021? Investointipankkien sijoitusnäkemykset

Mihin nyt kannattaa sijoittaa? Maailman johtavat investointipankit julkaisivat jälleen sijoitusnäkemyksensä seuraavalle vuodelle. Katso artikkelista kootusti investointipankkien sijoitusnäkemykset vuodelle 2021.

Julkaistu: 01.01.2021 Kirjoittaja:

markkinaympäristö osakkeet sijoitusideat sijoitusteemat2021

Mihin sijoittaa 2021?

Mihin nyt kannattaa sijoittaa maailman johtavien sijoitustoimijoiden mukaan? Selvitimme maailman johtavien investointipankkien ja varainhoitajien näkemykset vuodelle 2021. Nämä toimijat liikuttavat markkinaa, joten sijoittajan on syytä olla tietoinen, mitä omaisuusluokkia ja osakemarkkinoita he suosivat. Näkemyksistä myös nousi esille selviä riskejä, joista sijoittajan kannattaa olla selvillä.

Mukana olevat toimijat:

  • BlackRock
  • Citi Private Bank
  • Credit Suisse
  • Goldman Sachs
  • J.P. Morgan
  • Morgan Stanley
  • Ned Davis Research
  • Societe Generale

Keskeisimpinä teemoina näkemyksistä nousi esille vahvat odotukset vuoden 2021 talouskasvulle ja pörssiyritysten tuloskasvulle. Jokainen toimija ylipainottaa nyt osakkeita ja alipainottaa valtionlainoja. Keskuspankit ja valtiot jatkavat elvytystä, ja rokotteiden saapuminen markkinoille palauttaa talouskasvun takaisin historialliseen nopeaan nousuun. Missä piilevät parhaat sijoitusmahdollisuudet ja suurimmat riskit?

Sijoitussalkku vuodelle 2021

Kokosimme alla olevaan taulukkoon suuntaa antavan allokaation vuodelle 2021 sijoitustoimijoiden näkemyksistä ja painoista. Sijoitustoimijoiden allokaatioiden välillä on eroja. Eniten muista toimijoista poikkeaa Societe Generale, joka painottaa allokaatiossaan muita voimakkaammin kehittyviä markkinoita, Eurooppaa ja Japania. Näin on ollut myös useana aiempana vuotena. Taulukko antaa joka tapauksessa hyvän yleiskuvan tämänhetkisestä markkinakonsensuksesta.


Haluatko lukea koko artikkelin?

Liity Sijoittaja.fi-jäseneksi ja saat lukuoikeuden koko sisältöön, Osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön sekä mallisalkut.

Aloita sijoittaminen uudella varmuudella
ja tiedolla – kokeile ilmaiseksi kahden viikon ajan!

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSI
Osallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy