Mihin sijoittaa 2021? Investointipankkien sijoitusnäkemykset

Mihin nyt kannattaa sijoittaa? Maailman johtavat investointipankit julkaisivat jälleen sijoitusnäkemyksensä seuraavalle vuodelle. Katso artikkelista kootusti investointipankkien sijoitusnäkemykset vuodelle 2021.

Henri Heikinheimo
Henri Heikinheimo

Mihin nyt kannattaa sijoittaa? Maailman johtavat investointipankit julkaisivat jälleen sijoitusnäkemyksensä seuraavalle vuodelle. Katso artikkelista kootusti investointipankkien sijoitusnäkemykset vuodelle 2021.

Mihin sijoittaa 2021?

Mihin nyt kannattaa sijoittaa maailman johtavien sijoitustoimijoiden mukaan? Selvitimme maailman johtavien investointipankkien ja varainhoitajien näkemykset vuodelle 2021. Nämä toimijat liikuttavat markkinaa, joten sijoittajan on syytä olla tietoinen, mitä omaisuusluokkia ja osakemarkkinoita he suosivat. Näkemyksistä myös nousi esille selviä riskejä, joista sijoittajan kannattaa olla selvillä.

Mukana olevat toimijat:

  • BlackRock
  • Citi Private Bank
  • Credit Suisse
  • Goldman Sachs
  • J.P. Morgan
  • Morgan Stanley
  • Ned Davis Research
  • Societe Generale

Keskeisimpinä teemoina näkemyksistä nousi esille vahvat odotukset vuoden 2021 talouskasvulle ja pörssiyritysten tuloskasvulle. Jokainen toimija ylipainottaa nyt osakkeita ja alipainottaa valtionlainoja. Keskuspankit ja valtiot jatkavat elvytystä, ja rokotteiden saapuminen markkinoille palauttaa talouskasvun takaisin historialliseen nopeaan nousuun. Missä piilevät parhaat sijoitusmahdollisuudet ja suurimmat riskit?

Sijoitussalkku vuodelle 2021

Kokosimme alla olevaan taulukkoon suuntaa antavan allokaation vuodelle 2021 sijoitustoimijoiden näkemyksistä ja painoista. Sijoitustoimijoiden allokaatioiden välillä on eroja. Eniten muista toimijoista poikkeaa Societe Generale, joka painottaa allokaatiossaan muita voimakkaammin kehittyviä markkinoita, Eurooppaa ja Japania. Näin on ollut myös useana aiempana vuotena. Taulukko antaa joka tapauksessa hyvän yleiskuvan tämänhetkisestä markkinakonsensuksesta.


Aloita ilmainen 14 päivän kokeilu Lue koko artikkeli

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja kaikkiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Sijoittaja360° avulla seuraat markkinaa. Tiedät koska on oikea aika sijoittaa osakkeisiin. Mukana myös suositut Osake- ja ETF-työkalut.Sinua voisi kiinnostaa
Suomalaiset laatuyhtiöt sijoituskohteena
Parhaat laatuosakkeet Suomesta
Wimaon osakeanti – uniikilla teknologialla ratkaisu muovin kierrätykseen
Tekoälyuutiset: Uusi askel ihmismäisempiin tekoälymalleihin
WIMAO
Sijoittajan valinnat