Northcrypto

Vuoden 2021 sijoitusteemat: kyberturvallisuusyhtiöt

Automaatio sijoittamisessa

Kyberturvallisuus on iso megatrendi vuonna 2021. Markkina kasvaa voimakkaasti. Sen alan osakkeet nousivat vahvasti vuonna 2020 ja nousun odotetaan jatkuvan kuluvana vuotena. Katso valintamme parhaiksi kyberturvallisuusosakkeiksi.

Julkaistu: 05.01.2021 Kirjoittaja:

ETF Globaalit megatrendit kyberturvallisuus megatrendit osakkeet sijoitusideat sijoitusteemat2021

Vuoden 2021 megatrendit

Kirjoitimme artikkelin vuoden 2021 tärkeimmistä megatrendeistä sijoittajalle. Teknologinen kehitys on tärkein megatrendi ja jaoimme sen kuuteen alamegatrendiin. Yksi megatrendeistä on kyberturvallisuus.

Vuosi 2020 oli huomiota saaneiden kyberhyökkäysten vuosi. Hyökkäykset ajoittuivat loppuvuoteen ja kohdistuivat Yhdysvaltoihin. Näyttävin oli Googlen Gmailin kaatuminen. Hakkerit varastivat myös tunnetun kyberturvallisuusyhtiö FireEyen työkaluja ja etsivät erityisesti valtiontason tietoja.

Kyberturvallisuus on iso teema vuonna 2021. Etenkin ns. ”legacy ohjelmistoja” käyttävät yritykset ovat hyökkäysuhan alla ja yhtiöt joutuvatkin päivittäämään ohjelmistojaan sekä tietoturvaansa vastaamaan nykyaikaisia vaatimuksia. Kyberturvallisuuden kasvua tukee myös pilvipalveluiden käytön sekä etätöiden voimakas lisääntyminen.

Kyberturvallisuusmarkkina kasvaa yli 12 % vuonna 2021

Forbesin artikkelin mukaan kyberturvallisuusmarkkinan odotetaan kasvavan lähes 10 % vuosivauhtia tulevina vuosina. Vuonna 2021 kyberturvallisuusohjelmistojen markkinan odotetaan kasvavan 230 miljardiin, jossa on kasvua peräti 12 %.

Konsulttiyhtiö PwC:n mukaan 55 % toimitusjohtajista aikoo lisätä kuberturvallisuusbudjettiaan vuonna 2021. Kyberturvallisuus on liiketoimintakriittisempää kuin koskaan aiemmin.

McKinseyn mukaan kolme tärkeintä kyberturvallisuusaluetta, joihin yritykset käyttävät rahaa vuonna 2021 ovat:

  • Uuden sukupolven henkilöllisyyden ja käyttöoikeuksien hallinta (Next-generation Identity and Access Management)
  • Viestintäturva (Messaging security)
  • Verkkoturva (Network security).

Gartner vastaavasti ennustaa seuraavan kolmen vuoden aikana tärkeimpien kyberturvallisuusteknologioiden liittyvän salasanattomaan todentamiseen ja pilvipalveluihin.

Hallinnoidut tietoturvapalvelut ovat nopeimmin kasvava segmentti viiden vuoden vuosittaisen kasvuvauhdin ollessa 13,6%. Ohjelmistot on turvallisuusmarkkinoiden toiseksi suurin segmentti, jossa tärkeimmät ovat päätelaitteiden tietoturva- ja tietoturva-analytiikka-, älykkyys-, vaste- ja orkestrointiohjelmistot.

Kyberturvallisuusyhtiöissä voittajia ovat myös ne, jotka pystyvät rationalisoimaan järjestelmiä ja poistamaan päällekkäisiä applikaatioita. Useissa yrityksissä on tapana ottaa applikaatioita applikaatioiden päälle, mikä lisää järjestelmän haavoittuvuutta ja lisää kustannuksia. Asiakassegementtien näkökulmasta suurimmat haasteet ovat rahoitus- ja terveydenhuoltotoimialoilla. Näiden parissa toimivilla kyberturvallisuusyhtiöillä riittää töitä.

Miten sijoittaa kyberturvallisuusyhtiöihin?

Helsingin pörssissä kyberturvallisuussektorin osakkeita ovat F-Secure, SSH ja Nixu. Yksikään näistä ei varsinaisesti ole kyberturvallisuusalan tähtiosake tai kansainvälisten sijoittajien keskuudessa tunnettu.

Kyberturvallisuusyhtiöihin voi sijoittaa myös ETF:n kautta. Yksi vaihtoehto on ETF-työkalusta hakusanalla ”cyber” löytyvä L&G Cyber Security ETF. Sen juoksevat kulut ovat 0,75 % ja vuoden 2020 tuotto yli 30 %. Samalla hakusanalla löytyy myös muita ETF-vaihtoehtoja.

Tutustu Osaketyökaluun!

Parhaat kyberturvallisuusosakkeet

Sijoittaja.fi:n jäsenille suunnatussa osiossa vertailemme näkemyksemme mukaan parhaita kansainvälisiä kyberturvallisuusyhtiöitä. Mitkä ovat meidän osakevalinnat?


Lue koko artikkeli —

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSI


Löydä sijoitustyyliisi sopivat osakkeet Suomesta ja maailmalta!

Vertaile osakkeita pisteytyksen, tuottojen ja tärkeimpien tunnuslukujen perusteella. Osaketyökalusta löydät ajantasaiset listat parhaista laatu-, arvo-, kasvu- ja osinko-osakkeista Suomesta sekä maailmalta.

Tutustu Osaketyökaluun!

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImageSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy