Ostopäällikköindeksit ennakoivat kiihtyvää kasvua – tukee syklisiä osakkeita

Ostopäällikköindeksit ennakoivat talouskasvun kiihtyvän. Se tukee erityisesti syklisiä teollisuuden ja materiaalitsektorin osakkeita.

Julkaistu: 31.12.2020 Kirjoittaja:

markkinaympäristö osakkeet

Ostopäällikköindeksit nousussa

Markkinaympäristössä sijoittaja voi seurata tärkeimpiä riski- ja talousindikaattoreita. Tärkeimmät indikaattori kertovat sijoittajien riskinottohalukkuuden kasvusta ja globaalin talouskasvun kiihtymisestä.

Siirry Markkinaympäristöön

Ostopäällikköindeksien mukaan maailmantalouden kasvunäkymät ovat jyrkän pudotuksen jälkeen siirtyneet nousuvaihteelle lähes koko maailmassa. Euroalueella on nähtävissä jopa kiihtyvää kasvua. Vain Japanin ja Kreikan taloudet jatkavat hidastumista. Hidastumisen raja on 50.

Teollisuuden näkymien parantuminen tukee syklisiä

Ostopäällikköindeksien vahvistuminen tukee erityisesti syklisiä osakkeita. Näitä ovat teollisuus- ja materiaalit-sektoreiden osakkeet. Sellun hinnannousu onkin näkynyt jo positiivisesti metsäyhtiöiden osakkeissa. Teräsyhtiö Outokumpu antoi positiivisen tulosvaroituksen, mutta kurssi on reagoinut tähän laiskasti. Kaikkien yllätykseksi Outokumpu voikin tässä markkinaympäristössä olla alkuvuoden kurssinousijoita, jos teollisuuden vahva veto jatkuu.

Sijoittaja voi helposti etsiä tiettyjen sektoreiden parhaita osakkeita Osaketyökalulla. Osakkeita voi myös lajitella tunnuslukujen, arvostuskertoimien tai tuottojen perusteella.

Siirry Osaketyökaluun (kansainväliset)

Sijoittaja voi vertailla Osaketyökalulla esimerkiksi saman sektorin osakkeita.

Siirry Osaketyökaluun (suomalaiset)


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy